מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם החלטת הוועדה לעררים לעניין גמלת סיעוד נכונה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על החלטה זו הוגש ערר לוועדת ערר לעניין שירותים מיוחדים.
עוד צויין בהודעת הנתבע, כי התובעת הגיעה לגיל קצבת זקנה בחודש מרץ 2019 ולפיכך זכאית להגיש תביעה לגימלת סיעוד.
התובעת לא קיבלה תשובה בנושא ולכן פנתה לביטוח לאומי ביום 3/2/19 במכתב שכותרתו "בקשה לבירור הסיבה לאי קיום הוועדה לבדיקת הזכאות לגימלת שרותים מיוחדים שהייתי מוזמנת בה בתאריך 18 בדצמבר 2018 בשעה 18:00". במועד זה מילאה בנוסף טופס "תביעה לקיצבת שרותים מיוחדים". בתשובה נשלח אליה המכתב מיום 24/2/19 בו נאמר: "בתשובה לבקשתך לחידוש דיון הריני להודיעך כי אנו נאלצים לדחותה. התעודה הרפואית אותה המצאת, אינה מצביעה על החמרה במצבך הבריאותי, כנדרש עפ"י תקנה 9 לשרותים מיוחדים.
הועדה הנ"ל ציינה בהחלטתה במפורש כי לא מצאה לנכון לשנות מהחלטתה "כפי שניתנה בתקופה הרלבנטית". וכן ציינה שקמה לתובעת זכות להגיש תביעה חדשה.
...
בנימוק: "לא מצאנו מסמכים אחרים בתיק שיעידו על חומרת מצבה". על החלטת ועדת השר"מ מיום 30/12/18, התובעת הגישה ערעור לבית הדין במסגרת תיק בל 51077-02-19.
לא מצאנו מסמכים אחרים בתיק אשר יעידו על חומרת מצבה כפי שמציין דר' רנד ולכן הוועדה עומדת מאחורי החלטתה כפי שניתנה בתקופה הרלבנטית (2017- ה.י.).
סוף דבר, התביעה מתקבלת כאמור בסעיף 11 לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 27/10/2022 אשר קבעה למערער 30% נכות החל מיום 1/6/2017.
טענות המערער באשר לאופן עריכת הבדיקה, משך הבדיקה והרישום בפרוטוקול, אינן נכונות, שכן הפרוטוקול משקף נאמנה את שהתרחש בועדה.
בית הדין אינו מחליף את שיקול דעתה המקצועי של הועדה, אך נראה כי הפער בין המסמכים הרפואיים השונים שהוצגו בפני בית הדין לבין מימצאי הועדה וקביעותיה, הוא משמעותי ביותר ועולים סימני שאלה אודות מצבו האמתי של המערער, שכן המערער מוכר כמי שזכאי לגימלת סיעוד בדרגה גבוה.
בנסיבות אלו ומאחר ובית הדין מתרשם כי הועדה נעולה בדעתה ועל מנת לתת למערער את יומו, יש מקום להחזיר את עניינו של המערער לועדה בהרכב אחר, אשר בפניה לא יובאו הפרוטוקולים של הועדות לעררים הקודמות, כך גם פסק דין זה. בית הדין מצפה כי הועדה בהרכבה החדש תעיין במכלול החומר הרפואי, תערוך למערער בדיקה קלינית ותקבע את ממצאיה בהתאם.
...
המשיב בתגובה, טען כי דין הערעור להידחות מאחר ולא נפלה טעות משפטית כלשהי בהחלטת הוועדה.
על כן ובהיעדר כל טעות משפטית, יש לדחות את הערעור.
לכל האמור לעיל, יש להוסיף כי הוועדה ציינה בממצאיה: "הממצאים ללא דינמיקה משמעותית מבדיקה קודמת..". לא ברור לאיזה בדיקה קודמת הוועדה מתייחסת, שכן על פי ההסכמות בהליך הקודם, בפני הוועדה לא אמורים להיות מונחים פרוטוקולים של וועדות רפואיות לעררים שהתכנסו בעניינו של המערער.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

גם אם כך היה, אין עוררין שאשת המבקש נכחה עמו בחדר הבדיקה; באשר לטענת המבקש כי נישאל לשמות נכדיו וגילאי ילדיו והשיב תשובות שגויות, נקבע כי טענה זו עומדת בסתירה לרישום בפרוטוקול, שם נכתב כי המבקש "נישאל שאלות שנוגעות לקוגניציה וענה לכולן תשובות נכונות"; באשר לטענה כי נימוק הועדה לגבי דחיית הערר הוא לקוני, נקבע כי יש לקרוא את החלטת הועדה כמכלול, וכי פרוטוקול הועדה כולל היתייחסות פרטנית לכל הפרמטרים הרלוואנטיים לבחינת זכאות לקבלת גמלת שירותים מיוחדים; באשר לטענה כי בדיקת המבקש הייתה קצרה ושטחית, נקבע כי מדובר בטענה המופנית כנגד שיקול דעתה הרפואי-מקצועי של הועדה, בו אין בסמכות בית הדין להתערב; באשר לטענות המבקש ביחס לרישום הפרוטוקול, נקבע כי מעיון בפרוטוקול ניתן ללמוד שנרשמו דברי הנוכחים, וגם אם נרשמו עקרי הדברים, הרי שהועדה נהנית מחזקת תקינות מעשה המנהל, ולא עלה בידי המבקש לסתור את החזקה.
באשר לחלקה הראשון של הילכת סעדיה, המבקש אינו מסתפק בקביעת בית הדין האיזורי כי הועדה תהיה רשאית להתייעץ עם מומחה בתחום הגריאטריה, ומבקש כי יקבע שחלה חובה על הועדה לעשות כן. בעוד שבעניין סעדיה נדון ערעור על החלטת ועדת עררים לנפגעי עבודה, בעניינינו מדובר בערר על החלטת ועדת עררים לשירותים מיוחדים.
מדובר בסעיף שעוסק בבדיקת מידת התלות של המבוטח בזולת על ידי המוסד לצורך גמלת סיעוד, להבדיל מבדיקת מידת התלות בזולת במסגרת ועדות העררים, שהן גופים סטאטוטוריים עצמאיים.
...
ביחס לתפקודו של המבקש, ציין בא-כוחו כי "התפקוד לא אפשרי, עזרה בהלבשה, עזרה ברחצה, קושי ללכת כי נופל. מספר אירועי נפילה. אשתו משגיחה עליו בהליכה אחרת נופל. עזרה תמידית באכילה וברחצה, יושב כל היום על כורסה, לא מסוגל לקחת תרופות, נמצא בטיטול ולא שולט על סוגרים". בא-כוחו של המבקש טען כי למבקש דרושה השגחה במשך 24 שעות ביממה ושאשתו של המבקש צריכה להיות עמו כל הזמן, מכיוון שהמבקש "לא מתנייד בכלל, לא מצליח להתרומם להליכון, עזרה בקימה". אשתו של המבקש הוסיפה את הדברים הבאים: "אני מלבישה אותו. הוא נמצא בטיטול לא שולט בכלל על השתן וצואה, ויושב על כסא רחצה ואני רוחצת אותו. אוכל מוכן לאכילה, מפיל ומרייר המון. אוכל סנדוויץ', נחנק מכריך, שותה עם קשית. לא מפעיל מכשירים. אני דואגת שישתה תרופות... הוא בוהה בטלוויזיה...". ממצאי הבדיקה הרפואית תוארו בפרוטוקול כך: "יש מחלה לבבית וליקויים אורטופדיים, עבר דום לב". הוועדה בחנה את רמת התלות של המבקש בזולת בפעולות היום-יום (מבחן ADL) והגיעה למסקנה כי הניקוד הכולל של מבחן ה-ADL בעניינו של המבקש הוא 40 נקודות, לפי הפירוט הבא: ניידות בתוך הבית: "נכנס לחדר ועדה ישוב על כסא גלגלים. בתוך ביתו נייד בעזרת הליכון ותמיכת אשתו". נקבע כי המבקש "זקוק לסיוע במידה רבה" בתחום זה (8 נקודות).
לבסוף החליטה הוועדה לדחות את הערר: "הנכה נמצא תלוי בזולת בעזרה רבה בכל הפעולות ברוב שעות היממה. הערעור נדחה". על החלטת הוועדה הגיש המבקש ערעור לבית הדין האזורי, במסגרתו טען כי הוועדה הותירה את שיעור גמלת השירותים המיוחדים ללא שינוי, וזאת למרות שמצבו הפיזי, הקוגניטיבי והנפשי של המבקש הוחמר עקב נפילתו בחודש יולי 2021 והניתוח שעבר כתוצאה ממנה.
לנוכח כלל האמור, אנו קובעים כי עניינו של המבקש יוחזר לוועדה בהרכבה מיום 13.2.22 על מנת שתשוב ותבחן את החלטתה תוך התייחסות לחוות הדעת מטעם המבקש (חוות דעת ד"ר יואל אייזנברג מיום 9.1.22) כמכלול, ותוך לקיחה בחשבון (בין היתר) את צירוף מגבלותיו הפיזיות של המבקש עם מצבו הקוגניטיבי, כמתואר בחוות הדעת.
אנו סבורים כי בכך ניתן מענה גם לטענות המבקש בנוגע להיקף הנמקת החלטת הוועדה.
סוף דבר – הערעור מתקבל בחלקו, כאמור בסעיף 40 לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהתייחס לפסק הדין בעיניין כהן נטען, כי זה אינו רלוואנטי לענייננו שכן הוא דן בעירעור על החלטת ועדת ערר לעניין מצב תיפקודי (גמלת סיעוד).
וכפי שקבע כב' בית הדין הארצי: "ההנמקה צריכה שתהיה כזאת שממנה ילמד לא רק רופא אחר את הלך המחשבה שהביא להחלטה, אלא גם שבית הדין יוכל לעשות זאת ולעמוד על כך אם הוועדה נתנה פירוש נכון לחוק" (דב"ע (ארצי) מג/1356 – 01 לביא – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע יז 130).
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להתקבל כפי שיפורט להלן.
סוף דבר אשר על כן – הערעור מתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

" הועדה הקשיבה לטיעוני ב"כ המערערת וכן עיינה בהמלצת ועדת הרשות וסיכמה החלטתה בזו הלשון: "הועדה הקשיבה לטענות העוררת ובא כוחה, עיינה בהמלצות ועדת רשות המנומקות והמפורטות והמסמכים שהיו מול ועדת רשות לא עומדת בתנאים לצורך הפעלת תקנה 15, אין ירידה משמעותית בשכרה.
לדידי המערערת, היא ביקשה להוון את קצבת הנכות מעבודה וכפועל יוצא מכך מנועה המערערת מלהגיש תביעה לקביעת דרגת נכות מחדש; במצב דברים זה, לדעת המערערת על הועדה היה להתייחס למסמכים שהוצגו בפניה בהתייחס לחודש ספטמבר 2020 ואילך וככל שהועדה היתה מתייחסת כנדרש למסמכים אלה, אזי החלטתה בנוגע להפעלת תקנה 15 היתה שונה, שכן המערערת הפסיקה עבודתה כליל מחודש ספטמבר 2022 עקב היתדרדרות במצבה הרפואי וניתוח ברגלה שכשל.
המערערת הוסיפה, כי אושרה לה גמלת סיעוד.
מנגד, טען ב"כ המשיב כי דין העירעור להדחות בהיעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הועדה ואין כל אינדיקאציה לכך שהמסמכים הנטענים - נספח ב' לערעור - אכן נימסרו לועדה ואף אם הדבר נכון, הרי שעיון בנספח ב' לערעור מלמד בבירור, כי כלל המסמכים מתייחסים לתקופה שהיא רלוואנטית למועד המאוחר למועד קביעת הנכות היציבה ולמצבה הרפואי של המערערת שהוחמר ככל הנראה לאחר שנקבעה נכות יציבה בחודש מרץ 2022 – המועד הקובע לצורך בחינת הפעלת תקנה 15.
בהתאם לפסיקה, מקובל לראות בירידה בשכר בשיעור 25% ומעלה כירידה בהכנסות לעניין תקנה 15, כאשר בחינת הירידה בהכנסות נעשית ביחס לנתוני השכר ברבע השנה עובר לפגיעה המוכרת בהשוואה לנתוני השכר ברבע השנה הקודם למועד היתכנסות הועדה אשר קבעה את הנכות היציבה (ראו: עב"ל (ארצי) 180/09 המוסד לביטוח לאומי – שמריה בן אלטא, מיום 11.11.10).
...
מנגד, טען ב"כ המשיב כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה ואין כל אינדיקציה לכך שהמסמכים הנטענים - נספח ב' לערעור - אכן נמסרו לוועדה ואף אם הדבר נכון, הרי שעיון בנספח ב' לערעור מלמד בבירור, כי כלל המסמכים מתייחסים לתקופה שהיא רלוונטית למועד המאוחר למועד קביעת הנכות היציבה ולמצבה הרפואי של המערערת שהוחמר ככל הנראה לאחר שנקבעה נכות יציבה בחודש מרץ 2022 – המועד הקובע לצורך בחינת הפעלת תקנה 15.
לאחר שעיינתי בפרוטוקולי הוועדה הרפואית לעררים ובדו"ח ועדת הרשות וכן בכלל החומר שבתיק ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות, כפי שיפורט להלן.
סוף דבר אשר על כן – דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו