כך אף נקבע בבית המשפט העליון, בעירעור אשר הוגש על פסק דינו של בית המשפט המחוזי (ע"א 8958/07 פקיד שומה תל אביב 5 נ' שבטון, 18.8.11, ההדגשה הוספה – ד.ו.):
"להשלמת התמונה אציין כי הצדדים היו חלוקים בבית המשפט המחוזי גם בשאלה האם מענק הפרישה מהוה תקבול הוני, או שמא הוא מהוה הכנסה פירותית. בית המשפט המחוזי הנכבד קבע כי המדובר בהכנסה פירותית, תוך שהוא מפנה להלכות המסדירות, לגישתו, עניין זה (ראו, לדוגמה: ע"א 128/06 כבלי ציון מפעלים מאוחדים בע"מ נ' פקיד שומה אילת ([פורסם בנבו], 26.4.2007) (להלן: עניין כבלי ציון)). מכיוון שבערעור נושא זה לא היה עוד במוקד העניין – אין צורך להידרש לו בנפרד בהמשך, אלא אגב הדיון בשאלות העיקריות שבמכלול שבפנינו."
לאמור לעיל יש להוסיף את הנימוקים הבאים:
א. טענת התובע לפיה יש להבחין בין פצויי פיטורים לפי חוק (100%) ובין מענק נוסף (175%) ששולם לו, אינה מעוגנת בתכנית הפרישה.
הוסיף בית המשפט העליון וקבע כי "האפשרות לעצב עסקה במונחים של "ויתור על זכות", אין בה כשלעצמה כדי להפוך את העסקה להונית ולשלול את אופייה הפירותי".
...
על כן לא מצאנו סיבה לפקפק בשאר תוכנה של תשובת הבנק בנושא יתרת החופשה של התובע.
נוכח חלוף הזמן מאז סיום יחסי העבודה שבין הצדדים, כאשר טענת התובע בעניין אינה מתיישבת עם תלושי השכר שהוצגו או עם שאר הראיות בנושא, אנו סבורים כי דין הטענות בעניין פדיון החופשה להידחות לגופן וזאת חרף העובדה שהבנק לא הציג פנקס חופשה לשנת 2006.
סוף דבר - התביעה נדחית.