חוק העזר ביוב מגדיר סעיף 1 (הגדרות) בעל נכס או בעלים החייב בהיטל, "אף אם אינו רשום בפנקסי המקרקעין המתנהלים לפי חיקוק כבעל, כחוכר לדורות או כחוכר, בין כבעל יחיד בנכס ובין בשיתוף עם אחרים".
ככל שאין מחלוקת שהעוררת טוענת לבעלות (על אף הרישום בנסח), מחזיקה בפועל ומשתמשת בנכס מזה שנים רבות,כולל במערכת הביוב לצרכיה, דין טענת העוררת להעדר חוקיות החוב עקב הרישום בנסח, להידחות והיא נדחית.
מקובלת עלינו טענת העוררת כי הנה זכאית להעלות את טענת ההתיישנות, כטענה בערר על הטלת היטל ביוב, ואין בעובדה שהיא "פותחת" בהליך (באמצעות הגשת הערר המשיג על החיוב שהוטל), כדי לשנות את העובדה שמדובר בטענת "ההגנה" במהותה ולא בטענת "התקפה".
אין אנו סבורים שיש היגיון באבחנה שהמשיבה מבקשת לעשות בין המקרה שנדון בפסק הדין האמור (שדן בחוב ארנונה), לבין עניינו.
מאחר ומערכת ביוב קיימת מזה שנים רבות נדרשת לעיתים לעבודות שידרוג וחידוש (להבדיל מהתקנת רשת חדשה מבחינת יש מאין ולהבדיל מצד שני מאחזקה שוטפת), הרי שעבודות שידרוג וחידוש שכאלה, יש גם בהם כדי להקים "ארוע מס", להטלת ההיטל.
...
כמו כן מקובלת עלינו עמדת השופטת פרוקצ'ה כי יש לשים את הדגש על שאלת ההתיישנות ולא שאלת השיהוי, ככל שהסממן העקרי של חיובי מיסים והיטלים הינו כספי/כלכלי והאפיון האזרחי גובר על האפיון המינהלי.
סוף דבר:
לאור כל האמור הננו מקבלים את הערר לביטול הדרישה לתשלום ההיטל באשר למכון הטיהור ובאשר לביב הציבורי המאסף, ודוחים את הערר בכל הקשור לדרישה לתשלום ההיטל בגין מתקנים אחרים, הכוללים בתוכם מיתקני תחנת שאיבה.
כן, הננו מורים שכל צד יישא בהוצאותיו.