מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דרישה מעובד להחזיר רכב חברה בזמן חופש מחלה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת פנייתו הודיע התובע על סרובו לחתום על כתב הוויתור; ביום 11.4.2018 זימנה הנתבעת את התובע לשימוע, שנקבע ליום 16.4.2018, ובשל טענתה כי התובע ביצע עבירת משמעת חמורה, במסגרת ביצוע עבודות פרטיות בשם החברה שבבעלות בנו עידו, ובמהלך היותו בחופשת מחלה; ביום 16.4.2018 נערכה פגישה בנוכחות התובע, ב"כ התובע, זאב ושבח.
] [21: ראו סעיף 10 לחוק דמי מחלה, תשל"ו-1976 שקובע אימתי ישללו דמי מחלה לעובד, כדלקמן: "עובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה, ואם כבר שולמו, רשאי המעסיק או קופת הגמל, לפי הענין, לתבוע החזרתם או לנכותם מכל סכום שהם חבים לעובד".] ראו למשל הדברים הבאים שצוינו בעיניין מוחמדוב[footnoteRef:22]: [22: דמ"ש (ת"א) 2494/10 מוחמדוב – מסורי (ניתן ביום 22.7.2013).
דא עקא, שהתובע סרב באופן מודע שלא להענות לדרישתה, ולכן היא קזזה משכרו האחרון את שווי עלות שימוש הרכב בגין התקופה שבה הרכב לא הושב לה. לשיטתנו, גם רכיב התביעה הנ"ל דינו להדחות, ולו מחמת הטעם כי הוא מבוסס הנחות יסוד שאינן מקובלות עלינו, וכשכבר נדחו על ידינו במהלך פסק הדין.
] כלומר, לא רק שהתובע השיב למכתב הנתבעת רק 21 ימים לאחר שהוא נשלח לו, אלא שניתן לראות כי התובע אכן החזיר את הרכב של הנתבעת, זמן רב לאחר המועד שעליו מבוססת העילה הנוכחית (שהרי, עילה זו מבוססת על הטענה כי התובע היה זכאי להשתמש ברכב עד ליום 8.5.2018).
...
לסיכום החלק הנוכחי – לאור כל האמור והמפורט בחלק זה של פסק הדין, תביעתו של התובע להפרשות על חשבון תגמולים, משכורת חודש 4/2018, דמי הבראה והחזר קיזוזים מהשכר, דינן להידחות במלואן.
סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור לעיל, תביעתו של התובע להידחות ביחס לכלל רכיביה וכלל עילותיה – פיצויים בגין אי-עריכת שימוע, פיצויים בגין עוגמת נפש, בונוסים, הפרשות על חשבון תגמולים, משכורת חודש 4/2018, דמי הבראה והחזר קיזוזים מהשכר.
התביעה מתקבלת ביחס לפדיון חופשה, ולגבי חלק מזערי ביותר – 93.2 ₪ מתוך תביעה בהיקף של 338,976 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לבסוף, גם מר אביחי ביטון, נציג ועד העובדים בחברה, הבהיר בחקירתו הנגדית כי על אף שבמסגרת תנאי ההעסקה בחברה בדרך כלל בעת חופשה ומחלה הרכב נשאר ברשותו של העובד, "במידה וההנהלה צריכה את הרכב לצרכי עבודה הם יכולים לבקש מהעובד להחזיר את הרכב" (ע' 38, ש' 16-24).
בנסיבות אלה, בהתאם להסדר החוזי הקיים בחברה ולנהוג בה על פי העדויות שהובאו בפנינו, שוכנענו כי הדרישה מהתובע להחזיר את הרכב עד לתום חופשת המחלה לא הייתה חריגה, וממילא אינה עולה כדי היתעמרות בו או היתנהלות שאינה בתום לב. באשר לארוע הגרירה עצמו – בכתב התביעה ובתצהירו טען התובע, כי בעקבות ויכוח עם הגורר נאלץ הוא להזמין מישטרה על מנת לאפשר לו לפנות מהרכב את ציודו האישי, וכי ילדיו הקטנים נחשפו לארוע קשה זה. אולם, הנתבעת הגישה בפנינו סרטונים אשר צולמו על ידי משפחתו של התובע, וכן את תימלול הסרטונים, אשר מציגים תמונה מעט שונה (נת/28 למוצגי הנתבעת).
...
אף בטענה זו לא מצאנו כל ממש.
משכך, גם טענה זו של התובע נדחית.
סוף דבר לאור כל המפורט, אנו דוחים את טענות התובע להתעמרות בסיום העסקה ולהתנהלות כלפיו בחוסר תום לב. משכך, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתאור פרטי הטיפול בארוע ציין השוטר כי התובעת מסרה שאינה מחזירה את הרכב מאחר והיא עדיין עובדת בחברה ועל כן הרכב עדיין שייך לה. הנתבע מסר לשוטרים כי התובעת כבר לא עובדת חודש וחצי בשל מחלה עליה לא מסרה אישורים.
במכתב נרשם "ברצוננו להודיע לך שלאחר שאת לא מגיע למקום העבודה לאחר חופש מחלה שהיית בה אנחנו חייבים לקבל את זה כמסר התפטרות שלך מרצונך. לאחר שיחה איתך שבוצע ביום 5.12.18 הבנו שאת לא מקבלת אי מתן חופשה במועד שבא לך ולא מתחשבת בצורך המפעל בכוח אדם כמוך בקביעת תאריך לניתוח רגל למרות שניצלת את כל מאגר של ימי מחלה שהיו בזכותך. בהתנהגות הזאת אנחנו רואים את רצונך הסיום עבודה מידי. ע"פ חוק אנחנו זכאים בתקופת של הודעה מוקדמת כחודש ימים ואם לא נפגש עד סגירת שכר 12/18 ולא נסדר העיניים עשל תעסוקתך בחברה שלנו אנחנו נקזז חובתך מולנו מכספיך ג"ח." (הטעויות במקור).
למעלה מן הדרוש נציין כי גם אילו היינו מקבלים את גרסת הנתבעים שהתובעת התפטרה, הרי שלא ניתן היה לידרוש מהתובעת, כאשר חוסמים את רכב החברה עמו הגיעה למפעל, מפרקים את גלגל הרכב כדי לוודא שלא תיסע עמו והיא מסולקת משטח המפעל על ידי מעסיקה - להמשיך לעבוד, מדובר בנסיבות בהן לא ניתן לידרוש מעובד להמשיך בעבודתו ואף לא ניתן לידרוש ממנו בנסיבות הללו ליתן הודעה מוקדמת, על כן נראה כי הנתבעים בהתנהגותם ויתרו על ההודעה המוקדמת של התובעת.
...
לאור ההתנהלות המתוארת לעיל, מצאנו כי נסיבות מקרה זה מהוות עילה מוצדקת להרמת מסך כלפי הנתבע ביחס לכלל חיובי הנתבעת.
סוף דבר על יסוד המפורט לעיל, אנו קובעים כי הנתבעים ישלמו לתובעת את הסכומים הבאים: · פיצוי בגין הפרשי שכר ושעות נוספות בסך 18,420 ₪.
נציין כי התרשמנו שבין הצדדים התגלעה מחלוקת כנה המפורטת בהרחבה לעיל, ועל כן מצאנו להעמיד את הפיצוי על אי ביצוע התשלומים במועד על שווי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.12.2018 ועד למועד התשלום בפועל- וזאת ביחס לכלל הרכיבים שנפסקו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הטענה לפיטורים שלא כדין טענות הצדדים לטענת התובעת, ביום 31.8.20 הודיע לה מר אלמודעי על הוצאתה באופן חד צדדי לחופשה ללא תשלום (להלן – חל"ת) ובמקביל נימסרה לה הודעה בכתב בה צוין בין היתר כי הוצאתה לחל"ת באה על רקע "... מצב החרום במדינה לאור התפשטות נגיף הקורונה והירידה בפעילות העסקית במשק..". במעמד אותה שיחה, הורה מר אלמודעי, מנכ"ל הנתבעת, לתובעת להשאיר את רכב החברה שבשימושה במשרדי הנתבעת באופן מידי וסירב לבקשתה לאפשר לה לחזור עם הרכב אל ביתה ולהשיבו בערב אותו היום, לאחר ריקונו מחפצים אישיים.
אין בידנו לקבל את ההסבר של הנתבעת בהקשר זה, לפיה הדבר נבע מינהלי החברה ו/או משקולי מס, הואיל ואין בו כדי להניח את הדעת ביחס לדרישה, המעלה תמיהות, להשיב את הרכב באופן מידי דוקא, מבלי לאפשר לתובעת להוסיף ולהחזיק בו ולו עד לסוף אותו היום לצורך חזרה לביתה וריקונו מחפצים אישיים שם. הדבר עשוי ללמד, על שרירות מסוימת בעת קבלת ההחלטה בהקשר זה. אין מחלוקת כי התובעת אף נדרשה בהשבת הטלפון הנייד שקבלה מהנתבעת ומקובלת עלינו גירסתה, הנתמכת בתכתובת מזמן אמת עם מר פרישמן, לפיה עשתה כמצוות הנתבעת ולא עיכבה אצלה את המכשיר כפי שטוענת הנתבעת [נספח י' לתצהיר התובעת].
מר חסיד הצהיר, כי זכור לו שלשאלתו של מר סלע לגבי התובעת, השיב מר אלמודעי כי האחרונה שוהה בחופשת מחלה.
...
הפגיעה הגלומה בכבודה של התובעת כאדם וכעובדת כפועל יוצא מההתנהלות המתוארת, לאחר שקילת מכלול הנסיבות המתוארות לעיל, מצדיקה לטעמנו פיצוי בסך 30,000 ₪.
סוף דבר מהטעמים שפורטו לעיל, תביעת התובעת מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: 5,000 ₪ פיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד על תנאי העסקה; 1,318 ₪ בגין עמלות אישיות לחודש אוגוסט 2020; 3,832 ₪ בגין בונוס לחודש אוגוסט 2020; 5,288 ₪ בגין הפרש פיצויי פיטורים; 4,799 ₪ בגין יתרת דמי הודעה מוקדמת; 5,000 ₪ בגין פיצוי מכוח חוק הגנת השכר; 30,000 ₪ בגין פיצויי פיטורים שלא כדין.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אי מתן הסבר מפורט ומלווה בדוגמאות לעניין זה עולה כדי חוסר תום לב מצידה של הנתבעת, בפרט נוכח הנסיבות בהן נציגתה הציעה לו להקדים את מועד תחילת העבודה כדי שיוכל להנות מרכב החברה בתקופת החופשה וההדממה, בלי להסביר שבגין ימי חופשה אלה בדיוק יצטרך להשיב לחברה סך של 6,813 ₪ ולחלופין להשלים 38 שעות עבודה במהלך יתרת השנה, ושבאופן דומה יצטברו עוד ועוד חובות כאלו במהלך השנה בגין ימי חג חופשה ומחלה (ס' 15 לתצהיר התובע, עמ' 11 שורות 21-32 לפרוטוקול).
כך למשל לגבי מענקי התמדה כנגד התחייבות לתקופת עבודה (ע"ע (ארצי ) 6287-10-13 מדינת ישראל - משטרת ישראל - פקד האני מדאג'י (נבו 24.06.2018), ע"ע (עבודה ארצי) 35999-10-21 פלונית - חברה פלונית (נבו 13.12.2022)), כך לגבי דרישה מהעובד להתחייב לתקופת העסקה מינימלית כתנאי למימון הכשרה על ידי המעסיק והדרישה להשיב את עלות ההכשרה או חלקה ככל שיפר העובדה את התחייבותו (ע"ע (ארצי ) 38834-10-10 טמיר נתיבי אוויר בע"מ - רונן קמחי (נבו 08.11.2015) וכך לגבי והסדרים שונים של פדיון ימי מחלה (ע"ע (ארצי ) 126/09 מנחם צברי - מדינת ישראל (נבו 02.05.2011)).
...
המשמעות היא שבעוד שבמסגרת הסכם העבודה מוצג המענק לעובד כחלק מהשכר ובכך מגביר את האטרקטיביות של המשרה ומציג אותה כמשרה בשכר גבוה, בפועל מדובר בתשלום שבסופו של דבר ישולם לפחות בחלקו, אם לא ברובו - בגין שעות נוספות.
נוכח המפורט לעיל בהרחבה, אני קובעת שהנתבעת רשאית הייתה לנכות משכר התובע בגין אי עמידה ביעד השעות הדרוש בשנת 2021, סך של 7,709 ₪ בלבד.
סוף דבר - התביעה מתקבלת בחלקה והנתבעת תשלם לתובע סך של 19,960 ₪ בתוך 30 ימים מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו