כמו-כן, לא ברורה הטענה, כי כתב ההיתחייבות נועד להגן על עיקולים מטעם בנק לאומי על הנחלה, מבלי לרשום את המישכון על שמו של הנתבע בפועל, הרי שלולא רשומו של המישכון ברשם המשכונות אין כל תוקף לכתב ההיתחייבות.
העידר תאריך אינו מאיין את תוקפו של ההסכם, ואין בטענה, כשלעצמה, די כדי לקבוע, כי מדובר בהסכם למראית עין.
סעד הצהרתי נוסף אשר התבקש על-ידי התובעים הוא ביטולו של המישכון בשל רשומו על-ידי הנתבע באמצעות ייפוי כוח ישן אשר היה מיועד לטענתם, לייצוג התובעים בהליכים נגד צדדי ג', וזאת בנגוד לרצונם וללא ידיעתם.
מן האמור לעיל עולה, כי התובעים ידעו על מה הם חותמים, הסכימו ואשרו את האמור בכתב ההיתחייבות, ועל-כן טענת התובעים לפיה מי שהחתים אותם על כתב ההיתחייבות היא עו"ד שפר שהייתה אז מתמחה של הנתבע - אין בה כדי לאיין את תוקפו של כתב ההיתחייבות ואת האמור בו.
התובעים טוענים, כי הם לא חתמו על הבקשה לרישום מישכון, ומי שחתם עליה בשמם, בנגוד לרצונם וללא ידיעתם הוא הנתבע (ראו: סעיף 14 לכתב התביעה וסעיף 12 לתצהיר התובע).
...
אשר על-כן, ולאור האמור לעיל, קם מעשה בית-דין מכוחו של הסכם הפשרה שקיבל תוקף של פסק-דין, ודין טענות קיזוז וטענות כספיות - להידחות.
סוף דבר
אשר על-כן, ולאור כל הנימוקים לעיל, התביעה נדחית בזה.
התובעים ישלמו יחד ולחוד לנתבע הוצאות משפט, ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 40,000 ש"ח (כולל מע"מ), ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.