הוצאות רפואיות:
הוצאות טפול רפואי לרבות תשלום לרופאים, בדיקות וצילומי רנטגן שלא בעת אשפוז שהוצאו בחו"ל. ב. הוצאות בעד תרופות לפי מרשם רופא מוסמך או מוסד רפואי מוכר, שלא בעת אשפוז.
סעיף זה, על-פי מהותו והגדרתו, אינו עוסק וממילא אינו מכסה הוצאות נסיעה מיוחדות, הנגרמות בשל הצורך להסיע את המבוטח בתנאי אשפוז מיוחדים כגון במקרה דנן, כאשר העברת המבוטחת מבית-חולים במלגה לבית החולים בישראל חייבת הייתה להיעשות בתנאי אשפוז ותוך כדי הושטת טפול רפואי נמרץ.
...
השופטת המלומדת בדרגה הראשונה הגיעה לכלל מסקנה, שהוצאות הטסתה של המבוטחת מבית החולים לשדה התעופה במלגה ומשדה התעופה במלגה לישראל נכללים בגדר הוצאות אשפוז בחו"ל, שנגרמו עקב ארוע בחו"ל, המכוסים לפי פרק 1 לפוליסת הביטוח.
כאמור, השופטת המלומדת בדרגה הראשונה הגיעה לכלל מסקנה, כי על המערערת לשאת גם בהוצאות המסוק והמטוס, שנעשה שימוש בהם להעברתה של המבוטחת מבית החולים במלגה לאישפוז בישראל.
וכך נימקה מסקנתה זו:
"אין ספק שתנאי השהיה במסוק ובמטוס חפפו תנאי האשפוז בבית חולים, שבלעדיהם לא יכלה המנוחה להמשיך להישאר בחיים. אילו ניתנו שרותים אלה למנוחה בכתלי בית החולים ודאי שלא היה ספק בחבות הנתבעת בגינם. העובדה שהיה צורך להעביר את המנוחה להמשך הטיפול בישראל בתנאי אשפוז מלאים, הכוללים טיפול נמרץ על פי המלצות הרופאים, תוך נסיון להציל את חייה בארץ, אינה מכשילה את החבות. יש לראות את העברתה של המנוחה לישראל כחלק מהטיפול הרפואי להצלת חייה".
רעיונית, מקובלת עלי הנמקה זו. אולם הפועל היוצא מדרך חשיבה זו אינו דווקא זה שהסיקה הדרגה הראשונה.
אשר-על-כן הערעור מתקבל במובן זה שבגין הטסת המבוטחת ממלגה לישראל תכסה המערערת את הוצאות המשיבים בסך $10,000 (עשרת אלפים דולר) בשל הטיפול הנמרץ שהתחייב בתהליך האישפוז הזה, וכן בסך $750 (שבע מאות חמישים דולר) לאותו יום אישפוז מיוחד.