מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגדרת זוגיות בחוק הבטחת הכנסה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בשנת 2004 הגיש המנוח בקשה לקבלת מעמד בישראל מכח נישואין עבור התובעת, ומיום 24.1.2008 קיבלה התובעת אישורי שהיה בישראל מכח זוגיות מדי שנה בשנה מסוג "היתר מת"ק". כפי שהובהר ע"י משרד הפנים (תעודת עובד ציבור של הגב' ענת פרנסואז סגנית מנהלת הלישכה ברשות האוכלוסין וההגירה מיום 18.1.21) " אישור שהיה מסוג מת"ק הנו אישור מיוחד הניתן ל"תושבי האיזור" בלבד המאפשר להם לשהות בתחום ישראל וככל שמדובר בבני זוגי ישראלים, הם מאפשרים עבודה בישראל והם מתחדשים בכפוף לבדיקות עדכניות של מרכז חיים; קבלת עמדת גורמי הביטחון והמשטרה.
סעיף 74(ב2) קובע: "הוראות סעיף זה יחולו גם לגבי הורה שלו ארבעה ילדים לפחות ובתנאי שהוא זכאי לאחד מאלה: (1) גמלה לפי חוק הבטחת הכנסה; 2. תשלום לפי חוק המזונות.. (3) קצבה חודשית לפי סעיף 199(1); (4) קצבה לפי סימנים ג' או ד' לפרק י"א." עד הגיע הבן הבכור סלים לגיל 18 היתה התובעת זכאית למענק מכח הוראות סעיף 74(ב2).
המיגבלה שבסעיף 2א לחוק על הפעלת שיקול דעת -נבחנה בבג"ץ (בג"צ 494-03 עמותת רופאים למען זכויות אדם ואח'- שר האוצר, פד נט(3)322) ונקבע שם כי שלילת שיקול הדעת מהמוסד לביטוח לאומי בהגדרת תושבות באמצעות הקריטריונים שנקבעו בחקיקה ראשית היא רצויה.
...
הוראת סעיף 2א לחוק שוללת ההכרה בתושבות במקרים המתוארים שם, גם אם לפי מבחני הפסיקה לבחינת מרכז חיים, ניתן היה להגיע למסקנה של קיום תושבות.
בנסיבות אלה לא ברור מדוע עמדה התובעת על תביעתה- ודין התביעה להדחות.
משכך תשלם התובעת לנתבע הוצאותיו בסך 300 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית סעיף 1 לחוק הבטחת הכנסה , התשמ"א - 1980 (להלן: "החוק") הגדיר את המונח בני זוג באופן הבא: "בני זוג" - לרבות איש ואישה הידועים בציבור כבני זוג ומתגוררים יחדיו;     סעיף 4 לחוק דן בזכאות לגימלה של כל אחד מבני הזוג המותנית בכך שמתקיימים גם בבן זוגו תנאי הזכאות לפי סעיף 2 לחוק.
עוד העידה כי מעולם לא חגגו יחד חגים, ואכן בילו יחדיו במקומות בילוי שונים וכי יש לה רגשות כלפי מר יום טוב אולם, מעבר לכך אינם מקימים זוגיות או חיים משותפים וכעולה מעדותה:" כן. מודה במה שכתוב בעמוד השני. זה מראה שאני מקיימת בית? אם אני בתמונה איתו? אני מודה יש לי רגשות אליו הוא אבא של הילדים שלי, אבל מפה ולהגיד שאנחנו בזוגיות הדרך רחוקה. הוא בא לי בזמן טוב. אין לנו רכוש אין חשבונות משותפים, יש רק סקס והנאות"( עמ' לפרוטוקול ש 16-19).
...
מכלול הראיות והעדויות אשר נשמעו בפנינו מובילים למסקנה כי לא הוכח כי התובעת ומר יום טוב מקיימים משק בית משותף, מנהלים זוגיות או יחידה משפחתית תוך תמיכה כלכלית האחד בשני.
אנו סבורים כי ככל שהיה על הנתבע לדון במועד הרלוונטי להליך זה בשאלה האם יש להכיר בתובעת כ"ידועה בציבור" של מר יום טוב, היה משיב הוא על השאלה בשלילה בהעדר כל סממן לרכוש משותף, חשבון בנק משותף, תשלום לחברת חשמל, תשלום חשבון מים או ארנונה , תשלום הוצאות מחייה ועריכת קניות לקיום יום יומי המעידים על ניהול משק בית משותף.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניו הוגדרו בני זוג בסעיף 1 לחוק הבטחת הכנסה כך: "בני זוג לרבות איש ואשה החיים חיי מישפחה במשק בית משותף אך אינם נשואים זה לזו". בפסיקה הובהר כי דרישת ניהול משק בית משותף" נותרה בתוקפה גם לאחר תיקון החוק (ראו עב"ל(ארצי) 10368-06-15 סלמי אלזיאדנה – המוסד לביטוח לאומי (16.10.2017) סעיף 20 לפסק הדין וכל המובאות שם)(להלן – פסק דין סלמי).
בהודעתו בפני חוקר הנתבע, איפוא, ציין התובע מפורשות כי הוא בזוגיות עם עינת בן דקון.
...
אנו סבורים שזה לא סביר, חרף חלוף השנים, כי העדה לא תזכור שהגישה בקשה לגמלה להבטחת הכנסה ונדחתה בנימוק שיש לה בן זוג וכן לא תזכור כי הגישה בקשה למענק לימודים וחזרה בה מבקשתה זו כי יש לה בן זוג וגם לא תזכור מיהו.
התובע העיד כי ילדיו רואים אותו "המון" והוסיף: "המון זה מתי שאני מחליט ומתי שיש לי אפשרות" (עמ' 1 ש' 27 – 29 לתמליל).
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

         ביום 20.5.21 הודיע הנתבע לתובעת כי "על פי המידע שבידינו בהסתמך על החקירה והשימוע שקיימנו החלטנו להכיר בך וברפאל מאירט כבני זוג ידועים בציבור החל מ-1.6.20. מעמדכם כידועים בציבור נבחן על פי סעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי וכן על פי הגדרת "בני זוג" שבסעיף 1 לחוק הבטחת הכנסה.
שם ציין מר מאירט, כי השניים אינם בזוגיות עוד קודם ללידת הבן כאשר לדבריו התובעת מעולם לא התגוררה עמו בבית אלא אצל הוריה במושב שדה צבי.
...
         ביום 20.5.21 הודיע הנתבע לתובעת כי "על פי המידע שבידינו בהסתמך על החקירה והשימוע שקיימנו החלטנו להכיר בך וברפאל מאירט כבני זוג ידועים בציבור החל מ-1.6.20. מעמדכם כידועים בציבור נבחן על פי סעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי וכן על פי הגדרת "בני זוג" שבסעיף 1 לחוק הבטחת הכנסה.
         מנגד טען הנתבע, כי דין תביעת התובעת להידחות מחמת התיישנות וזאת משהוגשה התביעה כשנה וארבעה חודשים לאחר מכתב הדחייה.
הנתבע טוען, כי לא ייתכן שאדם שמפסיק לקבל גמלה לא פונה באופן מידי למוסד לביטוח לאומי או לבית הדין ושעקב פנייתה המאוחרת של התובעת, התיישנה התביעה ודינה להידחות גם מהטעם הזה.
על יסוד כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במקרה שבו לא נתקיימו החריגים, גובה הגימלה מחושב בהתאם להרכב המשפחתי, כך שבמקרה של זוג (נשואים או ידועים בציבור) נלקחים בחשבון ההכנסות המשותפות של בני הזוג: "21. מכל מקום, חשוב להדגיש כי מכלל ההסדר שבחוק ובתקנות, לרבות הגדרת "בני זוג" בסעיף 1 לחוק, מנוסח סעיפים 4, 6 ו-11 לחוק ותקנה 7 לתקנות ניתן ללמוד, כי "חוק הבטחת הכנסה רואה בתא הזוגי המשפחתי יחידה משקית משותפת אחת שבה כל אחד מיחידיה אמור להישתתף בהפקת ההכנסות ששמשו את היחידה המשקית המשותפת. לפיכך מובאות ההכנסות המשותפות בחשבון לצורך קביעת הזכאות לגימלה לגבי שני בני הזוג וגם גובה הגימלה נקבע על פי ההרכב המשפחתי, בין אם התא הזוגי המשפחתי הוא תוצאה של נישואים ובין אם לאו" .
תחילה נדון בשאלת זכאות התובעת לקיצבת הבטחת הכנסה, שהתשובה אליה לדעתנו הנה שלילית, וננמק: ראשית אין מחלוקת בין הצדדים כי התובעת והמנוח היו בזוגיות ומערכת היחסים ביניהם ענתה להגדרה של ידועים בציבור, וזאת משנת 1998 ועד לפטירת המנוח ביום 24.2.20.
...
" אומנם לא הוגש העתק לבקשת התובעת לבחינת חובה בוועדה, אך סבורים אנו כי טענותיה זהות לאלו שהעלתה בפנינו.
סוף דבר תביעת התובעת בעניין עצם קיומו של החוב נדחית.
בטרם נחתום, נציין כי לסיכומיה צירפה התובעת מסמכים שלפיהם ולטענתה לאחרונה חלה התדרדרות ניכרת במצבה הרפואי, וציינה בקשר לכך כי ללא קשר לתוצאות ההליך היא מתעתדת לפנות פעם נוספת לוועדה לבחינת חובות, על מנת שתשקול גם עניין זה. על מנת לייעל, ולמנוע דיון כפול, אנו קובעים כי התובעת אינה נדרשת לפנות בפנייה חדשה ונפרדת לוועדה לבחינת חובות, והיא רשאית להביא גם מידע חדש זה בפני הוועדה על מנת שתשקול גם אותו בטרם מתן החלטה חדשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו