יש לדחות את טענת המשיבה כי החלק בצו הארנונה "הגדרות והוראות כלליות" אינו אלא הקדמה או סיכום תמציתי או קווים כלליים ממעוף הציפור.
"מחסן", על פי מילון אבן שושן הוא "מקום איחסון, חדר איחסון, אפסנאיות, מאגר, מלאי, מיצבור, ממגורה, אסם" וכן: "מקום לשמירת סחורות או חפצים שונים: מחסן של ספרים, מחסן של כלי עבודה, מחסן קרור".
למונח "מחסן" משמעות ידועה ומפורסמת בציבור הרחב, לא היה צורך להגדירו בצו הארנונה, כשם שלא הוגדרו מושגים אחרים ידועים ומוכרים לכל כמו סככה, חניה וכיוצ"ב.
המונח "מחסן" איננו מוגדר בצו הארנונה אלא מצוין לצד הוראות מיוחדות לצוו, המורות על מיקום, ושאינן חלק מההגדרה הידועה והיה צורך מיוחד לבארן.
השאלה בעניינינו היא האם "מחסן" לצורך חיוב בארנונה על פי צו הארנונה הוא כל "מבנה עזר המצוי מחוץ ליחידת המגורים ואינו משמש למגורים", הא ותו לא. או האם על חלק של נכס למלא תנאי או תנאים נוספים על מנת להחשב "מחסן", ובהתאמה יחול עליו התעריף למחסן.
מעבר לידרוש אציין כי מעיון בצוים של שנים 2003 ו-2005 עולה כי בשניהם נקבעה הרשימה הסגורה שהחיוב בגינה הוא מחצית מהשטח העקרי (אינני מוצאת בשוני הנוסח – קרי שבצו 2005 החיוב בגין הרשימה הסגורה הוא בגין 50% משטחם של אותם חלקי נכסים לפי התעריף למגורים, ובצו 2014 החיוב הוא בתעריף העומד על 50% מהתעריף למגורים – משום שינוי מהותי בצו האחד לעומת מישנהו שכן התוצאה זהה, חיוב בתעריף שהוא מחצית התעריף למגורים).
...
תום לב
אשר לתנאים שבסעיפים קטנים (3) ו-(4) בסעיף 8(א) בחוק תובענות ייצוגיות - לאור האמור עד כאן, אני סבורה כי לא ניתן לומר שעניינם של חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך שאינה הולמת או בחוסר תום לב.
הערה לפני סיום
אני ערה לפסק הדין שיצא בימים אלה בעניין עע"ם 6685/15 ו-6993/15 עיריית תל אביב-יפו נ' אספיאדה בע"מ (16.8.16).
סוף דבר
אני מאשרת את הבקשה לאישור תובענה ייצוגית רק בהתייחס לחדרי עגלות.
הצדדים יפרסמו הודעה בדבר ההחלטה לאשר את התובענה, בהתאם לסעיף 25(א)(1) בחוק תובענות ייצוגיות ויכללו בה את האמור בפרק זה שכותרתו "סוף דבר". טיוטת ההודעה תועבר לאישור בית המשפט בתוך 30 יום ואזי יינתנו הוראות לעניין דרך הפרסום.