טרם ניישם את האמור על עניינו ראוי לעמוד על כלל יסוד בדיני היתיישנות, אשר אף הוזכר בעיניין אנב"ר בציטוט הבא, זה הנוגע להבדל בין זכות תביעה מושגית לבין יכולת תביעה קונקרטית:
"לצורך היתיישנות, המבחן המקובל להגדרת "עילת תובענה" הוא "קיומה של עילת תביעה קונקרטית בידי התובע במובן זה שמתקיימות כל העובדות החיוניות הנדרשות לביסוס תביעה שניתן להצליח בה ולזכות בסעד המבוקש" .
הטעם לכך הוא שמעביד מאושר, להבדיל מהמל"ל, אינו "אדון לעצמו" בכל הנוגע לקביעת תנאי היסוד שמאפשרים לו לתבוע מכוח סעיף 328(א) הנ"ל.
כפי שפורט לעיל, מעביד מאושר תלוי בקביעות המל"ל, הן בעצם ההכרה בארוע כתאונת עבודה, והן ביחס לקביעת שיעור דמי הפגיעה להם זכאי הנפגע, כאשר עד לקבלת קביעות אלה אין באפשרותו להגיש תביעה מכוח סעיף זה.
המסקנה היא שמעמדו של מעביד מאושר מכוח סעף 328(א) לחוק הביטוח הלאומי אינו דומה למעמדו של המל"ל לעניין סעיף זה, ומשכך אין זה נכון לגזור גזירה שווה לגבי מהות עילת התביעה של המעביד מכוח סעיף זה כעילה שיבובית, לפחות לא באספקלריה של דיני ההתיישנות.
...
בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי דין התביעה להידחות מחמת התיישנות, הואיל והיא הוגשה בחלוף למעלה משבע שנים מיום הולדת עילת התביעה, אשר לשיטת הנתבעת הוא יום התאונה, ולחלופין יום מתן ההטבה.
התוצאה היא שהתובעת זכאית להחזר של 7,148 ₪.
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 7,148 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.11.12 (מועד התגבשות עילת התביעה, לשיטת התובעת), ועד היום.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 4,000 ₪, וכן תשיב לה את האגרה אותה היא שילמה בעת פתיחת ההליך.