יתכן כי בטענה זו יש ממש מהבחינה העובדתית, וכי נחמיאס אכן קיוו לרכוש את הדירה במחיר נמוך ככל שניתן ואף "למנף" את מצבם של תורג'מן לצורך זה. יחד עם זאת, ככל שסברו תורג'מן, כי בידיהם הסכם מחייב לרכישת הבית במחיר של 4.9 מיליון ₪, היה עליהם לפעול, כבר אז, לאכיפת ההסכם.
יחד עם זאת, במכלול השיקולים, והואיל ואני סבור – גם לאחר שבחנתי את המסמך האמור ואת הטענות הנוגעות לו – כי קיימת לנחמיאס עילת תביעה לכאורה, וכי ביטול העיקול עלול להביא למצב שבו אם תיתקבל התביעה, לא יוכלו נחמיאס לממש את פסק הדין, דבר שמשמעותו עלולה להיות הפסד סכום כסף ניכר, הגעתי למסקנה, כי תוצאה שבה יבוטל העיקול מטעם זה בלבד, היא תוצאה שאינה מידתית; וכי בנסיבות שפורטו, יש בשיקולים במישור זה, של חובת תוך הלב, כדי לתמוך בצמצום העיקול בלבד.
...
סוף דבר
סיכומו של דבר, אני סבור, כאמור, כי נחמיאס ביססו את קיומה של עילת תביעה לכאורה.
יחד עם זאת, בשים לב לכך שתורג'מן העלו טענות הגנה שאין לשלול כי תתקבלנה בהליך העיקרי, לקושי שמסב להם העיקול – ולשיקולים במישור תוך הלב – החלטתי לצמצם במידה מסוימת, את סכום העיקול, כך שיוגבל עד לסכום של 250,000 ₪.
מעבר לדרוש יצוין, כי דין טענה זו להידחות, ולו בשל העובדה כי בעת שעוכב ההליך לגבי אשר (על פי החלטת כב' השופטת בר אשר-צבן), "עוכב" בהתאם גם המועד להגשת הבקשה; ולגבי גב' תורג'מן, הואיל ובנסיבות העניין – הכוללות את קבלת דחיית הבקשה לגבי אשר, ואיחור של יום אחד בלבד בהגשת הבקשה, או לחילופין, איחור שנבע מהמצאת הבקשה למי שאינו בא כוחה בהליך זה ושלא גרם לפגיעה של ממש בנחמיאס, הייתי מאריך את המועד להגשת הבקשה.