ואולם, בחינת ה'שקידה הסבירה' שבה מחויב האפוטרופוס הכללי ראוי שתעשה על ידי בית המשפט בצמתי הדרכים שבחוק, טרם קבלת 'צו הניהול', ועובר לשיחרור הנכס העזוב לקניין המדינה, במועד זה ידקדק בית המשפט שבעתיים, בבחינת ה'שקידה הסבירה', בעיקר מן הטעם שזו נקודת החיפוש האחרונה שלאחריה "יולאם" הנכס העזוב והבעלות בו תישקל שנית, אם בכלל, רק בהתייצב מי אשר יטען לזכויות בו.
בנוסף לצמתי הדרכים שבחוק לבחינת השקידה הסבירה, ראוי, לטעמי, להוסיף נקודות ציון נוספות במהלך התקופה שבין קבלת צו הניהול ועד העברת הכספים לקניין המדינה, שבהן יבחנו המאמצים של האפוטרופוס לאתר בעלי זיקה לנכסים העזובים.
...
שם הוצע "לחייב את האפוטרופוס הכללי לערוך חקירה במטרה לאתר בעלי הזכויות בנכס, מדי חמש שנים מיום שקיבל את הנכס לניהולו".
נראה לי כי מתן צווי ניהול זמניים ובחינת חובתו של האפוטרופוס לפעול ב'שקידה סבירה', בכל עת שבה יתבקש ביהמ"ש לחדש את צווי הניהול, ימנעו, או יפחיתו משמעותית, מצבים לא ראויים שבהם רכוש עזוב מוחזק במשך עשרות שנים בניהולו של האפוטרופוס הכללי, מבלי שנעשה ניסיון או למצער ניסיון ממשי, לאתר את בעלי הזיקה בו, ואזי בתום התקופה מועבר הרכוש העזוב לאוצר המדינה.
סוף דבר
כאמור, בנסיבות עניינו של תיק זה נראה לי כי התובעים לא עמדו בנטל הדרוש להוכחת העובדה שסבם המנוח, אליהו נחמני ז"ל, הוא החתום על שטר המכר, ומשכך בעליו של הנכס מושא ההליכים.
בסיכומו של דבר, התביעה, כמפורט, נדחית.