העותרת היא אשה קשת יום, בת 37 כיום, אם לשמונה ילדים קטינים, ובעלה נכה, ומקבל קיצבת נכות כללית מביטוח לאומי.
העותרת התעמתה עם מר דוד שמש מדוע הטעיה אותה והוציא אותה מהדירה בעורמה, והלה הגיב "צפוי תמ"א, והחלטנו לוותר על ההרחבה".
העותרת טוענת כי המשיבים פינו אותה שלא כדין תוך הטעייה ומצג שוא, ומשיקולים זרים, מהדירה ברחוב החי"ל, לצורך אכלוסה ע"י אחרים, שעה שמעולם לא היה בכוונתם לבצע הרחבה, שכן, מבדיקת תיק הבניין בערייה עולה, כי אין היתרי בניה להרחבה, וכל שנטען ע"י המשיבים בעיניין זה היה שקרי לחלוטין.
מחדלם מתבטא גם בכך שאיכלסו מישפחה אחרת בדירה, מבלי שנימצא קודם לכן פיתרון דיור חלופי לעותרת.
הנגישות לדירה היא בודאי שיקול רלוואנטי, ולא שיקול זר, ולא בכדי קיים סעיף מפורש בנוהל (סעיף 6.1.2) המדבר על "בעל מיגבלה פיזית המתבטאת במצב תיפקודי אשר מקשה על הדייר בשיכון הצבורי להגיע לדירה בה מתגורר, ובשל מגבלתו קבעה הוועדה כי קיים הכרח להחליף את הדירה בה מתגורר לדירה שתתאים למגבלותיו". ואם נעיין בנספח ד' לנוהל, שהוא נספח המתייחס לסעיף שציטטתי, ניווכח כי עסקינן למעשה בעיקר בבקשות ל"הורדת קומה", כפועל יוצא מהמצב הרפואי, מספר המדריגות המובילות אל הדירה, וקשיי הגישה אליה (ראה גם השאלון בנספח ד'3).
...
אכן, נספח מש/7 לכתב התשובה לעתירה המקורית מראה כי העותרת קיבלה ומקבלת, מדי חודש בחודשו, את מלוא הסכום של 3,800 ש"ח, ואין בסיס לטרונייתה בעניין זה.
לסיכום, למרבה הצער, וחרף מאמץ ניכר שנעשה על ידי בתיק זה למצוא פתרון, פתרון כאמור לא נמצא, ואני נאלץ לדחות את העתירה, זולת הסעד האמור להלן.
התוצאה היא, שהעותרת היא במקום הראשון בתור הממתינים לקבלת דירת 4 חדרים בקומה 1 ברעננה, ובנוסף, אני קובע, כי היא במקום השלישי בתור הממתינים לקבלת דירה בקומת קרקע (כאמור בפיסקה 63 לעיל).
בשים לב לכך, שהעתירה היא זו שקידמה והשיגה עבור העותרת זכאות לדירה בקומה 1 (פיסקאות 26 – 27), ואף – בעדיפות שלישית – בקומת קרקע (פיסקאות 63, 71), דברים שהמשיבים סירבו לאשר לעותרת, טרם הגשת העתירה (פיסקה 19), ובשים לב גם להתנהלותם של המשיבים, הן ההתנהלות, שאינה מניחה את הדעת, בעניינה של העותרת, והן ההתנהלות הדיונית בתיק זה (ר' החלטתי מ-2/6/21), הרי, על אף שהעתירה נדחתה ברובה, יישאו המשיבים בהוצאות העותרת בסך 9,000ש"ח.
ניתן היום, כ"א תמוז תשפ"א, 01 יולי 2021, בהעדר הצדדים.