על כן, בית המשפט לא יתערב בשקול דעתה זה אלא אם נפל בו דופי חמור, כגון שרירות לב, חריגה מסמכות, חוסר סבירות, אפליה אסורה וכיוצא בזה פגמים היורשים לשורשו של ענין (ראה גם עת"מ (מנהליים ת"א) 25455-02-13 רפאל שטוב עו"ד נ' ועדת האתיקה הארצית של לישכת עורכי הדין בישראל (פורסם בנבו, 15.10.2013) (להלן: "שטוב")).
נבחן כעת את השאלה האם יש ממש בטענותיו של העותר בנוגע לאי מסירת הקלטת של ישיבת השימוע מיום 18.6.2017 ובנוגע לאי מסירת הפרוטוקול של הדיון הפנימי מיום 19.9.2017, והאם ההחלטה בעיניינו נומקה כנדרש.
מדובר בדיון פנימי של חברי הועד המרכזי של הלישכה, בו נדון עניינו של העותר, ובתור שכזה, לא מוטלת על הלישכה החובה להמציא לעותר את פרוטוקול הדיון.
ברוח זו נפסק בעת"מ (מנהליים ת"א) 47384-02-12 ורדימוס זיילר נ' ועדת האתיקה של ועד מחוז תל אביב של לישכת עו"ד (פורסם בנבו, 28.01.2013):
"הינה כי כן, די בהמצאת הודעה מנומקת בכתב למתלונן אם הוא דרש זאת, ואין חובה על הועדה להמציא למתלונן פרוטוקולים של דיוניה. מעבר לכך הטעם להתנהלות כזו הוא לאפשר דיון חופשי וענייני ע"י המשיבות ... למעלה מהדרוש אציין כי לפי סע' 9(ב)(4) לחוק חופש המידע רשות ציבורית אינה חייבת למסור "מידע בדבר דיונים פנימיים, תרשומות של התייעצויות פנימיות בים עובדי רשויות ציבוריות, חבריהן או יועציהם, או של דברים שנאמרו במסגרת תחקיר פנימי, וכן חוות דעת, טיוטה, עצה או המלצה, שניתנו לצורך קבלת החלטה, למעט התייעצויות הקבועות בדין". הפרוטוקולים המבוקשים ע"י העותר תואמים הגדרה זו. אכן נקבע בפס"ד המועצה להשכלה גבוהה כי על הרשות לעשות שימוש בפטור זה בסבירות ומידתיות ותוך שקילת מכלול הנסיבות והאיזונים שבין האנטרס הצבורי שבחיסוי המידע והאנטרס הצבורי שבחשיפתו (שם, עמ' 243 – 247), אך העותר לא הרים את נטל הראיה מוטל עליו להוכיח כי בעיניין זה פעלו הועדות בחוסר סבירות.
...
מאידך, ככל שידבוק בסרובו למסור את המסמכים הללו, לא יהיה מנוס מן המסקנה כי גרסתו בדבר נסיבות הרשעתו אינה עולה בקנה אחד עם המציאות העובדתית, ואזיי יהא על העותר להמתין עד למחיקת הרשעתו, שצפוייה להתרחש ביום 26.3.2024, בטרם יוכל להרשם כמתמחה.
ואכן, בעל"ע 10320/02 בולוס נ' לשכת עורכי הדין בישראל, פ"ד נח(5) 695, 703 (9.6.2004), נפסק כי:
"ודוק, הסמכות המסורה ללשכה שלא לרשום מועמד כמתמחה או שלא לקבלו כחבר הלשכה, יכול שתופעל גם על דרך של 'סירוב לשעה' באופן המונע את הרישום להתמחות או את הקבלה לחברות בלשכה לפרק זמן קצוב בלבד, ולאו דווקא לצמיתות ...".
אשר על כן, העתירה נדחית.
העותר ישלם את הוצאות העתירה בסך של 10,000 ₪.