שנית, הגשת תביעת חוב כנגד החברה שבפרוק עשויה לקדם את ההליך המתנהל בבית הדין כנגד המעסיק הנטען במשותף, שכן זה מצוי, דרך כלל, במצב של חסר ראייתי, במקרים בהם המסמכים הדרושים להתגוננות מפני טענות העובד (תלושי שכר, דוחות נוכחות, פנקס חופשה, טופס הודעה לעובד, וכו'), נערכו על ידי החברה שבפרוק ואינם מצויים בידיו ובידי התובע.
כך, למשל, סעיף 183 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 מגביל את הגימלה שהמוסד לביטוח לאומי רשאי לשלם במקרה של פשיטת רגל או פירוק מעסיק, באופן שחוב שכר העבודה שישולם לעובד לא יעלה על שכר העבודה בעד תקופה שלפני 12 חודשים שקדמו למועד נתוק יחסי העבודה.
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת 2 לפיה שעה שהגישה התובעת תביעת חוב, גילתה דעתה שאין היא מבקשת להיפרע ממנה.
אף אין בידי לקבל את טענת המבקשת לפיה המשך ההליכים כנגדה במקביל לבירור תביעת החוב, עלול להוביל להתדיינות כפולה ולכפל פיצוי.
אלא שמעבר לעובדה שהחלטות אלה אינן בבחינת הלכה מחייבת, בהיותן החלטות של בית הדין האזורי, הרי שהן נסמכו, בעיקרן, על חובת הקטנת הנזק, ועל הטעם לפיו אין לנהל כפל הליכים, טענות שנדחו במסגרת החלטה זו.
מכל הטעמים המפורטים לעיל, ובשים לב להנחיית בית הדין הארצי בעניין מי-רן, לפיה כל עוד לא נפסק כי קיימת חובה למיצוי הליכים כנגד המעסיק שבפירוק, אין להתנות את המשך קיום ההליך כנגד המעסיק הנטען הנוסף בהגשת תביעת חוב כנגד המעסיק שבפירוק , סבורני כי אין מקום לעשות כן, אף בנסיבות המקרה שלפני.
סוף דבר
הבקשה נדחית.