מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגדלת אחוזי הבנייה של השטחים העיקריים

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הנאשם הגיש תכנית מפורטת לועדה המחוזית אשר מספרה 3/2012 זאת למתן לגיטימציה לשתי יחידות אירוח אשר ניבנו בקומת המרתף, תוך סטייה מהיתר, הגדלת אחוזי הבניה לשטח העקרי מ-35% כאמור לעיל ל-67%, והיתר לשימושים נוספים בתחום התיירות (להלן: "תכנית הלגליזציה" ו/או "הבקשה").
טענות המאשימה: המאשימה טענה כי הוכיחה מעבר לכל ספק סביר כי הנאשם לא הרס את הבניה בשטח של 103 מ"ר, כפי שנצטווה לעשות בגזר הדין, זאת על פי מידע שקבלה ביום 25.07.2013.
...
הנאשם בחר שלא לעמוד לחקירה נגדית בשאלה אם קיבל את הזימונים, אם לאו, ובחירתו המודעת שלא להעיד בבית-המשפט ובכלל זה אי התייצבותו העקבית לדיונים, עשויה אף להשליך על המסקנה הסבירה והיא שהנאשם לא התייצב לחקירה לפני הרשות מדעת ומבחירה.
בעניין זה מקובלת עלי גרסת העד כי בחן את הבקשה על פי השם המצוין בה ובפרט זיהוי המקרקעין על פי גוש וחלקה ולא מצאתי כי עלה בידי הנאשם לסתור את הדברים.
לאור כל האמור, אני קובעת כי המשימה הוכיחה מעל לספק הסביר את עובדות כתב האישום ובהתאם אני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסות בכתב האישום – עבירה לפי סעיף 210 לחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שמאי בית המשפט, מר עודד האושנר, קבע, שבהתחשב בכך שנוצלו בבנייה על המקרקעין רק 21% מזכויות הבנייה עפ"י התב"ע הקיימת - יש להעריך את שווי המקרקעין, לצורך קביעת פצויי ההפקעה, כקרקע פנויה עם זכויות בנייה של 105% שטחים עקריים [989 מ"ר] עפ"י התב"ע התקפה, ולנכות מהשווי עלות הריסת מבנה קיים בסך 52,150 ₪, ותשלום לרשות מקרקעי ישראל בגין ניצול זכויות הבנייה הנוספות - בסך 924,957 ₪.
בע"א 8937/08 מנהל מקרקעי ישראל נ' סלים, הדגיש כב' השופט ריבלין בסעיף 6 לפסק הדין: "בית משפט זה חזר פעמים רבות על העקרון, שלפיו ניתן להיתחשב גם בשינויים עתידים שעשויים לחול על המקרקעין, ובתנאי שהשינוי היה ודאי או לפחות צפוי בעתיד הנראה לעין... פסקי הדין דנים במקרים של שינוי ייעוד או של הגדלת אחוזי בנייה. הם מתייחסים לפוטנציאל עתידי, ואילו בעניינינו מדובר על פוטנציאל הקיים כבר בקרקע, ובציפיות שקיים להם בסיס בתכנית הקיימת". הפוטנציאל התיכנוני של נכס מקרקעין מגולם בתכנית המתאר, ובפיצויי הפקעה יש לפצות גם על הפוטנציאל התיכנוני הקיים.
...
בנסיבות אלה בהעדר הוכחה – טענה זו דינה להידחות.
סוף דבר הנתבעות 1-2 תשלמנה לתובעת, ביחד ולחוד, פיצויי הפקעה בסך 3.2 מיליון ₪.
הנתבעות תשלמנה לתובעת, ביחד ולחוד, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 80,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד מועד התשלום בפועל.
בפסיקת ההוצאות ניתן משקל: לסכום פיצויי ההפקעה שנפסקו, לעמדת הנתבעות שיש לדחות את התביעה; לכך שחלק מהטענות שהעלו הנתבעות היו משוללות יסוד מלכתחילה וגרמו להתארכות הדיון בתובענה [הטענה שלתובעת אין זכות לקבל את פיצויי ההפקעה, והטענה שהועלתה שעל רמ"י לשלם את פיצויי ההפקעה ולא על הנתבעות]; להיקף המצומצם של העדים שהעידו בתובענה, ולהסכמת הצדדים לוותר על הגשת חוות דעת מומחים מטעמם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בעיניין זה נתמכים הנתבעים במסקנת מומחה בית המשפט, מר אשר שולמן .בהתאם לחוות דעתו התוכנית עליה נסמכים התובעים אינה תוכנית המגדירה מגרשים אלא מאפשרת בכפוף לבצוע פעולות תכנוניות נוספות חלוקה מחדש של תא שטח מסוים כך שלאחר ביצוע ההליך התיכנוני הנוסף יהיה ניתן ליצור מגרשים בגדלים שונים אשר יאפשרו בנייה של יחידות דיור נוספות ואין די בכך כדי לקבל את התביעה.
כמו כן במענה לשאלה 13 בשאלות ב"כ התובעים אשר היתה: "האם עקרונית ניתן להגדיל את זכויות הבניה במיגרש מסוים גם ללא הגדלת אחוזי בניה, או שטחי הבנייה העקריים, למשל ע"י הגדלת צפיפות הבניה במיגרש זה?" השיב המומחה: "ניתן להגדיל צפיפות בלבד ללא הגדלת שטחי בנייה עקריים". קביעה זו משמיטה את הקרקע לטענת הנתבעים בסיכומיהם כי לא הוכחה ע"י התובעים דבר הגידול בצפיפות.
...
אשר על כן אני קובעת כי שיעור תוספת התמורה יהיה בשווי של 30%.
בכל הנוגע למועד הקובע לצורך החישוב טענו הנתבעים כי אין בסיס לחישוב שנערך ע"י התובעים והוא מוטעה ביסודו מכמה טעמים: ראשית, מומחה ביהמ"ש לא קבע כי הגידול הוא בשיעור של 30%, שנית, המועד בו בוצע שינוי הניצול הינו מועד אישור התוכנית המגדילה קרי 5.4.05 ושלישית,הסכם המכר אינו קובע מנגנון מוסכם לריבית והצמדה בעניין זה. אני סבורה ובענין זה מקובלת עלי טענת הנתבעים, כי שווי הגידול צריך להמנות ממועד פרסום התוכנית המגדילה ולא קודם לכן.
לסיכום לאור האמור, אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובעים סך של 57,000 $ כשווים ביום 5.4.05 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד זה ועד לתשלום בפועל .

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר דיון בהתנגדויות, ביום 10.4.2005 החליטה הועדה המקומית לתת תוקף לעיקרי התוכנית – הגדלת התכסית כך שהמבנה המסחרי יהיה בקומה אחת, הגדלת אחוזי הבנייה ואישור פיתרון חניה מחוץ למגרש; בכפוף לתיקונים כגון קבלת היתנגדות המתייחסת לקו הבניין הדרומי, בין היתר לעניין פיתרונות חניה נקבע כי "הועדה השתכנעה שיש בסביבה הצע מספק של מקומות חניה ציבורית" (העתק ההחלטה צורף למכתב ב"כ העותר, נספח ד' לעתירה).
על פי טענות העותר, הסיבות שבהיתר הקודם ניתן היה לבנות 244 מ"ר שטח עקרי ועל פי התוכנית החדשה רק 205 מ"ר, הן כדלקמן: (א) חדר ומדרגות ומעלית למרתף החניה בגודל 17.5 מ"ר – שלא נדרשו בהיתר הקודם כיוון שבתוכנית הראשונה אושרה חניה מחוץ למגרש; (ב) חדרי אשפה ומחזור – כולל פח כתום ופח כחול, כלוב קרטונים ודחסנית – 18.7 מ"ר וכן חדר אשפה רגיל בשטח של 12.2 מ"ר. זאת לעומת ההיתר הקודם בו נידרש חדר אשפה בשטח של 13.7 מ"ר בלבד; (ג) מיקום נישת מים בשטח 3 מ"ר בתכסית המבנה מדרום.
...
אין בידי לקבל את טענות העותר.
טענות סף המדינה טענה כי יש לדחות את העתירה על הסף מחמת אי צירוף הרשויות הנוגעות בדבר: עיריית הרצליה וועדת תכנון ובנייה הרצליה, וכן מחמת אי צירוף מגישת התכנית לעתירה, חברת ש. בן טובים נכסים בע״מ. לא מצאתי שיש בטענה זו כדי להביא לסילוק על הסף.
סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

סופו של דבר, אישרה הועדה המחוזית הקמת המפטמה במקרקעין, אם כי לא בהיקפים שביקשה העותרת: הועדה החליטה לצמצם את מספר ראשי הבקר המאקסימאלי ל-340; לצמצם את שטחי הבניה ל-4,260 מ"ר ברוטו - שטח עקרי (שטח מחיה) 3,400 מ"ר, שטח שרות (שטח תפעולי) 860 מ"ר; ולחייב כי הקמת המפטמה ושטחי השרות המשרתים אותה תהיה בחלק הדרומי של החלקה ועוד הוראות נילוות.
טיעוני המשיבות 1 ו-2 הועדה המחוזית לתיכנון ובנייה והמשרד להגנת הסביבה הוזכר שהעותרת תוקפת שתי החלטות: הראשונה, החלטת וועדת המשנה להתנגדויות מיום 19.01.21 שאישרה את התכנית בתנאים של צימצום מספר ראשי הבקר וצמצום שטחי הבנייה של הרפת; ההחלטה להתנות את אישור התכנית כהתחייבות העותר לפנות את המפטמות הקיימות מתחומי היישוב העירוני; וההחלטה להתנות את מתן ההיתר העתידי ועמידה בדרישות המשרד להגנת הסביבה.
במסגרת התכנית הוצע לאפשר הקמת מפטמת בקר בהקף של 6,484 מ"ר (יוער שתכנית זו הוגשה לאחר שנזנחה תכנית קודמת שהוצעה ב- 2011 לשינוי ייעוד המקרקעין משטח חקלאי לשטח חקלאי עם הנחיות מיוחדות והגדלת אחוזי הבניה מ-10% ל-25% (מ- 1,250 מ"ר ל- 3,108 מ"ר).
...
בסופו של דבר העותרת הגישה תכנית מפורטת לוועדה המחוזית שמטרתה הגדלת זכויות הבניה בשטח חקלאי וזאת על מנת לאפשר ניוד ראשי בקר משטחים עירוניים לשטחים חקלאיים מרוחקים.
נטען שלמרות טענות העותרת שאין כל בסיס לתחשיב שנערך ע"י המשרד להגנת הסביבה עליו הסתמכה הוועדה המחוזית, לא ביקשה הוועדה הבהרות ובסופו של דבר החליטה הוועדה לצמצם מספר ראשי הבקר ל-340 בלבד ולהקטין שטחי הבניה ודרשה עמידה במפרט האחיד.
אשר על כן, העתירה נדחית.
העותרת תשלם שכ"ט עו"ד למשיבים 1-2 יחד ו- 4 בסך 15,000 ₪ כל אחד.
העותרת תשלם שכ"ט עו"ד למשיבים 6 ו- 7 בסך 7,500 כל אחד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו