הרקע וההחלטה בבית הדין האיזורי
המשיב, אזרח ישראלי תושב בלגיה כיום ותושב ישראל בעבר, הגיש תביעה לבית הדין האיזורי על החלטת המבקש מיום 27.7.2014 שדחתה את תביעת המשיב לקבלת קצבת זקנה מכח האמנה בדבר ביטוח סוצאלי בין ממלכת בלגיה לבין מדינת ישראל, מאחר וחסרו למשיב ארבעה חודשי אכשרה לצורך זכאות לקיצבת זקנה לפי סעיף 246 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995.
חברי, השופט א' איטח, עמד בפסק דינו בעיניין חגי דוד (ע"ע (ארצי) 53169-10-12 חגי דוד (דפוס משה) – אורמן (4.4.2013)) על כך שמטרת ההליך השפוטי היא לעשות "משפט וצדק" ועל כך ש"מטבעה אין לפרוצדורה תכלית משל עצמה, והיא נועדה לשרת את המהות", והביא לעניין זה מדברי השופט צ' ברנזון לפיהם:
"הפרוצדורה אינה מיטת סדום שבה מקצצים את רגליו או מתיזים את ראשו של בעל-דין כדי להכניסו לתוכה כנכה או כבר-מינן. הפרוצדורה היא מסגרת רחבה וגמישה למדי המכוונת לתת לבעל-דין את מלוא האפשרות להציג ולפתח את ענינו בצורה מלאה ושלמה. היא חייבת להשאר כך גם כאשר קורית תקלה או כשבעל-דין עושה שגיאה במהלך המשפט הנתנת לתיקון בלי לגרום עוול לבעל-הדין האחר, ועל בית-המשפט להרשות תיקון כזה בנדיבות וברחבות. ב"עוול" מתכוון אני לעוול מהותי וממשי הפוגע בזכות מטריאלית או מקפח לגוף הענין, ולא רק לאי-נוחות נוהלית".
בית המשפט העליון פסק, כי יש להעדיף את עשיית הצדק על פני הנצחת הטעות מטעמי פרוצידורה ושיקולי יעילות.
...
ביום 6.7.2016 נתן בית הדין האזורי (השופטת יפה שטיין, אשר התיק הועבר לטיפולה עם סיום ההליכים המקדמיים) את החלטתו, מושא בקשת רשות הערעור, לפיה "הבקשה להוספת פלוגתא ופיצול הדיון – נדחית. לאור הנסיבות שציינה ב"כ התובע – דברי ב"כ הנתבע בדיון המוקדם והמלצת ביה"ד, הפלוגתא לא הוכנסה לרשימה שנקבעה" (להלן – ההחלטה).
המשיב, לעומת זאת, טוען בתשובתו לבקשת רשות הערעור, כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר – ניתנת בזה רשות ערעור והערעור מתקבל כמפורט לעיל.