בהחלטתה כתבה יו"ר הוועדה, עורכת הדין מרים רוזנטל, את הנימוקים לכך:
"1. מבחינת עניינו של העובד הזר, עולה כי ניכנס לישראל ביום 29.07.2007 וניתן לו רישיון לשהייה ועבודה בתחום הסיעוד עד ליום 2009, ולמן מועד זה שוהה בישראל במשך 7 שנים ללא רישיון עבודה בתחום הסיעוד. היינו, במועד הגשת הבקשה, העורר לא עסק בתחום הסיעוד במשך למעלה מ- 7 שנים אלא שהה בישראל באמצעות אשרות שהייה שונות, כאשר אשרת השהייה האחרונה שניתנה לו הנה אשרה מסוג ב/2 (אשרת תייר).
סעיף 3א לחוק קובע כי:
(ב) הוארך לפי הוראות סעיף קטן (א) רישיון לישיבת ביקור שניתן לעובד זר לשם העסקתו במתן טפול סיעודי, לתקופה כוללת של חמש שנים (בסעיף קטן זה – תקופת ההארכה הכוללת), רשאי שר הפנים להאריך את הרישיון לשם המשך העסקתו של העובד הזר במתן טפול סיעודי לאותו מטופל, לתקופות נוספות שלא יעלו על שנה כל אחת, בהתקיים התנאים המפורטים להלן:
(1) העובד הזר הועסק במתן טפול סיעודי לאותו מטופל, ברציפות, במשך השנה שבתכוף לפני תום תקופת ההארכה הכוללת;
(2) גורם מוסמך שאינו מועסק ואינו בעל ענין בחברה העוסקת בתיווך עובדים זרים או בהעסקתם, נתן, לאחר שנפגש עם המטופל במקום מגוריו, חוות דעת בכתב בדרך שקבע השר, כי הפסקת העסקתו של העובד הזר במתן טפול סיעודי לאותו מטופל תיגרום לפגיעה קשה במטופל.
...
לערר צורף מסמך רפואי, שלטענת המערערים הוגש קודם לכן למשיבה, שבו כתב רופא המשפחה המטפל במעסיק כי:
"הנ"ל זקוק לעזרה של עובד זר בשם LOBO OSWALD ... הוא לבצע סידור טוב למטופל. העובד עזר למטופל מאוד! מקפיד איתו על טיפול קבוע! עזרה בבית לנענה למטופל. הוא לא רוצה עובד אחר."
בפסק הדין הגיע בית הדין (כב' הדיינת שרה בן שאול ויס) למסקנה כי דין הערר להידחות.
המשיבה מטעימה כי במקרה זה לא מועסק המערער בתחום הסיעוד שנים, נטש אותו לחלוטין, ועל כן מדובר בבקשה חדשה לקבלת אשרת עבודה שלא ניתן לאשר אותה במסגרת זו.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי אין מנוס מדחיית הערעור.
הערעור נדחה.
המערערים ישלמו למשיב שכר טרחת עורך דין בסכום של 1,500 ₪.