מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגבלת פעילות יו"ר לשכת עורכי הדין: בקשה לצו מניעה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

הצדדים הופיעו לראשונה לפני הבורר ביום 9.11.2014 כאשר בישיבה זו דרש המבקש שראשית לכל תבחן השאלה האם חילוקי הדיעות בחברה אינם מאפשרים את המשך פעילותה – כנדרש על מנת להפעיל את מנגנון ההפרדות.
מנגד, טען המבקש כי תקופת הבוררות החלה ביום 9.11.2014 ובהיתחשב במועדים הקבועים בתוספת הראשונה לחוק הבוררות, התשכ"ח-1968 ויישומם בנסיבות העניין, מינויו של הבורר הוגבל, גם על פי הפרשנות המיטיבה ביותר עם המבקש, ושאינה מקובלת על המבקש, לכל היותר עד ליום 9.5.2015.
כידוע, בית משפט זה לא נעתר בקלות לבקשות רשות ערעור המופנות כנגד החלטות ופסקי דין של בתי המשפט המחוזיים בעינייני בוררות, אלא במקרים חריגים בלבד, בהם מתעוררת שאלה עקרונית, משפטית או ציבורית, החורגת מדלת אמות עניינם הפרטי של הצדדים, או במקרים שבהם נידרשת התערבותו של בית משפט זה משקולי צדק או מניעת עוות דין [ראו למשל: רע"א 4665/14 וייל נ' עזריהו, פסקה 8 (23.10.2014); רע"א 7443/12 שרבט נ' שרבט, פסקה 7 (23.4.2013)].
מסקנה זו עולה גם בבירור מהתנהלות הצדדים – החל מפניית המשיבים ליו"ר ועד מחוז תל-אביב בלישכת עורכי הדין למנות בורר; וכלה בדרישתו של המבקש בישיבת בוררות מיום 9.11.2014 לבחון את התקיימות התנאים המאפשרים את הפעלת מנגנון ההפרדות.
משלא התבקשה תשובה, איני עושה צו להוצאות.
...
בנסיבות המקרה דנן מקובלת עלי קביעתו של בית המשפט כי העובדה שטרם הושלם הליך גילוי המסמכים מחזקת מסקנה זו [ראו: סמדר אוטולנגי בוררות – דין ונוהל כרך ב 839 (מהדורה רביעית מיוחדת, 2005); והשוו: ע"א 661/87 גרנות נ' איש שלום, פ"ד מג(2) 78 (1987)].
סבור אני כי אין מקום להתערב בממצאים העובדתיים שקבע בית המשפט בעניין זה. המבקש הוסיף וטען כי עקב הליכים משפטיים שמתנהלים כנגד החברה אין טעם להעריך את שוויה של החברה במסגרת הליך הבוררות.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני המרצת פתיחה, שעניינה בקשה למתן סעד הצהרתי לפיו, המשיבות "אינן רשאיות לייצג ניצולי שואה מיהודי לוב בפני המוסדות העוסקים בפיצויים לניצולי השואה וכי אינן רשאיות לגבות שכ'ט מניצולי השואה יוצאי לוב בגין פעילותן בטיפול וייצוג יוצאי לוב בפני המוסדות העוסקים בפיצויים לניצולי השואה". וכן בקשה למתן צו מניעה קבוע האוסר עליהן לפעול כאמור.
הוגשו בקשות שונות ובהן בקשה לתיקון המרצת הפתיחה, בקשה לסילוק על הסף מחמת העידר עילה ויריבות בין האירגון לבין המשיבה ובקשה לצרף את לישכת עורכי הדין להליך בבחינת "ידיד בית המשפט". ביום 20.10.2013 הותר תיקון המרצת הפתיחה, נדחתה הבקשה לסילוק התובענה על הסף, אם כי, ניתנה החלטה לפיה, ביחס לגוף העניין שמורות למשיבות הטענות והן יידונו, במידת הצורך, בהליך העקרי.
המרצת הפתיחה נתמכת בתצהירו של יו"ר האירגון, מר מאיר כחלון (להלן- כחלון) וכן בתצהיריהם של יתר המבקשים.
בעת האחרונה ישבו המחוקקים על המדוכה, והוציאו תחת ידם הצעת חוק לעניין שכר הטירחה: הצעת חוק להגבלת שכר טירחת עורך דין וגבייתו באמצעות ההוצאה לפועל (קביעת זכאות לתגמולים של ניצולי שואה לפי החלטה מינהלית) (תקוני חקיקה), התשע"ד–2014.
...
  נוכח כל האמור, אין המשיבות רשאיות לגבות שכר טרחה מהמבקשים דנן.
סוף דבר המשיבות אינן רשאיות לגבות שכר טרחה מהמבקשים בעניינים נשוא התובענה ואינן רשאיות לנקוט בהליכי גבייה נגד המבקשים.
המשיבות ישלמו למבקשים הוצאות בסך של 5,000 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪.

בהליך בקשה לשחרור בערובה (בש"ע) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ביום 14.9.17 שוחרר המבקש ממעצרו, בהסכמה, בתנאים מגבילים.
המבקש עתר לכך כי איסור הפירסום יוותר על כנו, למצער למשך 7 ימים, על מנת לאפשר לו להגיש בקשה "מסודרת ומנומקת" בסוגיה זו. המבקש ציין כי הוא "איש ציבור ועו"ד בצפון" אשר היה מועמד לכנסת ויועץ ליו"ר האופוזיציה.
משכך, ביקש כי צו איסור הפירסום יוותר על כנו עד לסיום החקירה בעיניינו.
דחיתי בקשה זו, בהנתן כי המבקש עורך דין במקצועו, בהנתן כי הוגשה בקשה בכתב ולאחר ששוכנעתי כי לא ייגרם כל נזק להגנת המבקש בנסיבות העניין, אם ישטח את בקשתו בפניי, בעצמו.
לדבריו, הפירסום ישמש "פרס" למתחריו העיסקיים והפוליטיים בלישכת עורכי הדין ואף יביא לחיסול הקריירה הפוליטית שלו.
לטענתה, הפעילות העבריינית בוצעה באמצעות שלשה חשבונות בנק וכי קיימת חשיבות רבה כי הלקוחות הרלבאנטיים יהיו מודעים לחשדות, בהפנותה גם לדו"ח הסודי במ/1 ולסע' ח' שבו, במיוחד.
2.2 מן הכלל את הפרט- יישום הדין בנסיבות ראשית יצוין, כי איני מקל ראש כלל ועיקר בשמו הטוב של המבקש, בכנות טיעוניו ובכך כי אכן עלול להגרם לו נזק כתוצאה מן הפירסום אותו הוא מבקש למנוע.
...
ביום 24.9.17 ניתנה החלטתי בעניינו של המשיב, בה הוריתי על פרסום שמו.
בשים לב לאופי החשדות מחד ולנוכח טענה לפגיעה אפשרית בקריירה פוליטית, מנגד, סבורני כי קיימת זיקה בין השניים ומכאן אף מתעצם הצורך הציבורי שבפרסום.
בהינתן כי כלל טיעוני המבקש אינם מגיעים כדי "נזק חמור"- בקשת המבקש נדחית בזה.
הואיל והמבקש הבהיר כי בדעתו להעביר תחת שבט ביקורתה של ערכאת הערעור החלטה המתירה פרסום, ככל שתינתן, אני מורה על עיכוב ביצוע החלטתי למשך 48 שעות, קרי עד ליום 26.9.17 בשעה 11:00, לשם הגשת ערר.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשים עותרים לצוו המחייב את המשיב 1 להתייצב ולהשתתף בהליכי בוררות בפני הבורר עו"ד (רו"ח) יוסי קורן ביום 14.08.2014 מינה יו"ר ועד מחוז ת"א והמרכז של לישכת עורכי הדין את עו"ד יוסי קורן "... על פי סעיף 13 להסכם שנחתם בין הצדדים [מחודש ינואר 2015; להלן - ההסכם]... כבורר דן יחיד בסכסוך שבין עירית קדרון ו-עמוס אופיר...". על פי סעיף 13 הנ"ל "כל הסכסוכים ו/או המחלוקות בין הצדדים... יועברו להכרעת בורר מוסכם...[ש]ייתן את פסק הבוררות בקשר עם המחלוקת שהובאה לפניו תוך 14 יום... היה וזהות הבורר לא תוסכם... יועבר הסיכסוך... לבורר דן יחיד שייקבע ע"י יו"ר ועד מחוז ת"א של לישכת עורכי הדין". לאור טענת המשיב 1 (להלן- המשיב) לפיה באה לקיצה תקופת הבוררות, הגישו המבקשים את ההליך שלפני בו הם טוענים כי לעת הזאת טרם החלו הליכי הבוררות לגופם, וממילא טרם הסתיימו.
נטען כי הצדדים הסכימו לעכב את הליכי הבוררות על מנת למצות הליך גישור וכי המשיב נוקט במהלכים טאקטיים שונים, כגון הגשת הליכים משפטיים מקבילים מרובים, שתכליתם למנוע את השלמת הבוררות, ולחלופין לרוקן אותה מתוכן.
המשיב טוען כי כפי שהודיע בא כוחו לב"כ המבקשים ביום 27.04.2015, הבוררות החלה ביום 09.11.2014 ובהיתחשב במועדים הקבועים בתוספת הראשונה לחוק הבוררות, ויישומם בנסיבות העניין, מינויו של עו"ד קורן כבורר הוגבל, גם על פי הפרשנות המיטיבה ביותר עם המבקשים (ושאינה מקובלת על המשיב), לכל היותר עד ליום 09.05.2015.
עיון בנספחי כתבי בית הדין של הצדדים מעלה את השתלשלות העניינים הבאה: מינויו של הבורר עו"ד קורן נעשה בעקבות פניית ב"כ המבקשים בה צויין כי "בין קדרון ואופיר התגלעו מחלוקות קשות שלא מאפשרות את המשך עבודתם המשותפת בחברה... עפ"י ס' 7.4 להסכם במצב שנוצר על אופיר לרכוש מקדרון את מניות קדרון עפ"י הערכת שווי החברה שתקבע ע"י מעריך שווי שימונה... יו"ר ועד מחוז ת"א מתבקש למנות בורר שהוא גם רו"ח ובעל כישורים לבצע הערכת שווי של החברה". הצדדים הופיעו לראשונה בפני הבורר עו"ד קורן בישיבת הבוררות מיום 09.11.2014, שבעקבותיה, דרש המשיב שראשית לכל תבחן השאלה האם חילוקי הדיעות בחברה אכן אינם מאפשרים המשך פעילותה, כנדרש על מנת להחיל את סעיף 7.4 להסכם להפעלת מנגנון ההפרדות הקבוע בו. ביום 10.12.2014 קבע הבורר כי היתקיימו נסיבות המצדיקות הפעלת המנגנון האמור, כי יש למנות מעריך שיקבע את שווי החברה, וכי בהתאם לתוצאות יוחלט אם תפורק החברה או שהמשיב ירכוש את מניות המבקשים בה. ביום 12.03.2015 פנה ב"כ המשיב לב"כ המבקשת בדרישה הבאה "בהמשך לפגישת הבוררות מיום 19.2.2015" לקבל מסמכים תוך שהוא מדגיש שימסור את המסמכים שנדרשו ממנו "אך ורק כנגד קבלת המסמכים המבוקשים להלן, כולם כאחד" (הדגשה במקור – י.ש.).
...
בהחלטה מיום 17.06.2015 ביקשתי מכבוד הבורר "ליתן עמדתו, מנקודת ראותו, באשר לשאלה אם הבוררות הסתיימה אם לאו". הבורר בדעה כי הבוררות לגופה טרם החלה וממילא לא הסתיימה, וכדבריו בתגובתו מיום 22.06.2015: "כאיש מקצוע נוכחתי לדעת, כי כדי לדון ולהכריע בחילוקי הדעות בין הצדדים נאלצתי לקבל החלטות מקדמיות, וזאת במטרה להתחיל בהליך הבוררות. עוד בטרם התחלתי לדון בסוגיות שהם לב ליבה של הבוררות היתה הצעה, מטעם הצדדים, לנסות ולפתור המחלוקות בינם לבין עצמם. לאחר שההליך לא צלח, זימנתי הצדדים לפגישה, להפתעתי הרבה, המשיבים הודיעוני כי מבחינתם המועד שניתן להליך הבוררות תם ונשלם והם מפסיקים לשתף פעולה בהליך הבוררות. אני רוצה להאמין כי 'גרירת הרגליים' של המשיבים נעשתה בתום לב...מנקודת ראותי כבורר שמונה ע"י יו"ר ועד מחוז ת"א והמרכז ניתן לומר כי הליך הבוררות אפילו טרם החל". נראה שדין הבקשה להתקבל הדין הוא כי הבורר מוסמך לערוך הליכי קדם-בוררות, היכולים ליסוב בין היתר על עניינים כגון: הגדרת הסכסוך, זיהוי גבולות סמכותו, ניסיונות פשרה, הגשת כתבי טענות ותצהירי עדות ראשית, המצאת מסמכים ועוד.
הבקשה מתקבלת איפוא, והמשיב נדרש להמשיך וליטול חלק בהליך הבוררות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 22.02.2022 שלח הבורר לצדדים הודעת דוא"ל בה ציין כי "...לאור העובדה שבכוונתי להפנות את מכתבו של עו"ד ארד ולבקש את חוות דעתו של היועץ המשפטי של לישכת רואי החשבון בטרם אקבל החלטה מתוקף סמכותי כבורר, הנני דוחה את ישיבת הבוררות שנועדה להתקיים היום...", והדגיש כי על שני הצדדים לכתב זה את זה בפניותיהם אליו.
הבורר מונה שלא כדין - עילת ביטול לפי סעיף 24(2) לחוק הבוררות - כיוון שהגורם הממנה אינו הגורם הנכון לפי הסכם השותפות – המינוי נעשה ע"י רו"ח מנירב שהוא יו"ר הועדה ליחסי חברים בלישכת רואי החשבון ואיננו נשיאה כנדרש בהסכם; כי הפניה לעריכת המינוי נעשתה בהסתמך על הוראת כללי הלישכה בלבד, ולא בהסתמך על הסכם השותפות; כי פנייה לעריכת המינוי נעשתה במקביל להליך תלוי ועומד בבית המשפט בקשר לסכסוך, שלא בהלימה לכללי הלישכה בנושא, שאינם מאפשרים מינוי בורר עת "מיתקיים הליך משפטי בעיניין", עת קוכמן הסתיר את קיומו של ההליך האמור.
הבורר חרג מסמכותו - עילת ביטול לפי סעיף 24(3) לחוק הבוררות - עת נידרש בלא סמכות לשאלת סמכותו הוא, אף מבלי לפנות ליועץ המשפטי של הלישכה כפי הצהרתו, מה גם שקוכמן הסתיר מהבורר שמשך הליך קודם של בקשה לצוו מניעה שהגיש בית המשפט לאחר שהשופטת ערקובי, שדנה בהליך, הביעה דעתה לפיה אין בידו לכפות היתדיינות בבוררות על חסיד.
ד.(1) לכללי ההיתנהגות המקצועית לפי תקנה 60 מתקנון ההיתאגדות של לישכת רו"ח הקובעת כי "חבר חייב להיזדקק לבוררות בכל עניין שהועדה לפירוש כללי ההיתנהגות או הועדה ליחסי חברים החליטה שיש להיזדקק לבוררות...". החברות שהן השותפות הפורמאליות אינן במעמד של הגבלת אחריות וממילא מדובר בחליפים או אלו המצויים במעגלי ההרחבה.
באין היתנגשות בין הליך צו המניעה לבין בקשת המינוי, אין מקום גם לייחס חשיבות יתרה למועד עריכת הפנייה לרו"ח מנירב, בטרם מחיקת הבקשה, מה גם שבבקשה עצמה לסעד זמני הצהיר קוכמן כי הוא מבקש שימונה בורר.
שנית, מפסק הבוררות משתמע כי הבורר ראה בקוכמן מעין שותף יוצא המוכר את חלקו לשותפיו הממשיכים את הפעילות, בתמורה המתבטאת בשכר מוסכם של 3 שנים, תוך שהוא נסמך על הפרקטיקה הנוהגת "לקבוע את שוויו של משרד רואי החשבון בעת מכירה או בעת הצטרפות שותף", על חוות הדעת שהגיש קוכמן, על הצעת "משרד אורי חשבון ליכט", על ההסכם עם משרד יניר-פרקש ושות', ועל השלכות "הצטרפותו של רו"ח דולב חסיד לשותפות". בכל מקרה, לרשות הבורר עמדו ראיות, גם ידיעה מקצועית, עת קבע את שקבע.
...
מסקנה זו נתמכת גם בכך שבסעיפים אחרים של הסכם 87 נעשה שימוש מפורש בכינויים "קרקוב-בלאס" ו"השותפים החדשים", או בשמות השותפים עצמם על מנת להגדיר זכויות וחובות שונות, מה שלא נעשה בסעיף 29.
ובטרם סיום: חסיד מלין גם על ההחלטה המתקנת ועותר לבטלה, משלשיטתו היא "בניגוד למה שקבע הוא עצמו בפסק הבורר שעל ההתחייבויות הצדדים ישלמו בחלקים שווים. וזאת ללא כל התייחסות לגובה חובות השותפות וחלקו של גידי בהם". אלא שההיגד בפסק הבוררות הוא "תמורת חלקו של התובע בניכוי ההתחשבנויות, ישלם הנתבע לתובע תמורה של 3 שנות עבודה ובסך הכל 1,440,000 ₪". וזאת במובחן מ"תמורת חלקו של התובע, ישלם הנתבע לתובע תמורה של 3 שנות עבודה ובסך הכל 1,440,000 ₪ בניכוי ההתחשבנויות".
התוצאה הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו