ב"כ הערייה מפנה, בעיניין זה, אל סעיף 5 לחוק בתי המשפט לעניינים מינהליים, התש"ס-2000 (להלן: "החוק המינהלי"), אשר קובע כי ניתן להגיש עתירה נגד "החלטה של רשות או של גוף המנוי בתוספת הראשונה...". לטענתה, העותרים לא ציינו נגד איזה החלטה (או החלטות) מכוונת עתירתם ואף אין בנמצא החלטה שכזו.
המונח "החלטה של רשות" מוגדר בסעיף 1 לחוק המינהלי, כ: "החלטה של רשות במילוי תפקיד צבורי על פי דין, לרבות העידר החלטה וכן מעשה או מחדל".
הערייה מפנה, בעיניין זה, אל החלטה שניתנה בעתירה קודמת שהגישו העותרים ובה ביקשו אותם סעדים שהתבקשו בעתירה דנן (עת"מ 54556-02-20).
ראו את דברי כבוד השו' ד' אבניאלי בעת"מ (מנהלי ת"א) 18920-11-14 נעמי זיתוני נ' עריית תל-אביב (14.6.2016)אשר ציינה, כי " ... אם נאמר כי כל תיכתובת יוצרת 'החלטת' רשות' במובן סעיף 5 לחוק, ירוקן הדבר את הסעיף מתוכנו, ואף יאפשר לכל דיכפין, לייצר החלטות' באמצעות משלוח מכתב וקבלת מענה לו. לא לכך התכוון המחוקק בדברו. יפים לענין זה הדברים שנקבעו בפסק הדין בעיניין בש"א 3874/03 עריית אשדוד נ' אס.פי פרסומים (1989) בע"מ [פורסם בנבו] (4.11.2003) שם נאמר, כי החלטה של ערייה לצאת במיכרז להצבת שלטי פירסום באצטדיון העירוני אינה בגדר ' החלטה' לפי סעיף 5 לחוק [...] אין לפרש את המונח החלטה באופן שהוא מתייחס לכל החלטה של רשות מקומית. תוצאה זו תכניס אל תוך כתלי בית המשפט המינהלי את התחום הפרטי כולו. לא זו כוונת המחוקק".
עם זאת ועל אף שהעותרים לא הפנו להחלטה ספציפית, נגדה הוגשה העתירה, הרי שמתוכנה של העתירה עולה, שהיא מופנית נגד צעדיה של הערייה לשם גביית חובות הארנונה.
...
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את טענת השיהוי שבפי העותרים וכן את טענתם לחוסר סבירות בהתנהלות העירייה.
אני קובעת, כי סכומי החוב בפתיחת תיקי ההוצאה לפועל, לגבי כל נכס ונכס, הם אלה אשר מופיעים בדפי החשבון שבנספחי ח' לתשובה העירייה, נכון למועד פתיחת תיקי ההוצאה לפועל.
סיכום
העתירה נדחית על הסף וכן לגופה.