בנוסף ולחילופין, נטען כי התובעת הנה צד להסכמים הקבוציים הכלליים בדבר תוספת יוקר ו/או הכנסות מינימום אשר הורחבו וחלים על הנתבעת וכי לאור עיסוקה של הנתבעת, חל עליה צו ההרחבה של ההסכם הקבוצי הכללי בענף היבוא, הייצוא, המסחר והשירותים - י"פ 3539 התשמ"ח, י"פ 4055 התשנ"ג (להלן – צו ההרחבה).
בכתב התביעה נטען כי הנתבעת פועלת בענף המסחר והשירותים וכי היא "מפעילה בית עסק העוסק בשירותים ו/או יבוא ומסחר בין היתר של מחשבים ושירותים לטלפונים סלולאריים".
בתצהיר מטעם התובעת נטען:
"הנתבעת הנה חברה העוסקת בפתוח, שיווק, ייצוא ומתן שירותים בתחום מוצרי טכנולוגיה, מחשבים וטלפונים סלולאריים".
להוכחת טענותיה הציגה התובעת תדפיסים שונים ובהם כרטיס עסק מאתר די. אנד בי., תדפיס מעמוד הפייסבוק של הנתבעת ותדפיס מתוך אתר משרד הכלכלה שכותרתו "רשימת חברות שזכו לתמיכה ממערך כלי סיוע לתעשייה, סחר חוץ, משרד הכלכלה והתעשייה (מעודכן 1/7/16)."
בעדותו בפניי אישר מר חתם, המצהיר מטעם התובעת, כי הכרותו את הנתבעת וידיעותיו אודות עיסוקה ומספר העובדים בה, נובעת מעיון במאגרי מידע (די. אנד בי. במקרה זה) ובאתר האנטרנט של החברה ואינה נובעת מהכרות אישית עימה.
הנתבעת טענה שאינה עוסקת במסחר סיטוני או ביצוא או במתן שירותים.
התובעת הפניתה לספר הסווג האחיד של הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה וכן להגדרה המילונית של "סטונאות" מתוך "וויקיפדיה".
לטענתה, על פי אופי הלקוחות של הנתבעת כפי שפורט בנספח 2 לתצהירה, מדובר במשתמשים מקצועיים/עיסקיים אשר המכירה להם מוגדרת כמכירה סיטונית.
.
מכירה קמעונית היא מכירה חוזרת (ללא טראנספורמציה) של סחורות חדשות ומשומשות, בעיקר לציבור הרחב, לצריכה או לשימוש אישיים או ביתיים, באמצעות חנויות, חנויות כול–בו, דוכנים, בתי עסק להזמנות בדואר, אנשי מכירות מדלת לדלת, רוכלים וסוחרים, קואופרטיבים צרכניים, בתי מכירות פומביות וכו'.
...
בהתבסס על המבחנים שהוכרו בפסיקה, מקובלת עלינו טענת הנתבעת כי עיקר עיסוקה הוא בפיתוח וייצור מוצר אותו היא מוכרת.
לאחר שעיינו ברשימת הענפים שפורטה על ידי התובעת, הגענו לכלל מסקנה כי לא עלה בידיה להוכיח כי איזה מהם רלוונטי לעיקר עיסוקה של הנתבעת, באופן שיחול עליה צו ההרחבה.
סוף דבר – התביעה נדחית.