ראו לעניין זה דברי כב' השופט ס. ג'ובראן ברע"פ 3677/13 אלהרוש נ' מדינת ישראל (9.12.2014) [להלן: "הילכת אלהרוש"]:
"מושכלות ראשונים הם כי הכניסה לישראל שלא כדין ומבלי היתר פרטני פוגעת בבטחון המדינה, בזכותה לקבוע את הבאים בשעריה ועלולה להגדיל את הסיכון לפשיעה מצד אלו ששוהים בה לא כדין... אין חולק כי עצם תופעת הכניסה שלא כדין מגדילה את הפוטנציאל לסיכון ביטחוני, בין היתר בכך שהיא פותחת פתח לזליגת פעילות חבלנית עוינת (פח"ע) לתחומי מדינת ישראל ובכך מסכנת את ביטחון תושביה"
על פי הילכת אלהרוש הנ"ל, מיתחם העונש ההולם בנסיבות ביצוע עבירה לארוע הכולל כניסה בודדת, ללא עבירות נילוות, המבוצעת על ידי נאשם שאין לחובתו עבר פלילי, נע בין מאסר על תנאי ברף התחתון לבין 5 חודשי מאסר בפועל ברף העליון (כולל מאסר על תנאי), לצד רכיבי ענישה נוספים:
"על רקע הדיון שלעיל, המסקנה שאציע לחברי לאמץ היא כי כאשר נעברת לראשונה עבירת שב"ח לצרכי פרנסה, בהעדר עבירות נילוות לה, יש לקבוע מיתחם עונש הולם אחיד, לנוכח הדמיון בנסיבות הקשורות בבצוע העבירה במקרים השונים.
הארכת מאסר על תנאי בעבירת שב"ח
בהתאם למדיניות הענישה הנוהגת כיום במקרים שנסיבותיהם דומים למקרה הנידון, כניסה יחידה ללא עבירות נילוות, ועבר קל כדוגמת עברו של הנאשם, שאינו כולל עבירות נילוות לעבירות הכניסה, יכול וניתן היה להסתפק בימי מעצרו לצד ענישה כלכלית משמעותית וענישה צופה פני עתיד מכבידה, ובדומה לענישה הנוהגת כיום.
עם זאת, לצד הקשיים והמצוקה אליהם נחשף בית המשפט לעיתים קרובות בעיניינם של שוהים בלתי חוקיים – הרי שמצוקה כלכלית, מחסור במקומות עבודה ותנאי שכר ירודים, קשים ככל שיהיו, בנסיבות המקרה הנידון, אינם נופלים בגדרי החריגים המצדיקים סטייה מהכלל האמור.
...
הסניגור ביקש לחמול על הנאשם והפנה למקרים בפסיקה, שם בית המשפט מצא לנכון להארכת מאסר על תנאי, כמו למשל בת"פ 37564-07-21, ת"פ 13623-10-20, ת"פ 15655-03-20 ובת"פ 1788-07-19, שם אף דובר בנסיבות חמורות יותר מעבירה של כניסה לישראל שלא כדין.
ראו לעניין זה דברי כב' השופט ס. ג'ובראן ברע"פ 3677/13 אלהרוש נ' מדינת ישראל (9.12.2014) [להלן: "הלכת אלהרוש"]:
"מושכלות ראשונים הם כי הכניסה לישראל שלא כדין ומבלי היתר פרטני פוגעת בביטחון המדינה, בזכותה לקבוע את הבאים בשעריה ועלולה להגדיל את הסיכון לפשיעה מצד אלו ששוהים בה לא כדין... אין חולק כי עצם תופעת הכניסה שלא כדין מגדילה את הפוטנציאל לסיכון בטחוני, בין היתר בכך שהיא פותחת פתח לזליגת פעילות חבלנית עוינת (פח"ע) לתחומי מדינת ישראל ובכך מסכנת את בטחון תושביה"
על פי הלכת אלהרוש הנ"ל, מתחם העונש ההולם בנסיבות ביצוע עבירה לאירוע הכולל כניסה בודדת, ללא עבירות נלוות, המבוצעת על ידי נאשם שאין לחובתו עבר פלילי, נע בין מאסר על תנאי ברף התחתון לבין 5 חודשי מאסר בפועל ברף העליון (כולל מאסר על תנאי), לצד רכיבי ענישה נוספים:
"על רקע הדיון שלעיל, המסקנה שאציע לחברי לאמץ היא כי כאשר נעברת לראשונה עבירת שב"ח לצרכי פרנסה, בהיעדר עבירות נלוות לה, יש לקבוע מתחם עונש הולם אחיד, לנוכח הדמיון בנסיבות הקשורות בביצוע העבירה במקרים השונים.
בת"פ 16425-03-20 מדינת ישראל נ' אבו עביד ואח', בית המשפט מצא לנכון לסטות משיקולי צדק ממתחם העונש אותו קבע כנימוק נוסף להארכת המאסר על תנאי, תוך שציין כי תוצאת גזר הדין הינה חריגה בעתות חריגות המחייבות פסיקה חריגה.
סוף דבר, מכלל הדברים האמורים בהם חזרתי לעיין ולשקול, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
2 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו על פי רישומי שב"ס.
הפעלת מאסר על תנאי בן חודשיים מת"פ 60776-07-20 (שלום ב"ש) אותו ירצה הנאשם בחופף לעונש שהושת עליו בסעיף א', ובסה"כ ירצה הנאשם 2 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מאסר בניכוי ימי מעצרו על פי רישומי שב"ס.
3 חודשים מאסר על תנאי למשך שנתיים מיום שחרורו ממאסר, והתנאי הוא שלא יעבור כל עבירה לפי חוק הכניסה לישראל.