המאשימה סברה כי בעניינינו, יש לבדוק האם מתקיימות יסודות העבירה, היינו, נהיגה ונהיגה בשיכרות, לרבות קיומה של שרשרת הסם ובנוסף האם החיפושים אשר נערכו בידי עדיה, נעשו על פי חוק, הן באשר לתפיסת חומר החשוד כסם מסוג קוקאין, והן באשר לסמכות לידרוש מהנאשם לבצע בדיקת שתן.
מכאן, נטען כי החיפוש לא חוקי, ויש לפסול את הראיות שנתפסו, בעיניין זה הגיש הסניגור נוהל של משטרת ישראל בדבר חפוש בהסכמה אשר סומן נ/1, שהוא תוצר של הלכת בן חיים.
על מהותו של "החשד הסביר" שצריך להתגבש בלבו של שוטר המבקש לבצע חפוש עמד בית המשפט העליון, ברע"פ 10141/09 בן חיים נ' מדינת ישראל, לא פורסם (מיום 6.3.12) שם נקבע:
"מבחן החשד הסביר הוא בעקרו מבחן אובייקטיבי שבו נידרש בית המשפט להעריך את סבירות שיקול דעתו של השוטר שערך את החיפוש לשם הכרעה בשאלת חוקיות החיפוש. יחד עם זאת, התנאים שבהם יתקיים חשד סביר המצדיק עריכת חפוש ללא צו שפוטי אינם ניתנים מטבע הדברים להגדרה ממצה וחד-משמעית. יישומו של מבחן זה מבוסס על נסיבותיו הפרטניות של כל מקרה ומקרה, על המידע שהיה בידי השוטר בעת עריכת החיפוש ואף על ניסיונו ושיקול דעתו המקצועיים של השוטר שערך את החיפוש".
בעניינינו אין חולק שנהיגתו של הנאשם לא עוררה חשד כלשהוא לבצוע עבירה כזו או אחרת, יתרה מכך פרט לזיהוי רכב הנאשם אשר כאמור שייך לאימו, לא זוהה הנאשם כמי שנוהג ברכב אלא רק בעת עצירתו, (לעניין זה: מפנה לדו"ח הפעולה של מר יבגני שאייביץ – ת/12).
בנסיבות ענייננו, אני קובע כי אילמלא היו מוצאים השוטרים את אותה השקית בידו הקפוצה של הנאשם ובה חומר החשוד כסם, לא היו דורשים ממנו להתלוות אליהם לתחנת המישטרה, הנאשם לא היה נחקר וברור שלא היה מתבקש לתת דגימת שתן.
...
בפתח הכרעת הדין וכמצוות ס' 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, אני מודיע כי החלטתי לזכות את הנאשם מביצוע העבירה בה הואשם בכתב האישום המתוקן וזאת, כפי שיפורט להלן.
כדברי המאשימה לעניין זה, "מעבר לכך שההסכמה ניתנה מרצון ומדעת, אני סבור כי היה על השוטרים יסוד סביר להניח ולדרוש שתן וזאת היות שבנסיבות המקרה נתפסו סמים בידו של הנאשם, תוך כדי נהיגתו, תוך כדי עצירת רכבו, ונשאלת השאלה מה מצופה משוטר סביר שתופס סם ברכב של חשוד, וידו של החשוד בעודו ברכב לבדו, האם מצופה ממנו לשחרורו או להתעלם מעובדה זו? או שמא נדרשת ממנו להמשיך ולפעול על מנת לבדוק, האם החשוד נוהג תחת השפעת סמים ובכך בעצם לשמור על האינטרס הציבורי שהוא שלום הציבור", (עמ' 16 ש' 5-11 לפרוטוקול).
בנסיבות ענייננו, אני קובע כי אלמלא היו מוצאים השוטרים את אותה השקית בידו הקפוצה של הנאשם ובה חומר החשוד כסם, לא היו דורשים ממנו להתלוות אליהם לתחנת המשטרה, הנאשם לא היה נחקר וברור שלא היה מתבקש לתת דגימת שתן.
אני סבור כי במקרה קונקרטי זה בו חרגו השוטרים מנוהלי החיפוש הפנימיים (לעניין זה ראו נ/1), חריגה ממשית ומהותית יש בכך כדי לזכות את הנאשם מהעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
סופו של דבר במכלול הנסיבות הנ"ל, לא מצאתי לנכון להרשיע את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום ועל כן אני מורה על זיכויו.