הוצע לנאשם להתחיל הליך טפולי אך הוא נימנע מלשתף פעולה ולא מסר בדיקות שתן כנדרש ואף הגדיל ועשה והצהיר שאין בכוונתו להפסיק השמוש בסמים, מחוות דעת ההגנה עולה תמונה שונה, בעיניין זה ציין ב"כ המאשימה שלפי הפסיקה יש לתת הבכורה לתסקיר שירות המבחן על פני חוות דעת פרטית.
טען כי העונש הראוי בנסיבות תיק זה הנו מספר חודשים בעבודות שירות, משום שהנאשם ללא עבר פלילי, מאז הארוע חלפו שנתיים והנאשם לא הסתבך שוב בפלילים, ההליך הטיפולי לא היתקדם לא רק בגלל הנאשם אלא בשל משבר הקורונה.
בתי המשפט עמדו על כך בפסיקה במהלך השנים, ראה ע"פ 11917/04 נורדיצקי נ' מדינת ישראל, ע"פ 6758/07 פלוני נגד מדינת ישראל ולאחרונה ראה רע"פ 340/21 מסרי נ' מדינת ישראל , שם נקבע כי: "... יש לנקוט במדיניות ענישה מחמירה ומרתיעה כלפי עבירות אלימות במשפחה – ואלימות בין בני זוג בפרט – על מנת למגר תופעה נפסדת זו. זאת, בין היתר לנוכח הקושי הקיים לעיתים בחשיפת עבירות אלו, המבוצעות בהסתר מאחורי מפתן הדלת; הפגיעה הקשה שהן מסבות לתחושת הבטחון של בני המשפחה – וקורבנות המעשים בפרט; והחשש מהסלמת המעשים באופן העלול אף לסכן את חיי בני המשפחה, ובהם בת זוגו של התוקף..."
נסיבות הקשורות בבצוע העבירה
מכתב האישום עולה, כי הנאשם ביצע עבירת תקיפה חבלנית כלפי המתלוננת, אישתו על רקע ויכוח ביניהם.
...
ע"פ (מרכז) 249/12 נועם נ' מדינת ישראל - נדחה ערעורו של נאשם אשר הורשע בתקיפת בת זוג בנסיבות מחמירות, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, איומים והיזק לרכוש במזיד, ונדון ל- 8 חודשי מאסר.
לאור כל האמור לעיל ובשים לב לנסיבות העבירה שבפני, אני קובע כי מתחם העונש ההולם הוא בין 6 חודשי מאסר בפועל שיכול וירוצו בעבודת שירות ועד 12 חודשי מאסר בפועל.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
7 חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודת שירות בבית חולים הרצפלד, רח' דרך ארץ 1.