לחלופין התבקשנו להורות על עריכת מיכרז חוזר למשרת מנהל בית הספר (להלן גם: המשרה).
במסמך מיום 5.9.04, פירטה המנהלת הכללית את נימוקיה לקיום ועדת יועצים עליונה, וכך נאמר בו:
"הנימוקים להחלטתי לקיים ועדת יועצים עליונה לצורך בדיקה מחדש של המועמדים שהומלצו ע"י ועדת היועצים הראשונה נבעה מתחילה כי דעותיהם של חברי הועדה נחלקו ולא הייתה החלטה חד משמעית. כמו כן, מקריאת פרוטוקול ועדת היועצים הראשונה התרשמתי, כי לא נשקלו השיקולים המרכזיים, המהותיים והרלבנטיים הנדרשים לצורך גיבוש המלצה באשר לבחירת מנהל ביה"ס יסודי. במצב דברים זה, התקשיתי לאמץ את המלצת הרוב ונזקקתי לבדיקה נוספת של המועמדים שהומלצו".
בו ביום, ובמצורף להחלטתה זו, הודיעה המנהלת הכללית החלטתה לקבל את המלצתה של ועדת היועצים העליונה למינויו של מר ח'טיב למנהל בית הספר.
שלל טענותיו, עליהן חזר בערעורו לפנינו, היו בעיקרן אלה: בהתנהלות ועדת היועצים העליונה והמנהלת הכללית, נפלו פגמים אשר יש בם כדי להביא לבטלות החלטתה; המנהלת הכללית השתהתה בהחלטת ההיוועצות בועדת היועצים העליונה וטעמיה לכך ניתנו במאוחר בצוותא חדא עם נימוקיה להחלטה על מינויו של מר ח'טיב, ולאחר שהוגשה הבקשה לסעד זמני לבית הדין האיזורי; החלטת המנהלת הכללית להיוועץ בועדת היועצים העליונה אינה מפורטת דיה, במיוחד משראיונות המועמדים בפני ועדת היועצים הראשונה היו עינייניים, מעמיקים וממצים; החלטת המנהלת הכללית אינה מתייחסת לחילוקי דיעות עקרוניים שנפלו בדיוני ועדת היועצים הראשונה; חלק מחברי ועדת היועצים העליונה שימשו בתפקיד זה במיכרז קודם בו הישתתף מר ח'טיב; מר ח'טיב אף שוחח עם יו"ר הועדה מר שבת, לפני קיום הראיונות למועמדים; הראיון עם מר ח'טיב היה ארוך מזה שקוים למערער ובכך קופחה זכותו ל"היזדמנות שווה" לאפשר לועדה להתרשם הימנו; הועדה המייעצת העליונה לא התייחסה לדו"ח המפקח ג'מיל עווידה בדבר הצורך להשתפר מן הבחינה הפדגוגית, אף כי מר ח'טיב עצמו הזכיר דו"ח זה בפני הועדה המייעצת הראשונה; ועדה מייעצת עליונה במיכרז קודם למשרת ניהול, בה היו חברים שניים מחברי הועדה במיכרז זה, לא המליצה על מר ח'טיב ככשיר ראשון למשרת מנהל בית ספר בשל תפיסותיו ועמדותיו, בעוד שהועדה דנא, תמכה בו תמיכה גורפת, ועולה החשש כי בחירתו זו הפעם נועדה "לפצותו" על אי בחירתו בעבר ולמנוע הליכים משפטיים נוספים על אלה שניהל בעבר בשל אי בחירתו כאמור; ועדת היועצים העליונה לא נתנה משקל לנסיונו בפועל של מר בראקת כמורה בבתי ספר יסודיים, בהערכתה כי אין לו נסיון בחינוך הפורמלי.
...
לא כך בענייננו, בו פסק בית הדין, כי "משלא השתכנענו בנסיבות המקרה, בחוסר סבירות ההחלטה ו/או בקיומם של פגמים שורשיים ומהותיים, משוא פנים, ו/או שיקולים זרים ו/או פגיעה בכללי הצדק הטבעי, כאלו שיש בם כדי להטות את הכף לכיוון ביטול המכרז, דין התביעה להידחות". אף אנו, לאחר שבחנו את כלל החומר שבפנינו, לא מצאנו פגמים כאמור.
כל עוד לא שוכנענו בדבר קיומם של פגמים מהותיים בהתנהלות הגורמים המקצועיים והמוסמכים שבידם הסמכות והידע המקצועי לקבלת החלטה על מינוי מנהל בית ספר, וכל עוד החלטתם אינה חורגת ממתחם הסבירות, לא נורה על "ביטול המכרז" ולא נתערב בהחלטה על מינויו של מר ח'טיב, כפי מבוקשו של המערער.
סוף דבר - הערעור נדחה.
בתוך 30 יום מהיום ישלם המערער, מר בראקת למשיב 4 מר ח'טיב שכר טרחת עורך דין בסך 5,000 ש"ח. למשיבים 1 – 3 ביחד ישלם המערער שכר טרחת עורך דין בסך 3,000 ש"ח. לא ישולם הסכום הפסוק במועדו ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק.