דיון והכרעה
תביעה לתשלום שכר שלא שולם- השלמה לשכר מינימום
עיקר ההכרעה הנצרכת לעניין זה- האם התשר ששולם לתובעת באופנים שבהם היה נהוג אצל הנתבעת לשלמו, יכול לבוא בגדר שכר עבודה?
תקפו של חוזה ההעסקה והנספח לו
ביום 10.9.08, עובר תחילת עבודתה של התובעת בנתבעת, חתמה התובעת על חוזה העסקה (נספח א' לכ"ת. להלן: החוזה).
כאמור, מטרת דרישות פסה"ד בעיניין מלכה היא השקיפות והבהירות לנגד עיני המלצר, הן של הכנסותיו והן של שמירת הזכות לשכר מינימום וכפי שנאמר שם:
"ככל שהתשר עובר דרך קופת המעסיקה הוא ייחשב כשכר לצורך חוק שכר מינימום. נוסיף, כי הדבר נכון גם כאשר התשר עובד דרך קופת המעסיקה באמצעות "קופת טיפים", כל עוד הסכומים נרשמים בספרי המעסיקה.
באשר לעבודה על בסיס שעות משמרות, שאין חולק בסופו של דבר כי כך בוצעה, התובעת טענה בח"נ (עמ' 11 ש' 18) כי השעות הרשומות בדפי הטיפים "לא משקפות את השעות האמיתיות שבהן הייתי במסעדה". לדבריה , לעתים היתה צריכה להמתין במסעדה לתחילת עבודתה או להישאר לאחר עבודתה לסגירת קופה וכיו"ב, ושעות אלו לא נכללות בשעות שעל פי ספירתן מתחלקים התשרים בין המלצרים/ות. אלא שהתובעת לא הציגה כל גרסה ביחס להקף השעות החורגות מהדיווח בדפי הטיפים, או לחלקיות משרתה.
...
תביעה שנדחית נושאת עמה חיוב בהוצאות אך ודאי אין מקום למנוע פניה לערכאות שהינה "זכות קונסטיטוציונית מן המעלה הראשונה" (רע"א 544/89 אויקל תעשיות (1985) בע"מ - נילי מפעלי מתכת בע"מ, 5.2.90), ו"איום" – מפורש או מרומז – אשר עלול להרתיע עובדים מלפנות לערכאות, אין לו תוקף (ר' גם ע"ע 570/07 פיליפ טיברמן – מקורות חברת מים בע"מ, 24.12.09).
סוף דבר לעניין פרק זה-נדחית התביעה להשבת סכומים עודפים.
מכל מקום ,לגופו של ענין, כאמור לעיל שוכנענו כי התובעת היא שהתפטרה וברי כי לא מסרה כל הודעה.