מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגדרת "מחזיק" על פי פקודת העיריות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"25. תכליתם של סעיפים 325 ו- 326 לפקודת העיריות. החבות בארנונה על פי פקודת העיריות חלה על "המחזיק", בהיותו בעל הזיקה הקרובה ביותר לנכס (להגדרת "מחזיק" ראה סעיף 1 לפקודת העיריות).
...
הפחתת הריבית – הנתבעת סבורה בסיכומיה, כי אין להשית עליה ריבית והצמדה לפי חוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"ם-1980 עד לשנת 2018 שכן לא נעשו על ידי התובעת פעולות משמעותיות לגביית החוב עד למועד זה. בהקשר זה סבורני, כי יש לקבל את הטענות בחלקן.
לטעמי, המדובר בטיעון משפטי, כך שאין מניעה מלהעלותו בשלב זה. לגוף הדברים סבורני, כי צודקת התובעת בטענותיה.
תוצאת פסק הדין: לנוכח כל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל במלואה, בכפוף לאמור בסעיף 59 לעיל (שינוי מנגנון ההצמדה והריבית).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית בסעיפים 325-326 לפקודת העיריות [נוסח חדש] נקבע: " 325. חדל אדם ביום מן הימים להיות בעלם או מחזיקם של קרקע או של בנין שהוא חב עליהם בארנונה לפי הוראות הפקודה, ימסור הוא או נציגו הודעה על כך בכתב לעיריה ולאחר מכן לא יהיה חייב בשעורי ארנונה נוספים; אין האמור גורע מחבותו בשעורי הארנונה המגיעים מלפני מסירת ההודעה." "326. נעשה אדם בעלו או מחזיקו של נכס שמשתלמת עליו ארנונה, יהא חייב בכל שעורי הארנונה המגיעים ממנו לאחר שנעשה בעל או מחזיק של הנכס, אלא שאם היתה כאן מכירה או העברה חייבים המוכר או המעביר או נציגיהם – ואם היתה כאן השכרה לתקופה של שנה או יותר חייבים המשכיר או נציגו – למסור לעיריה הודעה על העסקה כאמור, ובה יפרשו שמו של הקונה, הנעבר או השוכר; כל עוד לא ניתנה הודעה כאמור, יהיו המוכר, המעביר או המשכיר חייבים בארנונה שהקונה, הנעבר או השוכר היו חייבים לשלם ולא שילמו; בהשכרה לתקופה הקצרה משנה אחת, יהיה המשכיר חייב בארנונה." בבר"מ 867/06 מנהל הארנונה בעירית חיפה נ' דור אנרגיה (1988) בע"מ [פורסם בנבו] סקר בהרחבה, כב' השופט דנציגר את הסוגיה : "תכליתם של סעיפים 325 ו- 326 לפקודת העיריות. החבות בארנונה על פי פקודת העיריות חלה על "המחזיק", בהיותו בעל הזיקה הקרובה ביותר לנכס (להגדרת "מחזיק" ראה סעיף 1 לפקודת העיריות).
...
לא ראיתי שהתקיימו בעניין שבפני נסיבות פרטניות, ובוודאי לא מצטברות כמצוין בפסיקה לעיל, שלפיהן קמה חובת בדיקה אקטיבית בעניין ייחוס ידיעה כזאת לתובעת, ואני סבור שטענות הנתבעת הינן אכן , כטענת התובעת, במישור היחסים שבינה לבעלים , ולא מקימות הגנה במישור היחסים בינה לתובעת.
סוף דבר התביעה מתקבלת , והנתבעת 1 תשלם לתובעת סכום החוב כנדרש בסעיף 10 לתביעה.
אני מחייב את הנתבעת 1 לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 12,500 ₪ צמוד ונושא ריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מכאן יוצא כי הן ההורים והן העותרים הם בעלי מעמד שווה ביחס לזיקתם לנכס, מעמד ראשונים, ולכן אני קובעת כי ארבעתם מחזיקים בנכס גם יחד, וזאת על פי הגדרת "מחזיק" בפקודת העיריות.
...
המשיבה טוענת מנגד במקרים חריגים, מתירה ההלכה לחייב נישום בחיוב רטרואקטיבי, מקום בו מדובר בתיקון טעות שטעתה הרשות, כשהנישום הוא שהוביל לטעות זה. ואולם במקרה כאן דעתי כדעת העותרים, ואני סבורה שאין להתיר חיוב רטרואקטיבי כפי שמבקשת המשיבה לעשות.
סוף דבר: דין העתירה להידחות בחלקה.
טענת העותרים כי אין להתיר פיצול הדירה לארבעה מחזיקים שונים דינה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

אם כן, ומאחר שהנתבע 4 ידע כי הוא חויב בארנונה בגין בקיוסק, וככל שהיו לו השגות לעניין חיובי הארנונה, היה עליו לפנות לעירייה, או להגיש ערר על החיובים, או לדיווח כי אינו מחזיק עוד בנכס, כאשר אחריות זו רובצת עליו, כמי שנירשם במערכות הערייה במחזיק בקיוסק, וזאת על פי סעיפים 325-326 לפקודת העיריות (נוסח חדש) (להלן: "פקודת העיריות").
לגבי שלט נקבע בסעיף 2 לחוק העזר: "לא יפרסם אדם שלט ולא ירשה ולא יגרום לפירסום של שלט, אלא על פי רישיון לפי חוק עזר זה מאת ראש העיריה, בהתאם לתנאי הרישיון ולאחר ששילם את האגרות המפורטות בתוספת הראשונה". ובסעיף 6 לחוק עזר שלוט קובע: "בעד מתן רישיון לשלט או בעד חידושו, תשולם לעירייה אגרת שלט שנתית בהתאם לשטח השלוט של השלט, בשיעורים הנקובים בתוספת הראשונה, לפי שיעורם המעודכן ביום התשלום בפועל". "שלט" הוגדר בחוק העזר כך: "הודעה העשויה מחומר כלשהוא, לרבות כל הודעה המכילה את שמו או כינויו של אדם או מקצועו, או שמו או כינויו או מהותו של עסק או של מוסד, או כל צירוף של אלה או חלקם או המראה או הכוללת מילים, אותיות, תמונות, ציורים, בין אם היא מחוברת לנכס או לכלי רכב נע או נייח או נתמכת בו ובין שאינה מחוברת או נתמכת כאמור, בין שהיא מוארת ובין שאינה מוארת או שהיא מוארת לסירוגין או שהיא שלט אלקטרוני, לרבות כל האבזרים והמיתקנים הנלווים לה, ולמעט מודעה ושלט חוצות" לגבי מודעה נקבע בסעיף 16 לחוק העזר: "לא יפרסם אדם מודעה, לא ירשה ולא יגרום לפרסומה אלא על פי היתר ראש העיריה בהתאם לתנאי ההיתר ולפי הוראות חוק עזר זה". ובסעיף 19 לחוק העזר נקבע: "המגיש בקשה להיתר ישלם לעירייה אגרת פירסום בהתאם לשטח השלוט של המודעה, בשיעורים הנקובים בתוספת הרביעית, לפי שיעורם המעודכן ביום התשלום בפועל". "מודעה" הוגדרה בחוק העזר כך: "הודעה באמצעות כיתוב או תמונה או ציור על נייר או בד". טענת הנתבעים לפיה משלא הוגשה בקשה לקבלת רישיון / היתר לשילוט, אזי גם אין להטיל חיוב בגין אגרת שלוט, דינה להדחות.
...
אשר על כן אני קובעת כי בדין חויב הנתבע 4 בגין אגרת השילוט, ועליו לשלם לתובעת אגרת שילוט בסך 13,691 ₪.
סוף דבר התביעה כנגד הנתבעים 4 – 6 מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לנתבעת את הסכומים המפורטים להלן: הנתבע 4 ישלם לתובעת סך של 35,158 ש"ח ₪ בגין ארנונה וסך של 13,691 ₪ בגין אגרת שילוט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון עניין החזקה בנכס החבות בארנונה על פי פקודת העיריות חלה על "המחזיק", בהיותו בעל הזיקה הקרובה ביותר לנכס (להגדרת "מחזיק" ראה סעיף 1 לפקודת העיריות).
...
סוף דבר בנסיבת אלה, לאור הנימוקים שלעיל, אני קובע כי בתקופה הרלוונטית הנתבע מחזיק בנכס כדין כמשמעות מונח זה בפקודת העיריות.
יחד עם זאת, התביעה לעניין חוב הארנונה של שנת 2011 - נדחית בזאת מחמת התיישנות.
לאור התוצאה אליה הגעתי, הנני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו ובשכר טרחת עורך דינו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו