מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האם דמי הסתגלות נכס בר איזון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

102 בית המשפט המחוזי בירושלים בפני כבוד השופט אריה רומנוב ת"א 44395-12-12 בעיניין: י.ד. ירדן אלון - נהול נכסים ובנין בע"מ התובעת נ ג ד מוריה חברה לפיתוח ירושלים בע"מ הנתבעת ב"כ התובעת: עו"ד איתן רוטשילד; עו"ד שי שץ ב"כ הנתבעת: עו"ד רפי שפירא; עו"ד רעות זעירי פסק דין
הגם שהנטל הוא של מאזן הסתברויות, כמקובל במשפט האזרחי, הרי שכמות הראיות ורף הראיות הנידרש לגבי טענת מירמה, אשר לה גוון פלילי, הם גבוהים יותר ועל בית המשפט לבחון את הראיות בזהירות ובקפדנות" (ע"א 7456/11 מוריס בר נוי נ' מלחי אמנון (פורסם בנבו, 11.4.13, פסקה 15).
במכתב זה כתב סמנכ"ל הכספים של הנתבעת, מר אסף רגב: "הריני להודיעך, כי תפקידך בחברה יסתיים בפועל ביום 30.9.2011. החל מיום 1.10.11 יוענקו לך שלושה חודשי היסתגלות. וביום 1.1.2012 יסתיימו יחסי עובד מעביד בינך לבין החברה. דמי הפיצויים ישולמו לך על פי חוק. אנו מודים לך על תרומתך ומאחלים לך הצלחה בהמשך". במכתב אין ביטוי כלשהוא לכך שהפסקת עבודתה של גב' קרוק נעשתה בהסכמה.
...
מהטעמים אותם הבאתי, הגעתי גם לכלל מסקנה שלא עלה בידי התובעת להוכיח את הטענה שעמדה ביסוד תביעתה והיא, שהנתבעת החליטה להפסיק את ההתקשרויות בין הצדדים בשל סירובה של התובעת לשתף פעולה עם מעשים פסולים שלטענתה נעשו על ידי ויסמן.
התובעת טוענת בסעיף 765 לסיכומיה, כי הוצאות המשפט שנגרמו לה עד כה מגיעות לסכום של כ-700,000 ₪ בתוספת מע"מ. לאחר ששקלתי בדבר, אני מחליט לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות בסכום של 300,000 ₪ בתוספת מע"מ כערכם היום.
התוצאה האופרטיבית של פסק הדין היא, שהתביעה מתקבלת במובן זה שאני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הנקובים בסעיפים 361 ו-362 של פסק הדין, וכן את הסכום הנקוב בסעיף 366.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אני סבורה, שמה שבאמת מפריע לבר-טן לסיים את החכירה היא ההשקעה הגדולה שהשקיעה בנכס, ואם תיאלץ עתה לעוזבו, ספק אם תקבל ולו חלק מהתמורה עבור השקעותיה: יש לזכור כי הסכם החכירה הוא דראקוני באשר לסיום החכירה לפני תקופת ההסכם מחמת הבניה: על פי ההסכם בתקופה שבה ניבנה הספורטן, שאז הפסקת הבנייה על ידי היזם, זיכתה את העיריה בהשלמת המבנים, וחייבה אותה לשלם עבור מה שניבנה, לא מעל למחיר שישלם מי שיקנה ממנה את המבנים.
הם מנסים ליצור במסגרתם שלהם איזון בין הצורך בודאות וצפיות לבין הצורך בגמישות ויכולת היסתגלות לתנאים משתנים.
...
בסופה של החלטתי זו הוריתי כי יש לקבל חוות דעת של השמאי יצחק סיון, כמומחה מטעם בית המשפט, אשר יקבע אם ערכה של הקרקע, עליו נבנו מתקני הספורטן, הבריכות ומגרשי הספורט, פחת לעומת ערכה ביום החכירה, לפני כ-30 שנים, כאשר ייעודה הוא אותו ייעוד, שימוש בקרקע לצורכי "קנטרי קלאב". קביעתי זו באה לאחר שנדחו סעדים שהמבקשת ביקשה (כמו ביטול הסכם החכירה והחזרת ההשקעות בנכס) ונותר לדיון הסעד של הפחתת דמי החכירה אשר נקבעו בזמנו, על פי חוזה החכירה, כאחוז מערך הקרקע (לפני שנבנו המבנים המשמשים את הספורטן).
יחד עם זאת, החלטתי לתת מעמד נוסף, מחוזק, בין השיקולים, לפן הניהולי: יתכן שחלק מהכשלון הכלכלי נעוץ בניהול או שיווק לא נכונים, וניתן להניח כי קונה מרצון במטרה להקים שם את אותו סוג של עסק יצא מהנחה כי הוא ישפר את הניהול והשווק, ולפיכך החלטתי להעמיד את אחוזי ההפחתה לא על כ30%, כפי שעולה מחוות דעתו של השמאי סיון, אלא על 20% בלבד.
כמו כן אני סבורה, שניתן להניח כי בעתיד הקרוב, של כארבע שנים, לא יחול שינוי דרסטי, שיהיה בו כדי להצדיק את שינוי דמי החכירה על ידי חישובם ללא הפחתה.
לפיכך, אני מורה כי דמי החכירה השנתיים יהיו בשווי של 80% מהשווי שהיו אמורים להיות על פי החוזה המקורי.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

לפי המערער, סכויי הצלחתו בעירעור טובים לאור מספר טעמים, וביניהם: היתייחסות בית המשפט המחוזי לכך שחוב המזונות ממילא אינו בר הפטר, על אף שכלל לא נתבקש מתן הפטר בשלב זה, ולמרות שממילא מתקיימות הנסיבות המיוחדות המצדיקות מתן הפטר; תביעת החוב של המזונות הוגשה באיחור; קביעתו השגויה של בית המשפט המחוזי לפיה המערער ואישתו אינם פועלים למיצוי כושר השתכרותם, כאשר לאמיתו של דבר הם אינם מצליחים להיתקבל לעבודה כלשהיא – המערער נוכח גילו המתקדם (בן 49 שנים), הטיפול בהתמכרותו לסם והיעדר ניסיון תעסוקתי והכשרה מקצועית מתאימה, ואישתו לאור קשיי היסתגלות וקשיי שפה בהיותה עולה חדשה; אי-תשלום דמי המזונות השוטפים, שמקורם בפסק דין שניתן לפני צו הכנוס, אינו יוצר חובות חדשים כפי שנקבע בהחלטה.
כידוע, המבקש עיכוב ביצוע או סעד זמני עד למתן פסק דין בעירעור, צריך להראות כי סיכויו לזכות בהליך העקרי טובים וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו ([ע"א 1423/09](http://www.nevo.co.il/links/psika/?link=עא%201423/09) גויזן נ' כונס הנכסים הרישמי, פסקה 6 (31.3.2009) (להלן: עניין גויזן); ע"א 3631/09 גבירץ נ' כונס הנכסים הרשמי, פסקה 17 (8.11.2009)).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה שלפני, בתגובת כונס הנכסים הרשמי ובפסק דינו של בית המשפט המחוזי, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
לאור כל האמור, משנמצא כי הן סיכויי הערעור, הן מאזן הנוחות, אינם נוטים לטובת המערער, הבקשה נדחית.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2019 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק 1016074/2 בבית הדין הרבני האיזורי חיפה לפני כבוד הדיינים: הרב יוסף **** – אב"ד, הרב סיני לוי, הרב יעקב שרעבי התובע: פלוני (ע"י ב"כ עו"ד צבי זף) הנתבעת: פלונית (ע"י ב"כ עו"ד ערן שדה) הנידון: האם מענק עדוד פרישה ודמי ההיסתגלות הנם נכס בר איזון פסק דין
...
לסיכום – אין לדמות הסדר מהסוג שנעשה בנדון דידן לפנסיה מוקדמת משלושה נימוקים: הזכות דנן נוצרה לאחר מועד הקרע ולפיכך אינה חלק מ"העתודה הכלכלית של בני הזוג" בעת הפירוד, וזאת בשונה מפנסיה מוקדמת המבוססת ומעוגנת בדין.
למרות האמור, אנו סבורים שגם עצם קיומם של נכסים עתידיים, עשוי להוות "נסיבות מיוחדות המצדיקות". שכן, בעקבות הנכסים העתידיים, מתעצם הפער הכלכלי בין הצדדים, ואף לו ניתן לתת משקל.
גם למענק ההסתגלות לא מצאנו מקור חוקי או חוזי, אשר היה קיים בעת החיים המשותפים.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני באר שבע נפסק כדקלמן:

בעיניין דמי היסתגלות מדובר במענק, ודינו כבונוס שנולד לאחר מועד הקרע שאינו בר איזון (תיק ביה"ד חיפה 1016074/2).
· אין הבדל בין פיצוי פיטורין לבין מענק הפרישה/היסתגלות, ויש לאזן אותם כשאר זכויות שקיבל הבעל מתוקף עבודתו בחיים המשותפים ושנובעות ממנה, כאמור בסעיף 5 לחוק יחסי ממון ש"כלל נכסי בני הזוג" הוא לרבות "פצויי פרישה", שהם מענקים שונים לאחר סיום העבודה.
...
וכבר קדמם הרא"ה בספר החינוך שכתב: "משרשי המצוה למען נקנה בנפשנו מדות מעולות יקרות וחמודות, ועם הנפש היקרה והמעולה נזכה לטוב, והא-ל הטוב חפץ להיטיב לעמו, והודנו והדרנו הוא שנרחם על מי שעבד אותנו ונתן לנו משלנו בתורת חסד מלבד מה שהתנינו עמו לתת לו בשכרו, ודבר מושכל הוא, אין צורך להאריך בו". לפי"ז נראה שגם בנדו"ד יש להתייחס למענק כמתנת חינם שהבעל לשעבר זכה לה לאחר תקופת השיתוף, וממילא אין לחלוק בו. לסיכום לאור הנ"ל נראה כי הן להגדרת המענק לפי דין תורה, והן להגדרתו לפי החוק, יש לראות בפיצויים המוגדלים שהתקבלו, כמענק שאינו חלק משכר העבודה של הבעל לשעבר, ולכן אין לאזנו במסגרת חלוקת הרכוש בין הצדדים.
אברהם צבי גאופטמן – דיין מסקנה לדעת הרוב, על הבעל לשעבר לתת לאשה עבור חלקה ב"פיצויי הפרישה המוגדלים", סך 19,333 ש"ח. לדעת המיעוט, הבעל פטור מלשלם אף סכום זה. הלכה כדעת הרוב.
לכן, לאור כל האמור, ובהתאם לסעיף ח' בהסכם הגירושין, על הבעל לשעבר לתת לאשה עבור חלקה בפיצויי הפרישה המוגדלים, סך 19,333 ש"ח, תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו