בקדם המשפט שהתקיים בפניי ביום 27.6.23 הורתי לתובע, להמציא לנתבעת מסמכים על העבר התאונתי והביטוחי של המשאית, לרבות דוחות וחשבוניות הנוגעות לתאונות קודמות שהיו למשאית בשלוש השנים שקדמו לארוע השריפה, מסמכים בגין תיחזוקה, טיפולים ותיקונים של המשאית משנת 2019 ועד ליום הארוע, מיסמכי רכישת המשאית לרבות זכרון דברים, תמונות מארוע השריפה ככל וקיימות, תיכתובות ווטספ או הקלטות הקשורות לארוע, אישור על מכירת של השרידים או הצהרה כי אלה לא נמכרו, אישור קצין בטחון על תקינות המשאית וטופס הורדה מהכביש, אסמכתא על קזוז או אי קזוז מע"מ מרואה החשבון ואישור על רכישת משאית חדשה.
עוד נקבע כי מחיקת כתב תביעה (או כתב הגנה) ייעשו רק במקרים קצוניים שבהם בעל דין פעל בזדון והתנהגותו עולה עד כדי זילזול חמור בבית המשפט ובמיוחד כשהוא ממרה את הצוים עד הגיע מועד הדיון (ע"א 2271-90 ג'מבו חברה לבנין ומסחר (קרני שומרון) בע"מ נ' אמיר מרדכי ו- 123 אח', נבו, 5.7.92, ת"א (חיפה) 353-06 מדינת ישראל -משרד הביטחון נ' עזבון המנוח מוצטפא מוניב סרסור, נבו, 4.4.11, ע"א 6528-99 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' עמנואל חברה לסחר יבוא, יצור ויצוא עצים בע"מ, נבו, 13.6.02).
זאת ועוד בתקנה 60(א) ו(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי נקבע :
(א)הליכי גילוי ועיון נאותים מהוים תנאי בסיסי לקיומו של הליך שפוטי ראוי והוגן; סבר בית המשפט שבעל דין לא קיים כראוי את חובתו לפי פרק זה, רשאי הוא לחייבו באופן מיידי בהוצאות ובמקרים מיוחדים אף למחוק את כתב טענותיו.
3) הצדדים יצרפו לתצהירים מטעמם תיק מוצגים, ובו כל מיסמך שבכוונתם להסתמך עליו במסגרת הדיון, ובנוסף יגישו למזכירות בית המשפט עותק כרוך ומדוגל של תצהיריהם ושל תיק המוצגים עליו ירשם "לא לסריקה – לתיק הנייר".
לא תיתקבל במהלך הדיון כל ראיה שלא הוגשה במסגרת תיק המוצגים או גילוי המסמכים.
...
(ג)בלי לגרוע מהאמור בתקנת משנה (א), בעל דין שאינו מגלה מסמך שיש לגלותו או שאינו נענה לדרישה לעיין במסמך שגילה, לא יהיה רשאי להגיש את המסמך כראיה מטעמו באותה תובענה, אלא ברשות בית המשפט לאחר שנוכח לדעת כי היה לבעל הדין הצדק סביר למחדלו, ואם מדובר במסמך המזיק לעניינו של בעל הדין רשאי בית המשפט להורות על מחיקת כתב התביעה או כתב ההגנה, לפי העניין, ואם לא הורה כן, יורה על חיובו בהוצאות זולת אם מצא טעמים מיוחדים שלא לעשות כן.
בהקשר לאי צירוף מסמך בהליך הגילוי פסק בית המשפט העליון לאחרונה, כי –
"כאשר טוען בעל דין כי מסמך מסוים אינו בידיו, ככלל, ולמעט במקרים קיצוניים, יש להסתפק בכך לצורך הליך הגילוי והעיון. מכאן, שככלל אין להתיר חקירה על תצהיר גילוי מסמכים, ומקומן של טענות על הימצאותו של מסמך פלוני בידי בעל הדין הוא בשלב ההוכחותו"
(רע"א 5-23 עזבון המנוח ה.ט. ז"ל נ. טיפול רפואי מיידי ט.ר.מ. בע"מ, נבו, 9.1.23)
משכך ולאחר שעיינתי בבקשות הצדדים ונספחיהן ובתצהיר לגילוי מסמכים מטעם התובע, הגעתי למסקנה כי דין בקשת הנתבעת למחיקה או לסילוק התביעה – להידחות, וכי יש לקבוע את התיק לקדם משפט מסכם, לאחר הגשת תצהירי הצדדים, הכול כפי שיפורט בפסקה 16 להלן.
לאור כל האמור לעיל הנני מורה כדלהלן:
נקבע לקדם משפט מסכם – במעמד התובע – ליום 28.3.24 שעה 11:00.
לקראת דיון זה הנני מורה כדלהלן:
1) התובע יגיש תצהיריו עד ליום 21.1.24 עם העתק ישירות לצד שכנגד.