זאת ועוד: בבוקר של יום הארוע הטראגי, בשעה 8:23, שלח המנוח למערער הודעה לפיה: "כלב אתמול הבטחתי לעשות משהו לא קיימתי. אבל הרבה אני הולך לעשות היום לא כדאי לך להכנס למועצה אני בא אלייך".
ראיות כאמור, ובראשן הסירטון, מעלות לדיון את השאלות בנוגע לאפשרות לראות במעשה ההמתה שבוצע על ידי המערער מעשה שנעשה מתוך קנטור – תוצאה אשר מוליכה אל המסקנה שהמערער אינו אשם ברצח, כפי שקבע בית המשפט המחוזי, אלא בהריגה, עבירה לפי סעיף 298 לחוק העונשין אשר עמד בתוקף בזמן המעשה ואשר קבע, כאמור, כי עונשו המירבי של מי שעובר עבירה זו הוא עשרים שנות מאסר (להבדיל ממאסר עולם).
הטעמים שניצבים מאחורי שלילתה של "כוונה תחילה" בשל "היתגרות" או קנטור כוללים בתוכם היתחשבות ב"חולשת הטבע האנושי"; הסטיגמה המוסרית-חברתית של מי שמסומן כרוצח; ההבדל המוסרי שבין רוצח בדם קר לבין מי שגרם למותו של אדם אחר במצב של קנטור ובעקבות היתגרות בתכוף למעשה ההמתה; והאופי המנדטורי של מאסר עולם כעונש שהוטל בגין רצח (ראו: ע"פ 46/54 היועץ המשפטי לממשלה נ' סגל, פ"ד ט 393, 407 (1955) (להלן: עניין סגל); ע"פ 339/84 רבינוביץ נ' מדינת ישראל, פ"ד לט(4) 253, 260 (1985) (להלן: עניין רבינוביץ); עניין דרור, בעמ' 723; ע"פ 759/97 אליאבייב נ' מדינת ישראל, פ"ד נה(3) 459, 471 (2001) (להלן: עניין אליאבייב)).
...
בנסיבות אלו, סבורני כי חובה עלינו לבחון את טענת המערער כי פעל מתוך קנטור; וזאת אעשה כעת.
בנסיבות אלה, סבורני כי תקיפת המערער על ידי המנוח, אשר התרחשה, כפי שהתרחשה, בחניית המועצה, עולה כדי התגרות המקימה את היסוד הסובייקטיבי של הגנת הקנטור יחד עם היסוד האובייקטיבי שלה.
לנוכח מכלול נסיבות האירוע, אני סבור כי המערער ראוי להתחשבות של ממש בעונש שהושת עליו.
העונש של 20 שנות מאסר שהושתו על המערער בבית משפט קמא, יאה לאחרון העבריינים המורשע בעבירת הריגה, והמערער שלפנינו והמקרה שלפנינו, רחוקים לטעמי מעונש המאסר המכסימלי בעבירת ההריגה הישנה (או בעבירה של המתה באחריות מופחתת על פי ההסדר החדש).
אך ורק בשל כך, אני סבור כי יש מקום להחמיר עם המערער ביחס לדוגמאות שהובאו לעיל, ואני מצטרף אפוא לתוצאה אליה הגיע חברי ולפיה יש להעמיד את עונשו של המערער על 14 שנות מאסר בפועל, חלף 20 השנים שהושתו עליו בבית משפט קמא.