ביום 21.1.18 העביר לוונטהל את שאלותיו לשמאית (נספח 5 לכתב התשובה של זיגמן), לשאלות אלו ביקש לוונטהל לצרף "חוות דעת ראשונית לעלויות החיזוק". לוונטהל אף טען מפורשות בשאלותיו כי "השומות אינן מפרטות מהיכן הגיע הסכום שנקבע לעלויות החיזוק וכאמור אינו תואם לחוות דעת מהנדס מטעמנו. יודגש כי לא ברור האם קביעת עלויות אלו הנן בתחום המומחיות של שני השמאים וחבל שלא ביקשו חוות דעת מקצועית בעיניין." בנוסף, חלקו לוונטהל על חישוב השטחים שערכו השמאים (לטעמם היה מקום להביא בחשבון את אבדן השטח עקב הצורך לעבות את הקירות הקיימים, את החובה לבנות ממ"דים וחדר מדרגות בקונטור הבניין הקיים, ואת החובה על פי התב"ע לסגת מקוו הבניין בקומות החדשות שייבנו).
בהתייחס לעלויות החיזוק קבע השמאי כי
"בטרם נימסרה חוות דעתי לא הוצגו בפני נתונים עובדתיים הכוללים הן את מהות עבודות החיזוק כפי שנקבעו ע"י מהנדס קונסטרוקציה והן את מהות עבודות השימור. בהיעדר מסמכים כאמור, אמדתי את עלויות השימור והחיזוק בהתבסס על אומדן אותו יבצע רוכש סביר. ידוע כי עלויות שימור וחיזוק מצויות בטווח רחב של מחירים המושפע, בין היתר, מרמת החיזוק הנדרשת, הגישה למבנה, תכנית הקונסטרוקציה הפרטנית למבנה, תכנית השימור, באלמנטים לשימור, בלתי צפוי מראש ועוד. באופן כללי, כל עסקה במסגרתה נמכרות זכויות עתידיות שהדרך למימושן מצריך ביצוע פעולות שעלותן מהוה מעין "נעלם" נוטה בשלב המו"מ רוכש פוטנציאלי לתמחר עלויותיו הצפויות על הצד המחמיר ואילו המוכר נוטה לתמחר עלויותיו הצפויות של היזם על הצד המקל.
לאחר קבלת תשובות ההבהרה היתקיימה פגישה בין הצדדים, "לצורך בירור הפערים ככל שנותרו בין הצדדים בטרם יישום המנגנון למיצוע השומות" (ס' 10 להמרצת הפתיחה), אלא שאז התברר שלוונטהל עומדים על דרישתם להמציא למומחים את חוות הדעת ההנדסית מטעמם, ואף הגדילו לעשות ולאחר קבלת התשובות המציאו למומחים חוות דעת אדריכלית באשר להקף הבנייה שניתן להוסיף על הבניין.
...
לטענת זיגמן, לוונטהל מיצו את זכותם לשלוח שאלות הבהרה למומחה, ואין לאפשר סבב נוסף של שאלות ההבהרה.
לפיכך, אני קובעת שאין מקום לאפשר ללוונטהל לשלוח למומחים את חוות הדעת מטעמם, או שאלות הבהרה נוספות אחרות.