הנתבעת 1 ניפקה חשבונית בגין חלק מהתמורה ששולמה על ידי התובעת לחברת דלפין, ופעלה במסגרת רישיון הייבוא שלה לשיחרור המסיכות.
כפי שציין תדהר במייל: "בדקתי שוב את המסיכות, ובודאות לא מדובר על אותו מוצר ושאותו ראינו בתמונות, למעשה ברור לי עכשיו שקיבלנו בפועל משהו אחר לגמרי. צירפתי כמה תמונות על מנת שתוכלו לראות את ההבדלים בין המסיכות המקוריות לאלו שהגיעו בפועל". כן ציין במייל רשימה של 4 הבדלים בין המסיכות ובקש זכוי לחשבון וציין כי עד כה מכר 1,300 מסכות.
בשים לב לכך, ומשעה שהתנערו הנתבעים מהאחריות לכשלים, ולא שיפו את התובעת בזמן אמת, אף לא בהשבת העמלה ששולמה בגין המסיכות, ומשעה שהכירו בכשלון המלאי של המסיכות, והתובעת ציינה בזמן אמת בתכתובות כי מכרה 1,200 מסכות, יש להשיב לתובעת את מלוא התמורה ששולמה בגין המסיכות, למעט הסכום שפורט על ידה בסך 16,056 ₪.
...
כך, גרסתו לבית המשפט באזהרה, בעמ' 4 לפרוטוקול מיום 8.12.22 כדלקמן:
"לשאלת ביהמ"ש, מי קיבל את הכספים, מה מנגנון הכספים – אני משיב שמי שקיבל את הכסף מהתובע זו חברת דולפין בחשבון שלהם בקפריסין, יש בעלים לחברה, אני סוכן של החברה. אני מקבל עמלות על מכירות. על המכירה הזאת בגלל שזה הסתבך אני לא חושב שקיבלתי עמלה, אני יכול לבדוק את זה. הם קיבלו את הכסף, אבל אז נולדה התביעה והם אמרו עד שאני לא אסגור את התביעה הם לא משלמים לי כלום. אני לא זוכר כמה היתה הפרופורמה, אבל הם שילמו את כל הפרופורמה במלואה, של החברה הקפריסאית. אני לא יודע כמה החברה הקפריסאית שילמה לחברה הסינית. אני יכול לבדוק. העמלה הנהוגה בענף שלנו בין 7% ל-10%, זה מה שנהוג אצלנו בענף. הם סמכו עליי, המנכ"ל של דולפין יודע, שמו קיפוס קיפריאנו. הם לא אזרחים ישראלים. אין לי מניות בחברה. אני לא יודע מה היה מרווח העמלות שלהם, אין לי מושג. "
ימים ספורים לאחר עדות זו, הגישה התובעת אישור מרשם החברות הקפריסאי לפיו הנתבע 3 רשום כבעלים וכדירקטור יחיד.
לאור כל האמור, מצאתי לקבל את טענת התובעת באשר לאחריות הנתבעים 1 ו- 3 למסכות הפגומות, ולהיקף נזקים הישירים שנגרמו לה – היא התמורה ששולמה, למעט 1,200 יחידות במחיר של 2.20 דולר ליחידה, כפי ששולם.
לסיכום
התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית ללא צו להוצאות.
לאור כך ישלמו הנתבעים 1 ו- 3 לתובעת סכום כולל של 72,213 ₪.