בכותרת כתב התביעה, צוינה כתובת הנתבעות 1-4, חברות זרות (להלן: "החברות") ברחוב דיזינגוף 163 תל אביב, בעוד שכתובתו של הנתבע 7 על פי כותרת כתב התביעה היא בניו יורק, ארה"ב.
ביום 27.02.23 הגישו התובעים "בקשה להרחבת הבקשה מיום 8.2.2023 לקביעת דרך ביצוע המצאה (תקנות 166-167) לנתבעות 1-4. ביום 06.03.23 ציינתי בפני התובעים כי "אין בתיק בקשה להיתר המצאה לנתבע 7".
ביום 07.03.23 הגישו התובעים בקשה לקביעת דרך ביצוע המצאה (תקנות 166-167).
מחוקק-המשנה הבהיר איפוא, באופן שאינו משתמע לשני פנים, כי בכל הנוגע להגשת כתב הטענות הפותח את ההליך – עדיף 'כלל ההמצאה', על 'כלל הידיעה' (להרחבה, ראו: עידו באום ואסף טבקה "המצאת כתב הטענות הראשון: עליית ההמצאה, ירידת הידיעה ומעמד הבכורה של עורך הדין בתקנות סדר הדין האזרחי החדשות", משפטים על אתר יג 156, 163 (תש"ף) (להלן: באום וטבקה)).
התובעים טוענים כי הודעת המייל ששלח הנתבע 7 ביום 12.06.23 לאחד מהתובעים, ובה כתב כי "[...] אתה מישתתף בתביעה ואני יכול לשוחח איתך אחר ורק דרך עורכי הדין", "אינו מותיר שום מקום לספק באשר לידיעתו אודות קיומה של התובענה שהוגשה נגדו ולתוכנה".
גם אם אקבל את הטענה כי הנתבע ידע אודות קיומה של התביעה, אין משמעות הדבר היא כי הנתבע יודע אודות תוכנה של התביעה, כדרישת התקנות.
...
ביום 14.12.23 ניתנה החלטתי לפיה:
גם אם הייתי נכונה לקבל את טענות התובעים בבקשה זו ואינני סבורה כך, המצאה לבן משפחה של מנהל חברה לא יכולה להיות המצאה לחברה.
נוכח כל האמור לעיל, אני סבורה כי משעה שההמצאה בישראל לנתבע 7 אינה המצאה כדין; נוכח טענת התובעים כי משך השנים הנתבע 7 התנהל מולם בוואטסאפ ובמייל; נוכח העובדה שניתן היתר המצאה אל מחוץ לתחום אלא שהוא לא מתאפשר מהטעמים בפורטו לעיל; נוכח הטענה כי הנתבעים 8-9 הם שותפים של הנתבע והגם והגישו הודעה ביחס להמצאה אליו, נמנעו מלמסור פרטים לצורך ההמצאה; נוכח העובדה כי על פי תצהירו הנ"ל של מר קנת, האישה עמה שוחח במשרדי החברות בניו יורק אישרה בפניו כי "הנתבע 7 אינו נמצא כרגע במשרד" וכי "הוא מגיע כשיש לו מה לעשות במקום", אני סבורה כי יש לאפשר את ההמצאה לנתבע 7 בדרכים הבאות:
המצאה באמצעות הוואטסאפ והמייל של הנתבע 7.
סוף דבר:
ההמצאה שבוצעה לנתבע 7 בישראל אינה המצאה כדין, ועל התובעים לפעול להמצאת כתב התביעה בהתאם למפורט בסעיף 43 לעיל, בתוך 14 ימים.
החלטתי ניתנת כרשמת.