מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם מותר להקליט שיחה עם עמית לעבודה

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

וכך נאמר: "יש להדגיש כי המערער בהקליטו את השיחות עם הממונים עליו וחבריו לעבודה לא ביצע כל מעשה הגובל בפלילים. עוד נבהיר, כי לא בכל מקרה הקלטת עובד (או מועמד לעבודה) את הממונים או עמיתיו לעבודה או גורם אחר, מהוה עילה מוצדקת לסיום העבודה. יש להבחין בין מצב שבו עובד מבצע הקלטות ללא סיבה מוצדקת, באופן שיטתי, על מנת "לאסוף" ראיות לשעת הצורך ולעשות בהן שימוש בחוסר תום לב שאז יש בכך כדי לפגוע בבסיס יחסי האמון שבין עובד למעסיק, לבין מצב שבו עובד או מועמד לעבודה נוקט פעולה זו על מנת להוכיח את טענותיהם לפגיעה שלא כדין, במיוחד עת מדובר בטענות קשות להוכחה כגון הפליה, או חשיפת היתנהלות בלתי תקינה במקום העבודה.
...
טענה נוספת היא כי פניית המערער למנכ"ל העמותה בהקשר לשונות בהשקפת העולם בינו למנהלת נשקלה בעת הפיטורים או למצער החישה אותם, ולכן יש להחיל את מודל ההכתמה ביחס לשיקול זה. בנסיבות הענין גם טענה זו אין בידינו לקבל.
לאור פירוט רצף ההשתלשלות ומכלול נסיבות הענין סבורים אנו שמרכז הכובד הוא בהשלכה שהיתה להתנהלות האמורה בנסיבותיו המיוחדות של המקרה על מרקם היחסים בין המנהלת והמערער והאמון ביניהם, בהינתן כך שמערכת היחסים באותה עת כבר עלתה על שרטון והיתה שברירית, ולא הפניה כשלעצמה ובמנותק מהשלכותיה.
טענה נוספת נוגעת לניכוי מס ארגון משכרו של המערער בסך של כ 70 ש"ח. נציין כי המערער לא תבע סעד זה בכתב התביעה, ודי בטעם זה כדי לדחות את הערעור בנקודה זו. סוף דבר – דין הערעור להידחות, והמערער ישלם למשיבה הוצאות משפט בסך 7,500 ₪ תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישאו אלה הצמדה וריבית כחוק.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הקליטה שיחות שערכה עם עמיתיה לעבודה ומנהליה.
וכך העידה: "....אני באותה ישיבה הרגשתי שאני לא יכולה לעבוד יותר אתה. בן אדם שבא לגישור ואומר לי שהוא לוקח עורך דין, בא שלא בתום לב. בן אדם שיש לו כוונות אחרות מאחורי גבי. זה היה משהו מאוד אינסטינקטיבי שאמרתי. אני לא יודעת אם אני אוכל לשבת אתה יותר בישיבות הנהלה. שאלה הדברים, זה הפורום הכי אינטימי שיש. זה לא קשור בכלל. ופה, פה זה בהחלט מכוון. אחרי שבן אדם, ביודעין, זה לא קרה סתם, זה קרה אחרי תקופה. ממשיכה, כל דבר שאני מבקשת, לסרב לעשות. כל דבר להפוך ולשנות לו את המשמעות. ואני לא יודעת, דרך אגב, משפטית לא ידעתי. מותר לי? אסור לי? זה שזה היה הרצון שלי, יופי. אבל אני לא אלך ואעשה משהו שהוא בנגוד לחוק".[footnoteRef:156] [156: ש' 24-33 בעמ' 165 לפרוטוקול.
...
לאור האמור, נדחית טענת התובעת כי סירבה מאחר שלא הוצעה לה הצעה קונקרטית.
דין הטענה להידחות.
] סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע (להלן: "המבקש"), הגיש כנגד הנתבעת (להלן: "המשיבה"), תביעה כספית על סך 75,329 ₪, בגין שכר טירחה ששילם לחברות סמארט פנסיה החברה לתיכנון הפרישה בע"מ (להלן: "סמארט פנסיה") ופוליסי צ'ק בדיקת פדיון פוליסות ביטוח חיים המנהלים (להלן:"פוליסי צ'ק"), בגין שירותים שניתנו לו, לצורך השבת סכומים שגבתה המשיבה ביתר, בגין פרמיות ביטוח אבדן כושר עבודה וביטוח למקרה מוות ונכות.
לטענתה, הבקשה אינה נתמכת בתצהיר ונעדרת הסבר ופירוט מינימאלי; השיחות המוקלטות אינן רלוואנטיות לפלוגתאות וחל עליהן חיסיון, באשר הצורך בהפקתן ובהכנתן, נועד לצורך ההליך המשפטי; המבקש לא כלל בדרישתו לגילוי מסמכים, דרישה לקבלת ההתכתבויות עם פוליסי צ'ק, אשר ממילא אינן רלוואנטיות; המשיבה מצידה, הגישה בקשה למתן צו לגילוי מסמכים ספציפי.
עם זאת "ייתכנו מצבים בהם המבקש אינו יודע אילו מסמכים המצויים בידי הצד שכנגד יקדמו את עניינו, ולא כל בקשת גילוי מהוה 'מסע דיג' אסור. כפי שנזדמן לי לציין, "דיג במים הטריטוריאליים של התביעה מותר, אך לא דיג בים של המבקש" (כב' השופט עמית ברע"א 1625/17 ‏ ‏ פלוני נ' מדינת ישראל - ביה"ח ברזילי אשקלון (5.3.2017)).
...
אין בידי לקבל את טענת המשיבה לפיה חל חיסיון על השיחות המוקלטות.
כך, אין ממש בטענת המשיבה לפיה לא ניתן להיעתר לבקשה לענין התכתובות עם חברת פוליסי צ'ק, שכן המבקש לא עמד במועדים הקבועים בתקנה 120(א) לתקסד"א. בית המשפט רשאי ליתן בכל עת צו לגילוי מסמכים ספציפיים מכח תקנה 113 לתקסד"א (רע"א 8113/14 טלי ונטורה קינג נ' אופיר טורס בע"מ (15.3.2015)).
סיכומו של דבר: הצהרה המתייחסת לכל מסמך (או קבוצת מסמכים) בנפרד נועדה להבטיח שבתום ההליכים המקדמיים תהיה באמתחתם של בעלי הדין עדות המתייחסת לכל מסמך שנתבקש לגביו גילוי ספציפי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הדברים סוכמו ע"י כב' השופט עמית בע"א 751/10 פלוני נ' ד"ר אילנה דיין (8.2.2012)): "תרשים הזרימה בתביעות לשון הרע הוא כלהלן: בשלב הראשון נבחנת השאלה אם הביטוי מהוה לשון הרע על פי אחת מארבע החלופות בהגדרה שבסעיף 1 לחוק, והאם מיתקיים יסוד הפירסום כמשמעותו בסעיף 2 לחוק. רק אם התשובה חיובית עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הביטוי נהנה מאחת החסינויות המוחלטות (פרסומים מותרים) הקבועות בסעיף 13 לחוק. אם ניכנס הפירסום לד' אמות אחת החסינויות - דין התביעה להדחות. אם לא כן, אנו עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הפירסום מוגן על פי אמת המידה הקבועה בסעיף 14 לחוק על שתי רגליה - אמת בפירסום ועניין צבורי. אם הפירסום אינו נהנה מהגנה זו, יש להמשיך ולבחון אם הפירסום מוגן בתום ליבו של המפרסם, בגדר אחת מהחלופות הקבועות בסעיף 15 לחוק במשולב עם חזקות תום הלב בסעיף 16. היה ונתברר כי הפירסום אינו נהנה מהגנת סעיף 14 או מהגנת סעיף 15, או-אז עוברים לשלב הרביעי של הסעדים" ראו גם: ע"א 4534/02 רשת שוקן בע"מ ואח' נ' הרציקוביץ' פ"ד נח(3) 558.
] עוד העיד הנתבע, כי ביקש לקיים את השיחות עם התובע בנוכחות המנהלת ומר בטיש המפקח עליהם בערייה, כי המצב הלך והדרדר, התובע הפסיק לעבוד, והמנהלת לא היתה מודעת להתנהלות הבעייתית שלו, משום שלא ראתה את כל הדברים שהתרחשו.
הנתבע העיד, כי את הדברים שמופיעים בתמלילי השיחות שאותן הקליט התובע לא אמר בפרהסיה, אלא רק לממונים עליהם בעבודה, שהיו צריכים לדעת מזה, והם אפילו אמרו לו שהוא צריך ליידע אותם מה קורה.
...
לאחר ששקלתי את נסיבות הפרסום במקרה שלפניי, ובכלל זה את היקף הפרסום, ואופי הדברים שנאמרו, החלטתי להעמיד את הפיצוי לתובע על 8,000 ₪.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את טענת התובע לפיה הנתבע גרם לפיטוריו מעיריית חיפה.
לא מצאתי כי מתקיימת אף אחת מהעילות הנ"ל, ודומה שאין צורך לפרט מדוע, מעבר לדברים שנכתבו עד כה. לסיכום, אני מקבלת את התביעה רק ביחס לפרסום השלישי, ודוחה את יתר רכיבי התביעה.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה תכלית החוק לצמצם תופעת משיכת שיקים ללא כסוי, תוך יצירת הסדר מפורט שבא לאזן בין שימוש לרעה בשיקים, מחד; לבין האנטרס הצבורי בשימוש באמצעי תשלום זה, מאידך (יצחק עמית "חוק שיקים ללא כסוי, התשמ"א-1981" הפרקליט מ"ד 449 (1998), בעמ' 450).
יש להסביר בהקשר זה כי המערער עבד עם מוסדות צבוריים ולכן תשלום בגין עבודתו היה מובטח, לא ברור מדוע למי שמחזור עסקיו עומד על מאות אלפי שקלים, מסגרת האשראי הועמדה על סך של 40,000 ₪ בלבד, ומכל מקום, לא היתה כל מניעה על ידי הבנק להגדילה מעת לעת ובאופן זמני, כדי להתגבר על פער של ימים ספורים בין השיקים שנמשכו לשיקים שהופקדו.
שינוי מדיניות ע"י הבנק מותר אך יש לבצע באופן הוגן וסביר בסיכומיו של הבנק נטען כי טענת המערער בדבר קיומו של הסכם מאבדת מכוחה בהנתן השיקים של המערער שסורבו במסגרת העירעור השני והשלישי.
ככל הנראה סברה שרק בנק יכול להקליט שיחות עם לקוח, רק בנק יכול לתבוע לקוח ואוי לו ללקוח שיהין לעמוד על זכויותיו.
...
יישומם של עקרונות אלה בנסיבות המקרה דנן מוביל אותי למסקנה לפיה ציפייתו המסחרית של המערער במסגרת הנוהג שקיים היא ציפייה לגיטימית, סבירה ואשר עולה בקנה אחד עם הנוהג שקיים המערער מול הבנק משך תקופה משמעותית.
לסיכום נוכח האמור לעיל, אני מקבלת את שלושת הערעורים ומורה על גריעת כל שלושים ושלושה השיקים המצויינים בשלושת הערעורים, מרשימת השיקים המחוללים לצורך חישוב הגבלה.
בקשה זו דינה להידחות, לא רק מהטעם הפורמאלי שאין הערעור מתייחס אליהם, אלא גם מהטעם המהותי שמדובר בשיקים שסורבו כמעט שנה לאחר הגשת הערעורים, כאשר היה ברור למערער כי מדיניות הבנק השתנתה לגביו, ואין הוא יכול עוד לסמוך על נוהג קודם בע"פ, וכאשר היה בידו זמן רב להיערך לשינוי זה. אני מעריכה שלא יכול לטעון כי השיקים הוחזקו בידי צדדים שלישיים שנה מראש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו