המשיבה טוענת כי המבקש ביצע פירסומי בלע תוך שהוא מנסה לצבוע אותם כהבעת דיעה לגיטימית, והמדובר במחלוקת שדינה להתברר בפני ביהמ"ש. המשיבה טוענת כי המבקש נימנע מלהפריד בין הפרסומים המהוים הבעת דיעה, לבין החלק העובדתי ובכל מקרה לא ניתן לראות בפרסומיו משום הבעת דיעה.
וכך נקבע בעיניין עע (ארצי) 26198-07-13 ד"ר סיגל שוורץ נ' ד"ר אמיר אברמוביץ [פורסם במאגרים, 30.4.2015], באשר למידת הפרוט הנדרשת מהתובע בתביעת לשון הרע, נאמר כי -
"בכתב תביעה במשפט לשון הרע יש להצביע על העובדות המקימות את כל מרכיביה של עילת העוולה האזרחית, היינו: את מרכיב ה"פירסום", מרכיב "לשון הרע" והעובדות שמהן נגזרת אחריותו של כל אחד מהנתבעים.
...
טענות המשיבה:
המשיבה טוענת כי המדובר בבקשה טורדנית קנטרנית, שדינה להידחות.
על מנת שהחלטתי לא תמצא חסרה, אציין כי ביחס לשאלה האם על המשיבה להגדיר במפורש את סכום תביעתה ביחס לכל עילה ועילה, כאשר היא מגישה את התביעה בסכום מופחת מטעמי אגרה, הדעות חלוקות, ובכל מקרה בהתאם לפסיקה מהעת האחרונה, [לדוגמא, 40840-03-18 חאן השיירות בע"מ ואחרים נגד שחר בוכריס (פורסם במאגרים, 27.6.18)], אני סבורה כי לצורכי הנושא המצוי בפניי, והוא הארכת המועד, אין מקום להורות על הארכת המועד מטעם זה.
לעניין הטענה כי עסקינן בתביעת השתקה – נושא זה הינו סבוך ומורכב, ובכל מקרה, לטעמי אין בו לכשעצמו בנסיבות העניין כדי להוביל להארכת מועד.
במסגרת שני פסקי דין אלה האוחזים לכאורה בגישות הפוכות, נראה כי השאלה אם פרסום תמונה מהווה פגיעה בפרטיות, אינה שאלה פשוטה והיא מורכבת מנסיבות קונקרטיות של הפרסום, בכיתוב שמתלווה אליהן, לזהות המפרסם, תפקידו, זהותו של מי שצולם, ועוד עניינים עובדתיים אחרים, ולפיכך, לטעמי לצורכי נושא הארכת המועד, לאור מורכבותו של הנושא, אין בו די להוביל למסקנה שיש להאריך את המועד להגשת כתב הגנה.
סיכום:
אני סבורה כי יש להורות על הארכת המועד להגשת כתב הגנה עד להכרעה בבקשה לסילוק על סף.
הטעם לכך נעוץ באופן ניסוח כתב התביעה כפי שמפורט בסעיפים 16-22 להחלטתי זו.
לעניין ההוצאות, הואיל והחלטתי זו עוסקת רק בנושא הארכת המועד, לא מצאתי לעשות צו להוצאות בשלב זה שכן עסקינן בהחלטת ביניים במסגרת הבקשה לסילוק על סף.
החלטתי ניתנת בתפקידי כרשמת.