לטעמה של התובעת, על פי ההלכה הפסוקה, אין לאפשר לצד לתקן את מחדליו בשלב קדם המשפט בדרך של זימון עד שהוא למעשה בעל הדין שכנגד, וזאת לצורך המצאת מסמכים שלא גולו במסגרת הליכי גילוי המסמכים.
...
כך ברע"א 2124/13 רבינוביץ' נ' הפטריארך היווני אורטודוקסי ואח' (21.7.13) דחה בית המשפט העליון את בקשת רשות הערעור ואישר את החלטת בית המשפט המחוזי שלא להעתר לבקשה דומה לגילוי מסמכים שברשות בעל דין תוך שקבע:
"הלכה פסוקה עמנו כי הרלוונטיות של מסמכים מתפרשת על דרך ההרחבה, במובן זה שיש לגלות כל מסמך שעשוי לקדם עניינו של בעל הדין (ראו, לדוגמה, החלטתי ברע"א 2376/13 רמי לוי שיווק השקמה תקשורת בע"מ נ' דהן [פורסם בנבו] בפסקה 12 והאסמכתאות שם (8.7.2013)). ניתן להקיש ממבחן הרלוונטיות המרחיב לגבי מסמכים גם על זימונם של עדים. מכל מקום, במקרה דנן, זימונו של נציג הפטריארכיה נועד מלכתחילה אך ורק לצורך הבאת מסמך, כך שיש להתייחס לסוגיה באספקלריה של גילוי מסמכים. ....
כטענת התובעת אני סבורה שהוראת תקנה 178 אינה מבקשת לשנות מסדר העדת עדי הצדדים ולאפשר לצד שכנגד "להכריח" את בעל הדין שכנגד להציג מסמכים שאין ברצונו/בכוונתו להציגם, אלא מטרתה, כפי שטענה התובעת, לאפשר העדת עד שאינו מטעם מי מהצדדים או לזמן מסמכים מצד שלישי כזה, שלגביו לא חלים הכללים הרגילים הנוגעים לגילוי מסמכים והגשת ראיות הצדדים.
מעבר לכל הנימוקים הדיוניים שלעיל, וגם באם מאן דהוא יסבור כי המחדלים הדיוניים מצד הנתבע והשימוש בפרוצדורה שאינה מיועדת למקרה כגון דא, אינם מצדיקים את דחיית בקשתו, הרי שגם לגופם של דברים, אני סבורה, כטענת התובעת בתגובה לבקשה למחיקה, כי שאלת השתתפות מבטחי משנה בתשלום לנפגע, אינה רלבנטית לבירור ההליך.
לאור כל האמור אני דוחה את בקשת הנתבע לחייב את העד שימל להתיצב לחקירה כשהוא מצוייד במסמכים שנדרשו בבקשת הנתבע.