מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם יש הלבנת הון אם לא הופק רווח

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בהתאם לקביעה זו, בחן בית משפט קמא בהחלטתו מיום 24.10.2017 אם קיימת סמכות חילוט לפי חוק איסור הלבנת הון, מקום בו הנאשם בבצוע העבירה כלל לא הפיק רווח מביצועה.
החוק קבע איפוא סמכות חילוט, למעשה חובת חילוט, אלא אם סבור בית המשפט כי אין לעשות כן מטעמים מיוחדים.
...
בהינתן המסקנה כי במקרה דנן בוצעה לכאורה עבירה מושלמת של זיוף, ובהינתן שבמקרה דנן בוצעה לכאורה עבירה של ניסיון להלבנת הון (כפי שיפורט בסעיף ד' להלן), לא ראיתי לקבוע מסמרות בשאלה זו. האם נעברה עבירה של ניסיון להלבנת הון? כאמור, במקרה דנן ניתן לאפיין את פעולותיהם של המערערים כניסיון היוצא מגדר מעשי הכנה.
בסיכומו של דבר, במקרה דנן קיימות ראיות לכאורה לביצוע עבירה מושלמת של זיוף, עבירה של ניסיון לקבלת דבר במרמה, עבירה של ניסיון להלבנת הון, ועבירה של ניסיון לעשות פעולה ברכוש אסור (כפי שפורט, לא קבענו מסמרות בנוגע לעבירות המושלמות של קבלת דבר במרמה, הלבנת הון ועשיית פעולה ברכוש אסור).
בהעדר טענה מצד המשיבה כי יש לחלט רכוש של המערערים בו עשו שימוש לצורך ביצוע העבירות (או סוגי רכוש אחרים המנויים בסעיף 21(א) לחוק), התוצאה היא כי אין מקום לחלט את רכושם של המערערים, ועל כן דין הערעור להתקבל ודין החילוט לפי סעיף 23(א) להתבטל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העבירות הקבועות בחוק איסור הלבנת הון נועדו לשמור על ההפרדה בין כספים שהגיעו ממקור חוקי לכספים שהגיעו ממקור עברייני ומניעת הפקת רווחים ממעשי עבירה.
האם יש מקום לחריגה מגבולות מיתחם הענישה? כאמור, על בית המשפט לבחון האם ראוי לחרוג ממיתחם הענישה בשל שקולי שקום המהוים שיקול לקולא (סע' 40ד לחוק העונשין); או מאידך, לחרוג מן המיתחם בשל הצורך להגנה על שלום הציבור, המהוה שיקול לחומרה (סע' 40ה לחוק העונשין).
סעיף 21 לחוק איסור הלבנת הון קובע אם כן כי על בית המשפט לחלט רכוש בשווי של הרכוש הקשור בעבירה מתוך רכושו של אדם אשר נידון בפניו והורשע, אלא אם החליט שלא לעשות כן מנימוקים מיוחדים, כאשר בעיניין זה הכלל הנו מתן צו חילוט ואילו ההמנעות ממתן צו כאמור היא היוצא מן הכלל, ומותנית בנימוקים מיוחדים שיינתנו בכתב.
הינה כי כן, בהנתן שהנכסים בהם בוצעו העבירות, ובין היתר הבית ברמות השבים והדירה בהוד השרון אינם מצויים בידי הנאשם, הנאשם לא הפיק כל רווח או הנאה כלכלית מבצוע העבירות, ובהיתחשב במצבו הכלכלי שאינו מהמשופרים כפי שעלה מדבריו ומדברי בני משפחתו, עליו לא חלקה המאשימה, סבורני כי קיימים "נימוקים מיוחדים" המצדיקים להמנע מחילוט כספי הנאשם, וכי די ברכיבי הענישה שיפורטו להלן.
...
שקלתי האם יש מקום לחלט את הכספים שבחשבונותיו של הנאשם, בהיותם "רכוש שאיפשר ביצוע עבירה", אך לא שוכנעתי כי כך הדבר.
בדרך זו לא ניתן לקבוע שסכומי כסף מושא העבירות "עורבבו" עם סכומי כסף כשרים, השייכים לנאשם, ונטמעו זה בזה והתמזגו זה לתוך זה, מתוך מטרה שלא ניתן יהיה להבחין בין הכסף "הנקי" והכסף "המלוכלך", עד כי הייתה מתבקשת המסקנה לפיה סכום הכסף כולו מהווה "רכוש אסור" אשר ניתן לחלטו.
הנה כי כן, בהינתן שהנכסים בהם בוצעו העבירות, ובין היתר הבית ברמות השבים והדירה בהוד השרון אינם מצויים בידי הנאשם, הנאשם לא הפיק כל רווח או הנאה כלכלית מביצוע העבירות, ובהתחשב במצבו הכלכלי שאינו מהמשופרים כפי שעלה מדבריו ומדברי בני משפחתו, עליו לא חלקה המאשימה, סבורני כי קיימים "נימוקים מיוחדים" המצדיקים להימנע מחילוט כספי הנאשם, וכי די ברכיבי הענישה שיפורטו להלן.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, המיתחם מתיישב עם העונש שנגזר על סרקיסוב, שכאמור לעיל - חלקו בפרשה היה משמעותי, אף שלא הפיק רווח זולת משכורתו כמנהל שכיר.
9 חודשי מאסר, אולם הנאשם לא יישא עונש זה אלא אם יעבור תוך שלוש שנים מהיום עבירת מירמה (לרבות עבירה של רישום כוזב במסמכי תאגיד) או עבירה על חוק איסור הלבנת הון.
...
בחינה זו מובילה למסקנה כי אלמלא הסיטואציה הייחודית שנוצרה בתיק זה, היה מקום להטיל על הנאשם עונש המשקף את הרף העליון של הסדר הטיעון.
המסקנה בדבר אפקטיביות הליך השיקום במקרה דנן מתחזקת משני נתונים נוספים אשר אף הם מצדיקים התחשבות בענישה: הראשון - הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן.
אני מורה על חילוט סך של 1,000,000 ₪ לטובת קרן החילוט.

בהליך עה"ס (עה"ס) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

אם לא נקפיד לקיים דרישה כאמור, נמצא את עצמנו מושיטים יד למשטרים דכאניים שמתייגים אנשים כעבריינים ומענישים אותם בגין מעשים שלפי תפיסתנו-שלנו – כמדינה שוחרת חופש – מצויים בדל"ת אמותיה של החרות האישית.
מחומר הראיות שהוצג בבקשת ההסגרה עולה כי המיזם העברייני אשר מיוחס למערער כלל, כאמור, הונאה של רשויות ההגירה והעבודה בארצות הברית באשר למטרת כניסתם של העובדים הבלתי חוקיים לארצות הברית ולמשך שהייתם במדינה; שכירת חדרי מלון עבור העובדים הבלתי חוקיים ומתן ייעוץ לעובדים אלו כיצד להתנהל מול פקידי ההגירה; הפקת רווחים כספיים שלא כדין מהעסקת העובדים כאמור; והסתרת מקורם של רווחים אלה.
מעשים כאמור, ובכללם השמוש ברווחים מההעסקה של העובדים הבלתי חוקיים, העברות הכספים השונות אשר נעשו ושיטת תשלום המשכורות לעובדים, תוך הסוואת מקור הכספים – כל זה מגבש עבירות מסוג פשע אשר כוללות הלבנת הון ועשיית פעולה ברכוש אסור (לעניין רכיבי העבירות, ראו: ע"פ 6339/18 בלווא נ' מדינת ישראל, פסקות 43-42 (15.1.2020) (להלן: עניין בלווא); וע"פ 8642/19 הייב נ' מדינת ישראל, פסקות 204-200 (13.10.2021)).
...
מטעמים אלה, אני דוחה את טענת המערער באשר להיעדר פליליות כפולה בעניינה של קשירת קשר להלבנת הון בארצות הברית.
סבורני כי בידינו להכריע בערעור דנן מבלי להידרש למחלוקת זו שבין היועמ"ש לבית משפט קמא.
בנסיבות אלו, מן הראוי שנשאיר את השאלה ששאלתי בצריך עיון ולא ננסה להכריע בה. סוף דבר מהטעמים שמניתי, הנני מציע לחבריי כי נדחה את ערעורו של המערער; נקבל את ערעורו של היועץ המשפטי לממשלה, ונכריז כי המערער הינו בר-הסגרה להעמדה לדין בארצות הברית גם בגין עשר העבירות של מתן מחסה לשוהים בלתי חוקיים (אישומים 28-19).

בהליך תיק פלילי פשיעה כלכלית (תפ"כ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עו"ד רון גרס כי מדובר בעבירת הברחה המצויה במיקום נמוך באופן יחסי, וזאת נוכח העובדה שלא בוצעה על מנת להיתחמק מתשלום מס, ואין בנמצא טענה כי היהלומים המוברחים היו בפועל "יהלומי דמים". עוד נטען כי עבירת הלבנת ההון שיוחסה לנאשם, החמורה יותר במסגרת האישומים, היא עבירה נלווית לעבירת ההברחה ואינה "לב האישום". בנוסף, הוסבר כי הנאשם לא הפיק רווח אישי ישיר מהעברות שבוצעו, וכי כל מעשיו היו פועל יוצא של תפקידו בחברה.
6 חודשי מאסר, אולם הנאשם לא יישא עונש זה אלא אם יעבור תוך שלוש שנים מיום שיחרורו את אחת העבירות בהן הורשע.
...
במקרה דנן, הציגו הצדדים מספר הנמקות כבדות משקל, אשר הצטברותן מובילה למסקנה לפיה מדובר בהסדר ראוי, העומד במבחן הסבירות ויש מקום לאמצו, ובהן: (א) העובדה כי פעולות ההברחה לא בוצעו על מנת להתחמק מתשלום מס (שכן מוסכם שייבוא יהלומי גלם, בנסיבות המקרה שבפני, היה פטור ממילא מתשלום מכס) אלא אך ורק לצורך עקיפת הצורך בהצגת תעודת קימברלי.
(ה) נתונים אישיים וריצוי מאסר ראשון (ביחס לנאשם) - במהלך הדיון הוצגו נתוניו של הנאשם, אשר על פי טיעוני שני הצדדים, מצדיקים התחשבות מסוימת בענישה, טענה המקובלת עלי.
על יסוד האמור לעיל, מתקבלת מסקנה לפיו הסדר הטיעון שנכרת בין הצדדים ראוי ועל כן - ראיתי לאמצו ולהטיל על הנאשמים את העונשים הבאים: נאשמת 1 (החברה) קנס בסך 150,000 ₪.
חילוט אני מורה על חילוט כדלקמן: מכספי הנאשמת (החברה) - 24,850,000 ₪ שיופקדו בחשבון הקרן עד יום 24.1.23.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו