אם כן, ומאחר שהנתבע 4 ידע כי הוא חויב בארנונה בגין בקיוסק, וככל שהיו לו השגות לעניין חיובי הארנונה, היה עליו לפנות לעירייה, או להגיש ערר על החיובים, או לדיווח כי אינו מחזיק עוד בנכס, כאשר אחריות זו רובצת עליו, כמי שנירשם במערכות הערייה במחזיק בקיוסק, וזאת על פי סעיפים 325-326 לפקודת העיריות (נוסח חדש) (להלן: "פקודת העיריות").
לגבי שלט נקבע בסעיף 2 לחוק העזר: "לא יפרסם אדם שלט ולא ירשה ולא יגרום לפירסום של שלט, אלא על פי רישיון לפי חוק עזר זה מאת ראש העיריה, בהתאם לתנאי הרישיון ולאחר ששילם את האגרות המפורטות בתוספת הראשונה".
ובסעיף 6 לחוק עזר שלוט קובע: "בעד מתן רישיון לשלט או בעד חידושו, תשולם לעירייה אגרת שלט שנתית בהתאם לשטח השלוט של השלט, בשיעורים הנקובים בתוספת הראשונה, לפי שיעורם המעודכן ביום התשלום בפועל".
"שלט" הוגדר בחוק העזר כך: "הודעה העשויה מחומר כלשהוא, לרבות כל הודעה המכילה את שמו או כינויו של אדם או מקצועו, או שמו או כינויו או מהותו של עסק או של מוסד, או כל צירוף של אלה או חלקם או המראה או הכוללת מילים, אותיות, תמונות, ציורים, בין אם היא מחוברת לנכס או לכלי רכב נע או נייח או נתמכת בו ובין שאינה מחוברת או נתמכת כאמור, בין שהיא מוארת ובין שאינה מוארת או שהיא מוארת לסירוגין או שהיא שלט אלקטרוני, לרבות כל האבזרים והמיתקנים הנלווים לה, ולמעט מודעה ושלט חוצות"
לגבי מודעה נקבע בסעיף 16 לחוק העזר: "לא יפרסם אדם מודעה, לא ירשה ולא יגרום לפרסומה אלא על פי היתר ראש העיריה בהתאם לתנאי ההיתר ולפי הוראות חוק עזר זה".
ובסעיף 19 לחוק העזר נקבע: "המגיש בקשה להיתר ישלם לעירייה אגרת פירסום בהתאם לשטח השלוט של המודעה, בשיעורים הנקובים בתוספת הרביעית, לפי שיעורם המעודכן ביום התשלום בפועל".
"מודעה" הוגדרה בחוק העזר כך: "הודעה באמצעות כיתוב או תמונה או ציור על נייר או בד".
טענת הנתבעים לפיה משלא הוגשה בקשה לקבלת רישיון / היתר לשילוט, אזי גם אין להטיל חיוב בגין אגרת שלוט, דינה להדחות.
...
אשר על כן אני קובעת כי בדין חויב הנתבע 4 בגין אגרת השילוט, ועליו לשלם לתובעת אגרת שילוט בסך 13,691 ₪.
סוף דבר
התביעה כנגד הנתבעים 4 – 6 מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לנתבעת את הסכומים המפורטים להלן:
הנתבע 4 ישלם לתובעת סך של 35,158 ש"ח ₪ בגין ארנונה וסך של 13,691 ₪ בגין אגרת שילוט.