התקנון מגביל את הפרסום לתשדירים ב"טעם הטוב" ונותן בידי רשות השידור שיקול-דעת רחב לפסול תשדירים שאינם עומדים בקריטריונים שנקבעו בתקנון; בשקול-דעת זה אין להתערב כל עוד הוא אינו לוקה בחוסר סבירות קצוני; הססמה "לך תצטיין" מעוררת קונוטאציה לקללה הגסה "לך תיזדיין", והיא פוגעת ברגשות המאזינים, שהם "קהל שבוי".
תשדירי הפרסומת משודרים בצמידות לתכניות שונות, ומאזין המעוניין לשמוע את אחת התכניות אינו יכול להמנע מלהאזין לתשדיר הכולל ססמה וולגארית "אשר לא תנעם בלשון המעטה באזנו".
תשדיר הפרסומת נבדל משידורי יצירות בעלות תוכן מיני.
ביני לביני חלו כמה שינויים בדין המחייב, וראוי כי נזכיר אותם אף הם.
ביום 5.3.93 נתפרסם חוק רשות השידור (תיקון מס' 8), ובהתאם לסעיף 25 א(ב)(2) לחוק, כפי שהוסף, הוסמך הועד המנהל של רשות השידור לקובע, בהתייעצות עם המנהל כללי, כללים בדבר "איסורים ומיגבלות על תשדירי פירסומת והודעות".
בתוקף סמכותו זו קבע הועד המנהל כללים הקרויים כללי רשות השידור (תשדירי פירסומת והודעות ברדיו), תשנ"ג-1993, ואלה פורסמו (לאחר ששמענו את טענות בעלי הדין) בקובץ התקנות מיום 6.7.93.
נניח שתשדירי פירסומת אחרים נוקטים, אמנם, לשון בוטה-הראוי שכך ייעשה גם בעניינינו? ואשר לסרטון הפרסומת בטלוויזיה, הסבנו תשומת ליבם של המשיבים לסרטון, ותשובתם הנה פשוטה: וכי חייבים אנו להתאים עצמנו לרמה הנמוכה ביותר המקובלת אחרים? וממשיכים הם ואומרים: אנו סוברים כי התשדיר פוגע בטעם הטוב; והאם אין הוא פוגע בטעם הטוב אך מטעם זה שאחרים משדרים פירסומות דומות? התשובה יפה בעיניי ולא אוסיף עליה.
...
עמד על כך השופט ברק בפרשת לאור בעמ' 439/438:
"אין לה, למועצה, שיקול-דעת לבחור באפשרות, שאין בה ודאות קרובה ושאין בה סכנה קשה. עצם גישתה הסובייקטיבית של המועצה, כי לדעתה הסכנה קשה והתרחשותה היא קרובה לוודאי, אין בה כדי להכריע. המבחן לקיומה של ודאות קרובה ושל סכנה קשה הוא מבחן אובייקטיבי. על בית המשפט להשתכנע, כי מועצה סבירה רשאית הייתה, על בסיס העובדות שהיו לפניה, להגיע למסקנה, כי הסכנה קשה וכי התרחשותה קרובה לוודאי. לשם כך על ביתה משפט להשתכנע, כי המועצה נתנה משקל ראוי לעקרונות היסוד המתנגשים, כלומר לחופש הביטוי מזה ולסדר הציבורי מזה, 'משקל ראוי' לעניין זה הוא המשקל שבית המשפט סבור, כי הוא תואם את צרכיה של חברה דמוקרטית נאורה".
ראה גם בג"צ 806/88 בעמ' 40.
אילו הפגיעה הייתה קשה מאוד ומזעזעת, אזי כל יתר השיקולים היו מתגמדים בשל כך. אך לא נראה לי כי זהו המצב במקרה דנן.
לכן לא הייתי בשום אופן מכניס פירסום זה לקטיגוריה של "פגיעה משמעותית וחמורה בטעם הטוב".
לאור כל השיקולים שפורטו על-ידיי לעיל, הגעתי לכלל דעה כי אינה קיימת במקרה זה סיבה סבירה לפסילת תשדיר הפרסומת של העותרת, סיבה שהיה בה כדי לגבור על זכות העותרת לשימוש חופש ההתבטאות.
ובהתחשב בעובדה כי בחירות בסיסית עסקינן, מצדיקה מסקנה זו אף את התערבותנו בשיקול-דעת המשיבים.