בסעיף 16 לאותו מכתב תשובה, הציבה הנתבעת תנאי ולפיו, ככל שהתובעת מעוניינת להמשיך ולעבוד בנתבעת, עליה לחתום על כתב ויתור על סודיות רפואית, בהתאם לתקנות מס מקביל (שירותי בריאות בעבודה), תשל"ג-1973, וזאת עד ליום 21.07.15.
הנתבעת הדגישה כי מדובר בעבודה באותו הקף שעות ושכר, אלא שהתובעת החליטה כי "תאלץ את הנתבעת להכנע לרצונה" (סעיף 59 לכתב ההגנה) ולפיכך החלה להמציא אישורים רפואיים שונים, ביניהם, אישור רפואי מרופא תעסוקתי, אשר לפיו התובעת כשירה לעבודה בישיבה וללא הרמת משאות מעל ל- 5 ק"ג וכי תוקף ההגבלות הנ"ל, עד ללידה.
האם הוכח איפוא כי הנתבעת הפלתה את התובעת, מחמת הריונה, בכל הקשור לתנאי העסקתה? אנו סבורים כי התשובה לכך חיובית, ולהלן הטעמים שהובילונו למסקנה זו.
נקדים ונציין, כי לעניין נטלי ההוכחה, קובע סעיף 9 לחוק השויון, כי בתובענה של עובד (או דורש עבודה) שעניינה הפרת הוראות סעיף 2 לחוק, תהיה חובת ההוכחה על המעסיק כי פעל שלא בנגוד להוראות סעיף 2 הנ"ל.
אשר לענייננו – נקדים ונציין, כי השתכנענו כי זימונה של הנתבעת לישיבת השימוע לא נבע מחמת הריונה כלל ועיקר, ולו בשל העובדה, שאינה שנויה במחלוקת, כי היא הודיעה על כך והציגה אישור רפואי רק בתום ישיבת השימוע.
ברי, כי לעולם לא נדע מה היתה עשויה להיות תשובת הממונה, ואולם, הנתבעת נתפסה לכלל טעות שעה שסברה מראש כי לבקשתה לא יהיה סיכוי, במיוחד לאור העובדה, שכאמור אין עליה חולק, שדבר ההיריון נודע לה לקראת תום הליך השימוע ומכאן, שההחלטה לשקול את פיטורי התובעת לא נבעה ולא יכלה לנבוע מעובדת הריונה.
...
האם סיום יחסי העבודה בין התובעת לבין הנתבעת נעשה בניגוד לחוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה על רקע היותה של התובעת בהיריון? זו השאלה המרכזית בה עלינו להכריע בתיק זה.
נקדים אחרית לראשית ונציין, כי לאחר שנתנו דעתנו לטענות הצדדים ולראיות שהוצגו בפנינו, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל, והכל כפי שיפורט להלן.
הנתבעת תשלם לתובעת סכום נוסף בסך של 7,500 ₪ בגין השתתפות בהוצאות שכ"ט עו"ד. הסכומים דלעיל ישולמו בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן, יישאו הפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד למלוא התשלום בפועל.
בנוסף, משקבענו כי התובעת התפטרה בדין מפוטרת, הנתבעת תשלם לה את מלוא פיצויי הפיטורים המגיעים לה בגין תקופת עבודתה.
ביחס לפיצויי הלנת פיצויי פיטורים, לא מצאנו כי יש לפסוק פיצויים כאמור וזאת לאור המחלוקת הכנה בין הצדדים בנוגע לעצם זכאותה של התובעת לקבל פיצויי פיטורים.