מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

האגף להערכת תארים במשרד החינוך מאוחר

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2014 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מועד זכאותו לתואר שלישי כפי שצוין באישור השקילות שקבל מן הגף להערכת תארים במשרד החינוך הנו 7.7.2004, שהוא מאוחר למועד פרישתו.
הרקע העובדתי כפי שנקבע בפסק דינו של בית הדין האיזורי המערער עבד שנים רבות כמפקח מרכז להוראת היסטוריה ואזרחות במערכת החינוך במיגזר הערבי, וכן כמנהל יחידה באגף לתוכניות לימודים.
...
קביעה זו של בית הדין האזורי מעוגנת גם היא היטב בחומר הראיות, כפי שנפרש לפניו, ולא מצאנו מקום להתערב בה. אשר על כן, ובהסתמך על כל האמור, אנו קובעים, כי החלטת הגף להערכת תארים לפיה ביום 26.2.2004 לא היה המערער זכאי לתואר דוקטור, היא החלטה סבירה, וכי לא נפל בה פגם המצדיק את ביטולה.
בהתאמה, לא נותר לנו אלא לקבוע כי דין הערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי להידחות.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

" התנאים שנקבעו בבג"ץ לביא, רוככו כאשר בפועל רק מי שהחל ללמוד לאחר פירסום כללי כץ, דהיינו לאחר מאי 2005, יוחלו עליו כללי כץ (וזאת ללא קשר לשאלת מועד הגשת הבקשה, אשר ממילא מאוחרת למאי 2005).
כך גם נקבע כי כאשר קיימות הוכחות ברורות ומשכנעות ברמה הנדרשת על-פי מבחן הראיה המינהלית, שהתואר הושג בדרכים שאינן הולמות הליך של השגת תואר אקדמיוניתנה ההזדמנות לבוגרים לשכנע כי התארים הושגו בדרכים כשרות, אין מקום לערוך ראיונות אלה פעם נוספת (בג"ץ 4573/05 אביבה מוסטקי ו 574 אחרים נ' משרד החינוך התרבות והספורט האגף להערכת תארים (27.05.2007) להשלמת התמונה יובהר, כי בבג"ץ לביא, האותנטיות של העבודה באה בנוסף לבחינה אם העבודה הוכנה על ידי הסטודנט.
...
פרופסור בית הלחמי: אז יש כאן מאמר שמצאנו אותו באינטרנט וכתבת אותו מישהי בשם ננסי ווילארד ואת העתקת 6 קטעים ברצף, ללא שינוי כמעט.
אין בידינו לקבל את טענות המשיבה לפיה אי קבלת התביעה משמעה פגיעה בשוויון.
סוף דבר הערעור מתקבל.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 20.8.01 סיים התובע את לימודיו וקיבל זכאות לתואר שני במנהל עסקים, שאף הוכר על ידי הגף להערכת תארים במשרד החינוך ביום 15.2.07 כתואר בעל אישור שקילות, וזאת רטרואקטיבית למועד סיום לימודיו של התובע ביום 20.8.01 (להלן: "אישור השקילות").
ההחלטה לדחות את פניותיו של התובע נשענה על מיסמך שהופץ על ידי נצ"מ דרורה רלדיך, ראש היחידה לתיכנון שכר באגף משאבי אנוש של המישטרה (להלן: "נצ"מ רדליך") ביום 20.8.1998, שכותרתו 'תואר אקדמאי המוענק על ידי מוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל הטבות שכר', בו נקבעו הוראות ל"דור מעבר" להמשך זכאות של שוטרים לדרוג מהנדסים בתנאי שהשוטר החל את לימודיו לפני 1.9.1998 ויסיים אותם לפני 1.3.01 (להלן: "נוהל המעבר"): "דרוג מהנדסים
לגישתו, על הנתבעת כרשות מנהלית היה לשקול את הראיות המנהליות שהציג לה לגבי מועד תחילת לימודיו וזכאותו לדירוג המהנדסים לפי הוראות נוהל המעבר, שהתגלו לו מאוחר למועד הגשת תביעתו ומבלי להזקק לועדת החריגים.
...
דין התביעה להידחות על הסף גם מחמת התיישנות.
באופן דומה אני סבור שאין מקום לחסום את דרכו של התובע לבית הדין בטענת התיישנות.
סוף דבר: בקשת המדינה לדחיית התביעה על הסף - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד צרף עו"ד אמארה העתק ממכתבה של עו"ד מיכל חורין - הממונה על יעוץ משפטי במשרד החינוך, מיום 4.5.2014 (נספח ו' לתצהיר), העוסק בהערכת תארים בעבודה סוציאלית של בוגריה הישראלים של אוניברסיטת אלבלקאא, לפיו בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת אלבלקאא בירדן, שהחלו את לימודיהם לפני חודש אפריל 2012, יוכלו להגיש את תאריהם להערכה ולשקילה בגף להערכת תארים מחו"ל. הודגש, כי בהתאם לכללים, על הבוגרים להגיש בקשות פרטניות.
גב' ויינברג לא זומנה לעדות (התובעת ויתרה על זימונה) ומכתבה עומד בסתירה לחוות דעתה המאוחרת של עו"ד הראל, מיום 29.4.2015, ממנה ניתן ללמוד כי ניתן לבצע הערכה לתארים לתלמידי מכללת גרנאטה.
...
סיכומו של דבר, התובעת ייחסה לנתבעים מצגי שווא ומעשי הטעייה ותרמית, שהוכחתם מחייבת פירוט וראיות בעלות משקל סגולי גבוה.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
בהתחשב בכל השיקולים הרלוונטיים, אני מחייב את התובעת לשלם לכל אחד מהנתבעים (הנתבעים 1 ו - 2 יחד) הוצאות משפט בסך של 6,000 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 15.2.07, לאחר עיכוב של מספר שנים בשל הליכים משפטיים שהתקיימו בנוגע לתארים שנלמדו באוניברסיטת לטביה, ניתן לתובע על ידי הגף להערכת תארים במשרד החינוך אישור שקילות והתובע פנה לגורמים הרלוואנטיים במישטרה כדי לממש את זכאותו לדרוג מהנדסים.
התובע שב והפנה למסמך מתאריך 10.3.03 וכן לאישור שקילות של הגף להערכת תארים ובקש את תשובת ראש אגף משאבי אנוש לשאלה האם הוא עומד בכללי המעבר לעניין זכאות לדרוג מהנדסים.
אף אם נפל פגם בכך שבראש הועדה לא עמד ראש אגף משאבי אנוש, הפגם נרפא באמצעות הפניות המאוחרות, מהן עולה כי עניינו של התובע נבחן על ידה.
...
בנוסף קבע בית הדין הארצי כך: "במהלך הדיון הובא בפנינו נוהל, מיום 10.03.03, שמסדיר אפשרות של פניה לוועדת חריגים של אנשי משטרה אשר נפגעו מהוראות המעבר בקשר לסיום לימודים אקדמאיים והחלת דירוג המהנדסים עליהם. נוהל זה לא הובא לידיעת המערערים, לפי טענתם. ב"כ המדינה טען כי מהוראות הנוהל עולה שאין הן חלות על הנסיבות של המערערים. גם אם טענה זו נכונה, והדבר אינו עולה לכאורה מהוראות הנוהל, הרי שלא ברור מדוע נקבעה ועדת חריגים לקבוצה אחת ולא לקבוצה אליה משתייכים המערערים, כתוצאה משינוי הכללים בנושא. על רקע זה מצאנו לנכון להמליץ למשטרה כי תשקול לזמן את המערערים לוועדת חריגים על מנת לשמוע את הנסיבות המיוחדות שלהם." בתאריך 17.8.16 פנו התובע ומר לביא לראש אגף משאבי אנוש במשטרה, בבקשה לאשר תגמול לפי דירוג המהנדסים במסגרת וועדת חריגים.
לאחר שבחנתי את טענותיו של התובע, לא מצאתי כי בוועדת החריגים נפלו פגמים היורדים לשורשו של עניין, ולהלן אנמק.
לא שוכנעתי כי נפל פגם בכך שבראש הווועדה לא עמד ראש אגף משאבי אנוש.
סוף דבר – התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו