כך גם הדרישה שהתובעת תתייצב בעבודה בבוקר יום 11.10.15, מועד תאונת הדרכים, היתה דרישה לגיטימית על רקע עומס הפניות למוקד והמצב הבטחוני ששרר אותה עת.
הנתבעת הוסיפה וטענה כי הטענות לגבי יחסו של אהרון לתובעת באו כמענה לשיחות ולברורים בנושא תיפקודה.
הסוגיה נדונה בהרחבה בבית הדין הארצי בע"ע (ארצי) 21934-02-21 חקמון – מדינת ישראל (6.9.2022), שם נפסקו הדברים הבאים (כל ההדגשות במקור – ד.ו.):
"כידוע, היתעמרות בעבודה (שלעיתים מכונה היתנכלות תעסוקתית) טרם מצאה ביטוי בספר החוקים, על אף שכיחות התופעה וחומרתה (לתדירותה ראו למשל אצל בני פפרמן ורוני בר-צורי הצקות והתעמרות במקום העבודה (מנהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת, 2013), שם הובהר בין היתר כי "עבור כמחצית מאוכלוסיית העובדים השכירים בישראל תופעת ההצקות בעבודה חיה ובועטת", להלן: פפרמן; כן ראו אצל ליבנת כהן הצקה - Bullying במקום העבודה (המוסד לבטיחות וגיהות, 2004), להלן: כהן; יריב איצקוביץ, ניבה דולב, סיביל היילברון "ניצול לרעה של כוח אירגוני - תיאוריה, מציאות ודרכי היתמודדות" משפט ועסקים כא 365 (2018); סימה קרמר "חזרה לדיני משמעת: הפיתרון לבריונות כהתנהגות בלתי הולמת?" משפט ועסקים כא 393, בעמ' 399-403 (2018); להלן: קרמר).
הנזק הנגרם אינו מתמצה רק במושא ההתעמרות, אלא שעלול להגרם נזק גם למי שנכחו בסיטואציה של היתעמרות בעבודה, ואף המעסיק עשוי לספוג נזק עקיף בדמות ימי היעדרויות רבים של עובדים (לנתונים אמפיריים ראו למשל אצל פפרמן), וכן בשל "ירידה בתפוקה, בנאמנות ובמורל, אי-שביעות רצון מוגברת ותחלופת עובדים גבוהה" (קרמר, בעמ' 402).
מכאן החשיבות שראו מנסחי הצעות החוק בהנחתן על שולחן הכנסת, לצורך הגברת המודעות הציבורית לתופעה וחומרתה, בד בבד עם העלאת פיתרונות למיגורה גם בזירה המשפטית (להרחבה ראו אצל אלמוג וכן אצל אורית קמיר "היתעמרות בעבודה: בין פסיכולוגיה למשפט, בין חקיקה לפסיקה" משפט ועסקים כא 307 (2018); עוד ראוי להפנות ל-ILO Convention no. 190 כנגד אלימות והטרדה בעבודה; לסקירת המצב בעולם ראו למשל אצל אלמוג וכן כהן).
ור' גם בעמוד 53:
ש: אבל אלון, שהוא ראש מנהל הפיקוח,
ת: כן.
ש: היה האחראי לקבוע מה התפקידים, מה כן, מה לא. לבקש אולי שיוסיפו עוד עמדות, לבקש אולי שתפתח עוד עמדה על ידי מנהלת המוקד, לידרוש שיהיה מנהל משמרת שמוסמך לכך, לידרוש שדרישות של וכמנהל אכיפה, כראש מנהל אכיפה יבוצעו.
...
בסופו של דבר הוחלט שאהרון מקבל את בקשתו של מר מזרחי וכי תיקבע פגישה מסודרת עם התובעת ועם מר יוסי בר, סגן מנהל אגף ביטחון באותה תקופה, "ליישור קו וסיכום ראיון".
ביום 10.5.16 התובעת פנתה שוב ליו"ר ועד העובדים, מר מזרחי, בטרוניה לגבי תלונה בדבר המתרחש במוקד, שלטענת התובעת לא היה לה בסיס.
הטענה לזכאות לפיצויים עד גיל 70, על בסיס נוהג של הארכת שירות – דין טענה זו להידחות, לאור עדותו של יו"ר ועד עובדים, לפיה לא כל עובד שביקש את הארכת השירות נענה בחיוב (עמוד 50 משורה 17, עמוד 52 שורות 7 - 10).
מכל מקום, דין הטענות בנושא זה להידחות, לאור עדותה של גב' שניידר בסעיפים 120 – 124 לתצהירה, על נספחיהם, מהם עולה כי התובעת קודמה לדרגה 12+ בדירוג המנהלי.
סוף דבר – התביעה נדחית.