מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הארכת מועד להגשת ערר מיסוי מקרקעין לבית המשפט

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים ו"ע 47952-03-16 זרייק נ' מנהל משרד מסוי מקרקעין תיק חצוני: מספר תיק חצוני בפני כבוד השופטת עירית הוד מבקש סאמר זרייק משיב מנהל משרד מסוי מקרקעין החלטה
שאם לא כן, הרי שהדבר ירוקן מתוכן את ההוראות אשר קבע המחוקק בנידון ויאפשר לנישומים להאריך את המועד להגשת ערר כרצונם על ידי הגשת בקשות חוזרות ונישנות למנהל מסוי מקרקעין.
...
אינני מקבלת את טענת המבקש לפיה יש באמור כדי להצדיק מתן אורכה להגשת הערר.
למעלה מהדרוש אציין, כי אף לגופם של דברים לא שוכנעתי, כי יש להיעתר לבקשה שלפניי.
לאור המפורט לעיל, הבקשה להארכת מועד להגשת ערר נדחית.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

רקע לפני בקשה להארכת מועד להגשת ערר על החלטת מנהל מסוי מקרקעין נצרת מיום 18.2.20 במסגרתה נדחתה בקשת העורר לביטול הסכם מכר אשר נכרת ביום 27.4.00 ובטול ההצהרה שהוגשה בגין אותה עסקה.
העובדה שהוגשה למנהל בקשת אורכה אשר נדחתה על ידו וכן, העובדה שלא הוגש ערר על החלטתו האמורה של המנהל אין בהן כדי לשלול את סמכותו של בית המשפט להורות על הארכת מועד ואין בהן כדי ללמד, כי דין הבקשה שלפני להדחות מהטעם האמור.
...
בנסיבות אלו, מקובלת עליי טענת העורר בדבר פגמים שנפלו בהחלטה מיום 18.2.20.
אציין, כי אינני מקבלת את טענת המנהל לפיה הערר שלפני הוגש למעשה על ההחלטה מיום 21.6.18.
בנסיבות אלו, אינני נדרשת לשאלה האם במקרה בו עסקינן יש הצדקה להארכת המועד להגשת ערר על החלטת המנהל מיום 18.2.20 ואני מורה על מחיקת הערר שבכותרת.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ס"ה תמורה לאורן פילטר-300,000 ש"ח. במהלך חודש ספטמבר 2018, הגישה בראלי בקשה להארכת מועד להגשת ערר על החלטתו של המשיב מתאריך 1.3.2017, החלטה שעסקה כזכור ברכישת זכויות הבניה על ידי בראלי עצמה מידי בעלי הדירות הקיימות.
לעניין הדיווח כפי שהוגש על ידי בראלי בגין הסכם התמ"א בסמוך לקבלת היתר הבנייה: לטענת העוררת הדיווח נעשה על ידי בראלי בהתאם לחובתה החוקית, על פי סעיף 49לב1 לחוק מסוי מקרקעין, לדיווח על "יום המכירה" עם התקיימות התנאי המתלה המוקדם ביותר.
עם זאת, ולמען הזהירות, מבהיר המשיב מדוע בראלי ענתה להגדרת "איגוד מקרקעין" ביום רכישת המניות ע"י העוררת, וזאת בעיקר בהתבסס על פס"ד של בית המשפט העליון בעיניין מנהל מסוי מקרקעין רחובות נ' גזית גלוב ואח' (ע"א 74/15) ולפסק דין של ועדת הערר בעיניין ורדה בורשטיין נ' מנהל מסוי מקרקעין תל אביב (ו"ע 33928-02-11 – פסקה 59), לפיהן עולה כי העוררת לא הוכיחה קיומו של נכס עצמאי שהוא נפרד מנכס המקרקעין של בראלי וכל ה"נכסים" עליהם הצביעה העוררת נטמעים ונבלעים בנכס המקרקעין ובזכויות במקרקעין מכח הסכם התמ"א והבנייה המתוכננת על המקרקעין.
...
המסקנה כי נכס פלוני נבלע למעשה בזכות במקרקעין או בנכס אחר והוא חלק ממנו משמעה כי הוא אינו נכס עצמאי וכי אין להכלילו ברשימת הנכסים של האיגוד (בשלב הראשון).
הנה כי כן, גם טענה זו, דינה להידחות.
סוף דבר בראלי הינה בגדר "איגוד מקרקעין" עובר לרכישת מניותיה ע"י העוררת בחודש אפריל 2017.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ועדת ערר לפי חוק מסוי מקרקעין בבית המשפט המחוזי בירושלים 29 ספטמבר 2021 ו"ע 28810-01-20 הביטוח הרפואי לבני הישיבות נ' מנהל מסוי מקרקעין -ירושלים בפני כב' השופט אביגדור דורות, יו"ר א. הוכמן – חבר א. אקשטיין - חברה העוררת: הביטוח הרפואי לבני הישיבות באמצעות מנהלה המיוחד עו"ד רונן ויינברג ע"י ב"כ עו"ד אריאל ינובסקי המשיב: מנהל מסוי מקרקעין ירושלים ע"י ב"כ עו"ד מנחם סבג מפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי) פסק דין
יו"ר הועדה, השופט אביגדור דורות: כללי לפנינו ערר, על פי סעיף 88 לחוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963 (להלן: "חוק מסוי מקרקעין" או "החוק") על החלטת המשיב מיום 2.12.19 בגדרה נדחתה בקשת העוררת להארכת מועד להגשת בקשה לתיקון שומה, שמטרתה קבלת פטור ממס שבח לפי סעיף 61 לחוק.
...
נראה כי ככל שמשך האיחור בהגשת הבקשה להאריך את המועד הינו רב יותר, כך יגבר כובד הטעם הנדרש על מנת להיעתר לבקשה להאריך את המועד.
לאור כל האמור, אציע לחברי הוועדה לדחות את הערר ולחייב את העורר בהוצאות.
לעניין גובה החיוב בהוצאות ניתן להתחשב בכך שפעילות העוררת הינה לצרכי צדקה וחסד ובכך שתמורת מכירת הנכס יועדה לקידום פעילות זו. העוררת תשלם הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 8,000 ₪ אשר ישולם תוך 45 ימים מהיום.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפנינו בקשה להארכת מועד להגשת ערר, וזאת לאחר שחלפו מספר חודשים מאז חלוף 30 הימים הקבועים בסעיף 88 לחוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963 (להלן: "החוק") להגשת ערר.
אוסיף ואומר שאיני יכול לקבל את הטיעון, כמופיע בס' 43 לבקשה, "כי המבקשים הסתמכו על הגשת הערר לשם תיקון שומות מס השבח שעליהם לשלם... יפגעו זכויותיהם ולא יהיה באפשרותם לקבל את יומם בבית המשפט ", מהסיבות כלהלן: השהוי הרב בהגשת הבקשה להארכת המועדים ללא צידוק מוכח העונה ל -"טעם מיוחד". העידר ראיות חדשות לתיקון השומה.
...
בחינה זו, עם כל ההבנה ומבלי חלילה להקל ראש במצב אליו נקלע ב"כ המבקשים, מביאה למסקנה כי דין בקשת הארכת המועד להידחות.
לאור כל האמור ומהטעמים שפורטו לעיל, אציע לחבריי כי הבקשה להארכת מועד תדחה, וכי המבקשים יישאו בהוצאותיו של המשיב בסך של 2500 ₪.
סוף דבר: בהתאם להחלטת יו"ר הוועדה ובהסכמת חבריה, הבקשה להארכת מועד נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו