בתאריך 15.3.2020 הגישה חברת "מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופות גמל בע"מ" בקשה למתן צו לקזוז כספים בסך של 24,845 ₪ בגין נטילת הלוואה בסכום של 33,000 ₪ מיום 14.3.2016.
בתאריך 26.4.2020 הודיעה ב"כ של חברת "מגדל בע"מ" לבית המשפט כי החברה עיקלה ועיכבה מתוך קצבת הנכות של היחידה סך של 37,258 ₪, וכי סכום זה עולה על יתרת חובה של היחידה כלפי חברת "מגדל", כך שיש מקום להורות על קזוז יתרת החוב של היחידה כנגד הפוליסות אשר משולמות על ידי מעסיקתה של היחידה (עריית נהריה), ובאופן זה גם למנוע פגיעה אפשרית בכיסוי הבטוחי של החייבת.
להודעה/בקשה זו צורפה גם בקשה מטעם היחידה, אשר מועסקת כעובדת שכירה במשרה חלקית בעריית נהריה, למתן החלטת הבהרה מטעם בית המשפט בנוגע לכספי קרן ההשתלמות, בנימוק שהנאמן ציין בפני באת כוחה שיש בכוונתו לממש גם את כלל הכספים אשר צבורים בקרן ההשתלמות עובר למתן צו ההפטר.
בנוסף לכך, נקבע במסגרת החוק כי חל איסור על העברת, שיעבוד או עיקול של זכויות העמית, למעט בתנאים מסוימים (ראה: סעיף 25 לחוק), וכמו כן הוגדרו הכללים בנגעו לזכותו של מעסיק של עמית-שכיר בקרן ההשתלמות למשוך כספים בהתאם לתקנות הפיקוח על שירותים פינאנסיים (קופות גמל) (משיכת כספים חלקית מקרן הישתלמות), התשע"א– 2011 (ראה : סעיף 23(ב)(1)(3)).
...
ודוק, בשל מטרתו הסוציאלית של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, הרי שגם במקרים דוגמת מקרה זה, שבהם מדובר בקופת גמל שאינה מיועדת לקצבה, ואשר טרם הגיע מועד פירעונה, לא תמיד ישנה וודאות שבית המשפט ייעתר לבקשת מימוש והעברה נדחית של הכספים אשר צבורים בה לטובת קופת הנשייה לאחר תום תקופת התשלומים (בהתאם להוראת סעיף 164(ג) לחוק חדלות פירעון), למעט במקרים שבהם היחיד נותן את הסכמתו לכך ובמקרים שבהם מדובר בקיזוז של כספים כנגד הלוואה (ראה : עודד מאור ואסף דני, הפטר (כרך א'), התשע"ט – 2019, עמ' 619-624).
סוף דבר :
לבקשת היחידה מובהר בזאת כספי קופת קרן ההשתלמות אשר הצטברו עד לחודש נובמבר 2023 וכן גם לאחר מועד זה, לא ימומשו.