הדרך הפרשנית שבה יש ללכת מתוארת כך:
"בהליך הפרשני המאפיין התחייבויות רצוניות, מתחקה הפרשן אחר כוונת הצדדים, אם כי הכוונה בה מדובר חייבת לקבל ביטוי חצוני. העוולה והעבירה של פירסום לשון הרע אינן מתייחסות אל הפירסום כאמצעי לביטוי דעתו של המפרסם, אלא כפעולה העלולה לגרום נזק לזולת. לפיכך בפרשנות פירסומי לשון הרע לא ייחס בית המשפט חשיבות לשאלה 'מה התכוון המפרסם להביע בפירסום' שהרי מטרת החוק היא למנוע פגיעה בנפגע ופגיעה שכזו עלולה להגרם בין אם הייתה מכוונת ובין אם לאו. מאותה סיבה לא ייחס בית המשפט חשיבות לדרך שבה הובן הפירסום על ידי הנפגע, וגם לא לדרך שבה הובן הפירסום בפועל על ידי מי שאליו הגיע הפירסום, שכן על פי הפסיקה נועדו העוולה והעבירה למנוע פירסום הפוגע בנפגע בעיני 'אדם סביר' כפי שזה ייתפש על ידי בית המשפט" (שנהר, בעמ' 111-110).
ב'3 - הציוצים של הנתבע נגד מר בני גנץ בימים שסבבו את מועדי הפרסומים בקשר לתובעת
להלן יובאו כלשונם הפרסומים שצורפו לנספח 4 לתצהיר התובעת (עמ' 32-23 למוצגי התובעת):
בתאריך 20/2/20 הנתבע צייץ מחדש פירסום באנטרנט של עתונאי בשם יואב יצחק, תחת הכותרת "חשיפה: גנץ הסתיר מידע מהשב"כ; הנייד האישי כלל סרטונים מביכים". הנתבע הוסיף הערה משל עצמו: "ועל זה נאמר: נתפס במערומיו ...".
בתאריך 21/2/20 הנתבע צייץ מחדש פירסום מאתר "חדשות 13": "פרשת הממד החמשי: נשקלת האפשרות לבקש צו חפוש בניידים של גנץ ואלשיך".
הנתבע הוסיף לפירסום את הדברים הבאים: "או אה ..... מקוה בשביל גנץ שהספיק למחוק את הסרטוני סקס ששלח למאהבות שלו ..". בהמשך לכך הנתבע הגיב לעצמו בציוץ נוסף: "(כן יש לו יותר מאחת וגם יותר משתיים!)".
בתאריך 21/2/20 הנתבע בחר לצייץ מחדש ציוץ של גברת בשם נעמי אואנונו בזו הלשון: "מה שאני לא מצליחה להבין, מדוע ואיך היה לגנץ האומץ לצלם את עצמו מאונן ולשלוח לחברה באמצע המילחמה, והוא הרמטכל קיבינימאט, איפה הביטחון שדה ? פשוט לא יאומן".
בתאריך 23/2/20 הנתבע צייץ מחדש ציוץ של עתונאי בשם אלי ציפורי תחת הכותרת: "בני גנץ - אתה מופקר מוסרית וגם סחיט". תוכן הציוץ מייחס למר גנץ הפקרות מוסרית, שלא ניתן לפרטה "בגלל הצנזורה". לדברי המחבר "זה מסתובב אמנם ברשת (רשת של אמת בנגוד לרשת השקרים של התשקורת) והמסקנה היא לא רק שבני גנץ סחיט על ידי האיראנים ומי יודע עוד כמה אירגוני ביון אלא גם מופקר מוסרית".
הנתבע הוסיף לשיתוף את דבריו שלו:
"וואו! לפי מה שהעיתונאי אלי ציפורי כותב כאן, הסרטוני סקס שגנץ שלח למאהבות שלו היו כנראה בזמן 'צוק איתן', כאשר היה רמטכל! בזמן שכולנו בכינו כל יום על הלוויות של חיילים שנהרגו בעזה, הרמטכל גנץ היה עסוק בדברים אחרים!"
בתאריך 23/2/20 הנתבע צייץ מחדש תגובה של אדם בשם נתנאל גלסנר לאותו פירסום של אלי ציפורי, בזו הלשון: "שתדע כל אם עברייה בשעה שבנך לחם בעזה לפי ציפורי, הרמטכל היה עסוק בסרטוני סקס !!! בושה !!!".
בתאריך 23/2/20 בשעה 17:31, הנתבע כתב "אלי ציפורי על פרשת הסרטונים האינטימיים של בני גנץ" וצרף קישור המוליך אל אותו פירסום.
מכל מקום, התובעת טענה כי פרסומיו של הנתבע מהוים הטרדה מינית, לפי הוראותיו של סעיף 3(א)(5) לחוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח - 1998, הקובע כי הטרדה מינית היא גם "היתייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית".
התובעת דרשה פיצוי על בסיס הוראת סעיף 6 לחוק, הקובע כי הטרדה מינית היא עוולה אזרחית, שבגינה בית המשפט רשאי לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק עד לסך של 120,000 ₪.
...
התובעת אמנם התבטאה ברשתות החברותיות בעניינים פוליטיים, התנדבה במפלגת "כחול לבן" והתראיינה לתקשורת לאחר שני הפרסומים, ואולם איני מקבל את טענת הנתבע שהפרסומים הועילו לה והתקבלו אצלה בברכה.
לאחר ששקלתי את מגוון השיקולים הבאים בחשבון, אני קובע כי על הנתבע לפצות את התובעת בפיצוי בסך כולל של 130,000 ₪, דהיינו סך של 65,000 ₪ בגינו של כל פרסום.
הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים:
פיצוי בסך של 130,000 ₪.