בסעיף 21.1 לחוזה (נספח 1 לתצהיר התובעת) הצהיר הנתבע: "חוזה זה מכיל, מגלם, ממזג ומבטא את כל התנאים המוסכמים בין הצדדים. כל הבטחות, ערובות, הצהרות, פרוספקטים, ברושורים, פירסום כלשהוא, הסכמים בכתב או בעל-פה, ואשר לא באו לידי ביטוי מפורש בו, אין בהם כדי להוסיף על החיובים והזכויות הקבועים בהסכם זה או הנובעים הימנו, לגרוע מהם או לשנותם, והצדדים לא יהיו קשורים בהם החל מתאריך חוזה זה". בנוסף, בסעיף 21.2 הצהיר הנתבע "הצדדים מצהירים בזאת כי הגיעו לידי חוזה זה לאחר חקירה ובדיקה וכי שום צד לא הסתמך על שום מידע אלא זה המובא במפורש בחוזה זה". לפי סעיפים אלו כל מצג והתחייבות שאינם מעוגנים בחוזה אין להם תוקף.
יתרה מכך, הנתבעים אינם יכולים לטעון כי לא עיינו בחוזה באופן מעמיק שכן חזקה על צד לחוזה שקרא אותו על סעיפיו וכדבריו השופט כהן בע"א 99/59 "שהם" שירותי הים בע"מ נ' אפרים ו-אלפרידה פיינר, ו-3 אח' [פורסם בנבו]: "חזקה היא שאדם הקונה חוזה קרא אותו ויודע אותו: שומה תמיד על הקונה להזהר" וכן נקבע כי "בין כה וכה אינה נשמעת הטענה מפי החותם על מיסמך, שהוא חתם מבלי לקראו תחילה ומבלי לדעת את תכנו: אם לא ניתנה לו היזדמנות לקראו תחילה, צריך היה להמנע מלחתום; ואם לא קראו מסיבה אחרת או ללא כל סיבה, אין לו להלין אלא על עצמו בלבד, ורואים אותו כאילו לקח על עצמו מרצון את הסיכון הכרוך בחתימתו על מיסמך סתם" (ראו גם ע"א 121/70 דב גלעדי נ אוריון חברה לביטוח בע"מ, כה(1) 648 ,662 (1971)
אכן, יכול ותניות שהתגבשו מחוץ להסכם כתוב יהיו בעלות מעמד מחייב.
לטעמי, עזיבת הנתבע את המושכר, מהוה הפרת חוזה שלא כדין , כך שהתובעת זכאית לפיצויים עבור הפרה זו ועבור תשלומים מופחתים, בהם מחויב הנתבע על פי הסכמות שהיו, וטרם שולמו.
...
ר' סנילביץ', "פיצויים מוסכמים - השוואה בין המשפט הישראלי לדין במשפט הקונטיננטלי" ספר אורי ידין (בורסי, בעריכת א' ברק, ט' שפריץ, תש"ן) כרך בעמ' 133, 160) מקום בו נתבעו יחדיו פיצוי מוסכם ופיצוי לא מוסכם, ראו בכך בדרך כלל משום תביעות חלופיות) ע"א 707/78, [3]713 , בעמ' 800 , ע"א 748/80 בעמ' [4]798 בעמ' 322, 324 , ע"א 1/84[5] בעמ' 671 ) עומדת על כך פרופ' ג' שלו בספרה דיני חוזים ( דין, תש"ן): 599 "בניגוד למצב המשפטי שקדם לחוק התרופות, ואשר על-פיו היוו פיצויים מוסכמים תקרה או גבול עליון לפיצויי הנפגע, מקנה סעיף 15 (ב) לנפגע זכות בחירה בין תביעת הפיצויים המוסכמים לבין תביעת פיצויים לפי סעיפים 10עד 14לחוק. המילה 'במקומם' בסעיף 15(ב) מעידה על כך, כי הבחירה היא בין דרכים חלופיות ולא מצטברות.על הנפגע לבחור בין פיצויים מוסכמים לבין פיצויים אחרים. לכל אחת מדרכים אלה יתרונות וחסרונות משלה. נפגע התובע פיצויים מוסכמים לפי סעיף 15 אינו צריך להוכיח נזק ואינו חייב להקטין את נזקו. אולם, הוא כפוף לסמכות ההפחתה של בית-המשפט. נפגע התובע פיצויים על הנזק שנגרם לו בפועל, לפי סעיף 10, צריך להוכיח נזק, סיבתיות וצפיות, וכן עליו להקטין את ניזקו, אולם אין הוא מוגבל בתקרת הפיצויים המוסכמים ואף אינו צריך לחשוש להפחתתם".
סוף דבר
התביעה העיקרית מתקבלת בחלקה, התביעה שכנגד נדחית.
אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת פיצוי בגין דמי השכירות שלא שולמו , וכפי שפורט בסעיף 38 לעיל , סך של 48,390 ₪.
אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובעת, את סכום האגרה ששולמה על ידה, ובניכוי סך של 3,000 ₪, וכן שכ"ט עו"ד כולל בסך 45,000 ₪.