זכויות המושב במשבצת הקרקע עליו הוקדם המושב הן זכויות של "בר רשות", וזכויות ההורים המנוחים במשק הנן "בר רשות" של "בר רשות".
המבקש מתגורר במשק בתקופה שלפני פטירת הוריו ולאחר מכן.
בסעיף 1 לתקנות האגודות השיתופיות (חברות), תשל"ג – 1973 (להלן: "התקנות") הוגדר "בן ממשיך" כך – "בן אחד בלבד או בן מאומץ אחד או נכד אחד של בעל משק, לרבות בן זוגו, המחזיק בעצמו או מכוח התחייבות בלתי חוזרת בכתב של הוריו או מכוח ירושה, במשק חקלאי, כבעל, כחוכר, כחוכר משנה, או כבר-רשות לתקופה בלתי קצובה או לשנה לפחות של מוסד מיישב והאגודה או של האגודה כשאין מוסד מיישב; לעניין זה, "הורים" – לרבות אחד מהם במקרה שהשני חדל להיות בעל זכויות במשק החקלאי, או שנפטר".
כן צורף תצהיר מיום 23.11.75 החתום על ידי האב בלבד ובו נאמר "בזה הנני מצהיר ומאשר שבני יצחק הרפו יהיה הבן הממשיך במשק מספר 78 במושב טל שחר, ואני מסכים שיקימו בחצר משקי בית מגורים לבן ממשיך בתנאים המקובלים".
על יסוד תצהיר זה אושרה למבקש הלוואה לבניית בית כ"בן ממשיך" בחצר ביתם של ההורים, בית שניבנה על ידו ובו התגורר עם רעייתו ובנותיהם, ואף כיום ממשיכים המבקש ומשפחתו להתגורר בבית ההורים ובבית שבנה (פרופ' עמ' 17, ש' 2 ואילך).
לשיטתי, בטרם, השתכללות זכויותיו של המבקש כ"בן ממשיך" במשק, יש לפרוע את החובות הרובצים על המשק, אלו של האב ואלו של הבן, שבהם חויבו.
...
במצב העובדתי הנתון, לא ניתן להעתר לבקשה ולרשום את המבקש כבן ממשיך.
לאחר ששקלתי את דברי המבקש בבקשה (שנתמכו בתצהיר בג"צי, בניגוד לאמור בתקנה 255 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984, כי התצהיר לתמיכה בהמרצת פתיחה יהא כדרך הגשת בקשה על פי תקנה 241(א) לתקנות הנ"ל) ואת עדותו בבית המשפט, אני קובע, כי איני מקבל את דבריו, כי מעולם לא התבקש להוכיח שהינו "בן ממשיך", וכי לא ידע כי יש באפשרותו לבקש את המסמכים הנוגעים לכך מהסוכנות.
מסקנתי, אפוא, היא, כי התובענה למתן פסק דין הצהרתי נדחית, וממילא נדחים הסעדים הנוספים שהתבקשו ברישא לעתירה.