מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם ועד עובדים אישיות משפטית

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

על אף הדרישה כאמור להראות כי ועד העובדים מהוה אישיות משפטית, ועל אף הפסיקה הענפה שדחתה קביעה זו, התובע לא בחר להיתמודד עם טענות אלו ולא הציג, מדוע לטעמו יש לראות בועד העובדים כאישיות משפטית.
...
יתר תביעות התובע נגד נתבעת 1 נדחות.
התביעה נגד הנתבע 2 נדחית.
לאור כלל מסקנותינו, ובכלל זה הפער שבין הסכום הפסוק לסכום שנתבע, לא מצאנו לנכון להשית הוצאות כלשהן על הנתבעת 1.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, התובעת אינה מיתנגדת למחוק את וועד העובדים כנתבע עצמאי מכתב התביעה על יסוד ההודאה המשותפת של הועד וההסתדרות לפיה הועד אינו אישיות משפטית, ובכפוף לכך שלא יתאפשר לועד ייצוג עצמאי בהליך זה, בנפרד מההסתדרות; הטענות הנוגעות להתיישנות מצריכות בירור עובדתי ומשפטי ולא ניתן לסלקן על הסף, בטרם דיון לגופו של עניין.
...
אלא שגם לגבי טענות מסוג זה, לרבות הפרת החובה למסור מידע והפרת חובת ההיוועצות עם הוועד נקבע בהחלטה בבר"ע כי: "אכן, בכתב התביעה הועלו גם טענות בדבר טעות, הטעיה, הפרת החובה למסור מידע, הפרת חובת ההיוועצות עם הוועד, אשר התרחשו בשנת 1994: כאמור, איננו סבורים כי עילת התביעה העיקרית של המבקשת בכתב התביעה היא טעות והטעיה, אלא טענתה העיקרית היא שהוראות הסכם 1994 לא החריגו אותה מהוראות ההסכמים הקיבוציים, מהנימוקים המפורטים בכתב התביעה המתוקן. מעבר לכך, אנו סבורים כי אין למחוק על הסף גם טענות אלה מכתב התביעה המתוקן וזאת ממספר נימוקים. ראשית, הכרעה בשאלה מתי נולדה עילת התביעה בגין עילות של טעות, הטעייה ואי מסירת מידע טעונה בירור עובדתי, לאחר הגשת ראיות ושמיעת עדויות. לכן, ככל שטענות אלה הן עילת תביעה עצמאית, יש להכריע בטענת ההתיישנות לאחר עריכת בירור עובדתי; שנית, נוכח טענות בזק בכתב ההגנה שלפיהן יש לדחות את התביעה גם מחמת חוסר תום לב, מניעות, השתק, ויתור ושיהוי, יש חשיבות לנסיבות חתימת המבקשת על הסכם העבודה האישי, גם אם חלה התיישנות על עילות התביעה של טעות והטעיה" (סעיף 23 להחלטה בבר"ע, ההדגשה במקור, ח.ט) אנו סבורים אפוא, כי הכרעה בשאלות האם ומתי נולדה לתובעת עילת תביעה כנגד המבקשת מצריכה בירור עובדתי לגופו של עניין, הבאת ראיות ושמיעת עדויות.
כמו כן סבורים אנו, כי רק לאחר שייפרשו בפנינו מכלול הראיות והעדויות בנוגע להשתלשלות האירועים בנוגע לחתימת התובעת על ההסכמים האישיים ובאשר להתנהלות הוועד/ההסתדרות בעת החתימה על ההסכמים הקיבוציים, רק אז יהיה ניתן להכריע בעילת התביעה להפרת החובה לייצוג הולם.
לאור האמור, הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות המבקשים בבקשה התביעה הוגשה על ידי ועד העובדים שנעדר אישיות משפטית עצמאית ואין לו הכשרות לתובע או להיתבע.
...
בוד"ח הועדה לבחינת מעמדו של בית הדין לעבודה נכתב: "על יסוד הוראות אלה התפתחה בבית הדין לעבודה אווירה מיוחדת, אפשר אולי לומר תרבות מיוחדת של התדיינות, שונה מזאת המקובלת בבתי המשפט הכלליים. כפועל יוצא, בית הדין לעבודה נחשב נגיש וידידותי במיוחד, והצליח למצב עצמו, בעיני הצדדים ליחסי עבודה, כפורום ראוי ואמין לדיון בסכסוכי עבודה. יש לכך חשיבות רבה בהקשרים שונים, ובמיוחד לצורך הגנה על זכויות שהחוק מעניק לעובדים" (https://www.gov.il/BlobFolder/guide/labor_courts_committee_decisions/he/%D7%94%D7%95%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%94%20%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA%20%D7%91%D7%AA%D7%99%20%D7%94%D7%93%D7%99%D7%9F.pdf) – סעיף 191 בפרק הסיכום) אין, איפוא, כל בסיס לחשש כי זכותם של העובדים הרואים עצמם נפגעים מהחלטת המבקשים תפגע אם לא יתאפשר למשיב להביע עמדתו בסוגיה זו. בנוגע לטענת המשיב בנוגע לקיומה של הסכמה דיונית שבין הצדדים –בסעיף 1 להסכמה הדיונית נרשם כי "כל צד שומר על טענותיו" ומשכך לטעמנו רשאים היו המבקשים להגיש בקשתם זו. באשר לטענת המשיב כי ניתן לראות בו "חליף" – לטעמינו משוועד העובדים אינו אישיות משפטית לא ניתן לראות בו "כחליפו" של עובד בהתאם לסעיף 24 (א) (1) לחוק בית הדין ובוודאי בנסיבות בהם העובדים עצמם יכולים, ככל שראו עצמם נפגעים מהחלטת המדינה, להגיש תביעה ולהוכיח תביעתם.
לאור האמור, משוועד עובדים אינו אישיות משפטית הכשיר לתבוע ולהיתבע ומהנימוקים הנוספים שפורטו בהחלטה, אין לנו סמכות לדון בתובענה שהוגשה על ידו ומשכך אין מנוס מלהורות על מחיקת התביעה.
סוף דבר: בקשת המבקשים לסילוק על הסף – מתקבלת.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

משאין חולק שועד העובדים אינו אישיות משפטית במסגרת חתימה על הסכם קבוצי, ככל שנפל פגם במינויו של מר ברקוביץ, אין הדבר פוגם באפשרותם של הצדדים (האירגון היציג והחברה) לחתום על הסכם קבוצי.
...
טענות הצדדים לטענת המבקשת, בחינת האירועים לפרטיהם ובהיבט התמונה הכוללת מביאה למסקנה כי המשיבה פעלה במסגרת תוכנית פעולה ומדיניות מוכתבת מ'למעלה' לפגיעה בהתארגנות ולסיכולו.
עת באים אנו לשום את שיעור ההוצאות ולאור היקף התביעה החריג שהעמידה המבקשת כנגד המשיבה (הן בסכום והן בהליכים לרבות במסגרת בקשות ביניים) ועל רקע כל האמור בפסק דין זה לענין התנהלות המבקשת וחוסר תום הלב בהתנהלותה, אנו קובעים כי על המבקשת לשאת בהוצאות המשיבה בסך של 300,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום.
"עד שיפוח היום ונסו הצללים" (שיר השירים, ד',ו') - אחרית דבר בקשת הצד - נדחית.
המבקשת תשלם למשיבה הוצאות משפט בסך של 300,000 ₪ וזאת בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אם כן, בעניינים הנוגעים לתפקידו - כפי שהוגדר בחוק, בהסכם קבוצי או בחוקת ארגון עובדים - מקבל ועד העובדים מעמד בבית הדין לעבודה על אף שהוא נעדר אישיות משפטית כללית, ואף רשאי הוא לשמש כ"עותר צבורי" במקרים הנוגעים להתנהלות מקום העבודה ושמירה והגנה על זכויות העובדים (ר' ע"ע (ארצי) 1233/01 יהודה אוריאלי נגד עריית הרצליה, (31.12.01) ור' להשוואה עב' (י-ם) 1984/07 ‏‏מגן דוד אדום בישראל נ' צבי ברגשטיין (22.3.09)).
...
עם זאת, איני מקבלת את טענת הנתבעים כי התובעים לא פירט ממי מהנתבעים נתבע סעד ביחס לכל פרסום פוגעני, שכן התובעים ציינו בסעיף 93 לכתב תביעתם כי "הנתבעים הם האחראים, ביחד ולחוד, במישרין ובעקיפין כלפי התובעים כמי שפרסמו את הפרסומים המהווים לשון הרע". לאחר ששקלנו את הטענות הגענו לכלל מסקנה כי אכן ראוי שיוגש כתב תביעה מתוקן, המפרט איזה פרסום מיוחס למי מהנתבעים ומכמת בבירור איזה סעד נתבע מכל אחד מהנתבעים.
הדברים נכונים מקל וחומר בהתחשב בכך שממילא מצאנו מקום להורות לתובעים להגיש כתב תביעה מתוקן, שאינו כולל את הוועד כתובע.
סוף דבר - מהטעמים המפורטים לעיל הבקשה מתקבלת בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו