תקנות המתווכים במקרקעין (פרטי הזמנה בכתב), התשנ"ז-1997 (להלן: "התקנות") מגדירות, בסעיף 1, את פרטי החובה בהזמנה לבצוע פעולות תיווך במקרקעין, כאשר בכללם: "תאור הנכס נושא פעולת התיווך". מכוח דרישה זו, טוענים הנתבעים, כי ההסכם מחודש מרץ 2015 (המתייחס לנכס אחר שהוצג לנתבעים), עליו נסמכים התובעים, לא יכול לשמש תחליף להסכם התיווך, אשר אמור היה להערך לצורך הנכס מושא הדיון, וכי מדובר בנכסים שונים שאין ביניהם כל קשר.
(1) שמות, כתובות ומספרי זהוי של המתווך ושל הלקוח;
(2) סוג העיסקה שפעולת המתווך מבוקשת לגביה, כגון: "שכירות", "מכירה";
(3) תאור הנכס נושא פעולת התיווך;
(4) מחיר העסקה המבוקשת, בקירוב;
(5) הסכום המוסכם של דמי התיווך או שיעור דמי התיווך המוסכם מתוך המחיר שבו תתבצע העסקה, והאם המחיר - לפי אחד מאלה - כולל מס ערך מוסף, כמשמעותו בחוק מס ערך מוסף, תשל"ה-1975".
לא זוכרת איזה תאריך היה המפגש, אבל בהחלט היה מפגש ביני ובין מיכאל באופן אקראי ואז הוא הציע לי, זו היתה ההצעה הראשונה שהוא הציע לי. הוא הציע לשלם 55,000 ₪ דמי תווך ואני אמרתי שאני לא אשלם וזה גבוה מידי".
סוף מעשה במעשה תחילה: כקבוע בחוק ובתקנות, יש צורך בחתימה על הסכם הכולל את הפרטים הנדרשים, לרבות שיעור עמלת דמי התיווך.
...
מכל האמור לעיל, המחלוקת המהותית בין הצדדים היא, כאמור לעיל, על גובה דמי התיווך.
סוף דבר
החוק והתקנות אינם מגדירים וקובעים את שיעור עמלת דמי התיווך.
בנסיבות העניין, בשים לב לאמור לעיל, בהעדרו של הסכם חתום, ולאור האשם התורם של התובעים, כמפורט לעיל, ומאחר שהמחלוקת המהותית בין הצדדים עניינה שיעור דמי התיווך, אני קובע כי הנתבעים ביחד ו/או לחוד ישלמו לתובעים דמי תיווך בשיעור של 1.5% בתוספת מע"מ, סך של 48,262 ₪ (הסכום כולל מע"מ), זאת יעשו תוך 45 יום מהיום.