טרם גזירת דינו של הנאשם, מצאנו לנכון לקבל את חוות – דעת המרכז להערכת מסוכנות ביחס למסוכנות הנשקפת מהנאשם בראי מעשי – העבירה שבעשייתם הורשע במסגרת פרשה זו. חוות – דעת זו אכן הוכנה ביום 27.2.22 ונביא להלן את תמציתה.
כן ציינה ב"כ המאשימה שנסיבות ביצוע העבירות מוליכות אף הן לקביעת מיתחמי ענישה כנקוב לעיל: הנאשם ביצע את העבירות לבדו; המעשים פגעו בכבודן ובגופן של המתלוננות שנתנו בו אמון ותוך מעילה באמונן; הנזק הנפשי למתלוננות משמעותי; תסקירי נפגעות העבירה אשר תומצתו לעיל מדברים בעד עצמם בהקשר זה.
צוין, שהדברים חמורים במיוחד בשים לב לכך, שהנאשם היה מודע היטב לטראומה שהייתה מנת חלקה של המתלוננת ב' בילדותה והקשורה באופי המעשים; לפיכך, היה זה ברור ומובן, שצפוי נזק נפשי חמור מאוד לאותה מתלוננת כפועל יוצא ממעשיו.
בבואה להצביע על העונש הראוי להיות מוטל על הנאשם בשים לב לנסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירות עמדה ב"כ המאשימה על טעמים לחומרה כדלקמן:
אחריותו של הנאשם לפגיעות שייגרמו על ידי נשיאת עונש לו ולמשפחתו; העידר נטילת אחריות על המעשים, התמשכות ההליך (כשחלק מהאחריות לכך רובצת, לדבריה, לפתחו של הנאשם דוקא);
לקולה צוינו אלו:
הערכת המסוכנות הנמוכה (חרף מספר פרטים המלמדים על סיכון, כגון מניפולטיביות; ניצול מצבים לקידום תועלתו האישית, קווים נרקיסיסטיים, עמדה קורבנית והשלכת האחריות על אחרים); העידר עבר פלילי.
הסניגור פירט את תהליך ההכשרה הקשה של הנאשם (אשר תואר לעיל) עד אשר מונה לסגן מנהל מחלקה בביה"ח. הסניגור עמד על ההערכה המקצועית הרבה לה זכה הנאשם ועל נכונותו לסייע ולתרום ממרצו מכספו ומזמנו למען חלשים ונזקקים.
פרק נפרד הקדיש הסניגור המלומד לכשלי המישטרה בטיפול בעיניינו של הנאשם – החל באי הטיפול בתלונת א' משך תקופה ארוכה (מה שפגע ביכולתו להיתגונן); המשך בהיעלמות קלטות רבות (כולל חלק מחקירות הנאשם) מתיק החקירה באורח פלא; הנזק הראייתי הכרוך בפגיעה בראיות הללו; היתמהמהות רשויות התביעה בהגשת כתב האישום והתקופה הארוכה שחלפה מאז הגשתו ועד למתן הכרעת הדין.
לפיכך, ובכגון דא, הנסיבות האישיות של העבריין אינן יכולות לזכות במקום של בכורה; תרומתו לחברה, גדולה ככל שהייתה, איננה יכולה להוות עבורו מגן ולו חלקי מפני ענישה; עברו המפואר, כישוריו והיותו אדם אשר נתפס כחיובי, מכובד ותורם בחברתו - כל אלה לא יקהו את חומרת המעשים שעשה באותן שתי מתלוננות.
חלק מהתקופה תזקף לחובת הרשויות (אשר נימנעו מלטפל טפול אפקטיבי בתלונתה של המתלוננת א' במועד) ואשר היתמהמהו בהגשת כתב האישום נגד הנאשם; חלק מהעיכוב איננו צריך להיזקף לחובתן, שכן המשכות ההליך המשפטי נבעה מכך, שהיה צורך בשמיעת ראיות לצורך בחינת אשמתו של הנאשם ומפגעי מגיפת הקורונה אשר בשנתיים האחרונות האטה את ההליכים המשפטיים במדינה כולה.
...
טרם גזירת דינו של הנאשם, מצאנו לנכון לקבל את חוות – דעת המרכז להערכת מסוכנות ביחס למסוכנות הנשקפת מהנאשם בראי מעשי – העבירה שבעשייתם הורשע במסגרת פרשה זו. חוות – דעת זו אכן הוכנה ביום 27.2.22 ונביא להלן את תמציתה.
בהתחשב במכלול מצאנו לקבוע מתחם עונש הולם ביחס לאירוע זה הנע בין 5 לבין 8 שנות מאסר בפועל במה שנוגע לעבירות שבוצעו במתלוננת זו.
משנקבעו מתחמי העונש בגין שני האירועים הנ"ל נותר לנו להיזקק לנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירות בטרם גזירת העונש המתאים.
סוף דבר
מצאנו לנכון, לבסוף ובהתחשב במכלול, לגזור לנאשם עונש כולל בגין מכלול מעשיו.
לאחר ששקלנו את כל השיקולים הצריכים לדבר אנו מטילים על הנאשם עונשים כדלקמן:
7 שנות מאסר לריצוי בפועל בניכוי ימי מעצרו (לצורכי חקירה).