לגופו של עניין, טענה המבקשת בקצרה כי "הנושא של תוכן טלויזיוני שיש בו אלמנטים פרסומיים (אך יש לו ערך תוכני כשלעצמו) שבגינו כביכול הוטל העיצום הכספי במקרה הנידון, הוא נושא מורכב הקשור בטבורו לאסדרה המיוחדת החלה על משדרי טלויזיה, ושעליה מופקדות ומפקחות הרשות השנייה לטלויזיה ורדיו והמועצה לשידורי כבלים ולווין. לרשויות אלה מדיניות פקוח ואכיפה משלהן התואמות את נסיבות השוק האמור."
המשיבה אינה חולקת על סמכותו של בית משפט זה להאריך המועד הקבוע בס' 22ו וסעיף 22כ לחוק, אולם טוענת שתקלה שארעה אצל המבקשת בעצמה, אינה מקימה טעם מיוחד המצדיק הארכת מועד.
מהות ההליך
בבואי לבחון את מהות ההליך, יש לשקול את העובדה שהעיצום הכספי נועד להקנות לרשות המנהלית אמצעי למתן תגובה מהירה להפרות החוק (עש"א (שלום י-ם) 40843-10-18 ימינה ורד ליבשיץ נ' מדינת ישראל (1.1.19), עש"א (שלום חי') 58583-08-18 סטרט שירותי רכב בע"מ נ' מדינת ישראל הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן (29.8.18)).
מקום בו לרשות המשיבה עמדו 4 שנים לברר עמדתה, דומה כי לא מתן ארכה מעבר לאותם 45 ימים שנקבעו בחוק לא תסכל את מטרתו.
נוכח השוני בין סוגי ההליכים, בתי המשפט גילו ליבראליות בבקשות להארכת מועד דוגמאת זו שבפני (ר' למשל עש"א (שלום חי') 53056-11-20 אמבולנט בע"מ נ' הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן (15.3.21)).
ואולם, בשל העובדה שהביקורת השיפוטית על החלטת הרשות המנהלית מצומצמת יותר, סברתי שאין מקום לשלול מהמבקשת את האפשרות לפרוש מלוא טענותיה בפני הרשות בטרם תיהפך ההודעה לדרישת תשלום (לשיקול זה ר' רע"א (ת"א) 57765-02-19 משרד התחבורה והבטיחות בדרכים נ' דור העתיד נאמנויות בע"מ (18.4.19)).
...
לפיכך, אני מורה על עיכוב ביצוע הליכי הגביה.
לסיכום
בשל תקלה אצל המבקשת, הודעה על כוונת חיוב ששלחה אליה המשיבה והתקבלה אצל אחת מעובדות המבקשת, אבדה אצלה ולא טופלה.
כיוון ששוכנעתי שהדבר לא נבע מזלזול, ובשל העובדה שתקלה זו גרמה לכך שהמבקשת לא ידעה על הכוונה להטיל עליה עיצום כספי, ולא הייתה לה הזדמנות להגיב לטענות המועלות כלפיה, ונוכח חשיבות זכות הטיעון ועל מנת שלא יוטל עליה העיצום "במעמד צד אחד", אני מאריכה את המועד להגשת טיעוני המבקשת, וזאת ב- 30 ימים.