מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דמי תיווך - דירה בכינוס נכסים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית לתשלום דמי תיווך בסך 87,750 ש"ח. התובעת, מתווכת דירות, העוסקת שנים במקצוע, טוענת שהיתה הגורם היעיל בכריתת הסכם למכירת דירה בבעלות בנה של הנתבעת, עורכת דין במקצועה, שהחזיקה בה. לטענת התובעת, הנתבעת רימתה אותה, כשהתחמקה מחתימת חוזה תיווך עימה וסרבה לשלם לה את דמי התיווך, למרות שתנאי ההסכם סוכמו בעל-פה ביניהן.
הן שוחחו לטענתה כעשר שיחות בשבוע הראשון להיכרותן, בהן הציעה הנתבעת לתובעת לסייע לה במכירת דירה מכונס נכסים ושלוש דירות נוספות.
בתגובה, שלחה הנתבעת מכתב בו הכחישה את גרסת התובעת לאירועים וקיום חוזה תיווך בעל-פה. בהתבסס על מספר הביקורים בנכס שערכה התובעת עם הקונים, שיחותיה הרבות עם הנתבעת ועדות הקונה, שבזכות התובעת קנה את הדירה, טוענת התובעת ששמשה כגורם היעיל בהסכם המכר.
...
דין טענות התובעת לביטול דרישת הכתב להידחות, בין השאר, עקב התיעוד החלקי של השיחות עם הנתבעת שהוגש כאמור.
בהתחשב בכך שלפי התמלול, ניכר שהנתבעת ביקשה לסיים את השיחה כבר בתחילתה ("...עכשיו לגבי המחיר. בי. רגע רגע...") דין טענת התובעת להידחות.
על כן, לא עמדה התובעת בנטל ההוכחה הנדרש להוכחת טענותיה ודין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כונסי הנכסים ידעו כי הנתבעת הנה לקוחה של התובע והגישה הצעתה בזכותו של התובע ולפיכך בהתאם להחלטת ביהמ"ש, שילמו כונסי הנכסים לתובע את דמי התיווך המוסכמים 1%+ מע"מ. הנתבעת אשר בזכותו של התובע נחשפה לדירה ולאחר שהוצגה לה על ידי התובע, מיתחמקת מתשלום דמי תיווך בסך 2%+מע"מ בהתאם לסעיף 5.1 להסכם תיווך ולכן יש לחייב אותה לשלם לו סך של 76,635 ₪ בתוספת ריבית והצמדה, מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
...
אשר על כן, המסקנה היא כי התובע היה מי שבזכותו המידע בדבר עמידת הדירה למכירה הגיע לנתבעת, הוא הציג לפניה הדירה, החתים אותה על הזמנת שירות, מסר לה המידע הנדרש, אפשר לה לבקר בדירה פעמיים והדריך אותה להמתין עד פרסום המועד להגשת הצעות.
באותו עניין תביעה לדמי תיווך נדחתה שכן הצעת הבראה שהמשיב שם הגיש "לא התממשה" והמקרקעין נרכשו בסופו של דבר ע"י המשיב מאת הכונס.
סוף דבר – מחייב הנתבעת לשלם לתובע הסך של 75,000 ₪ צמודים ובתוספת ריבית כדין מיום הגשת התובענה ועד מועד התשלום וכן אגרות משפט ששולמו, ושכר עדותו של עו"ד רז בסך של 400 ₪ צמודים בתוספת רבית כדין ממועד תשלומם ועד מועד התשלום בפועל וכן שכ"ט בסך של 8,000 ₪ צמוד ובתוספת רבית כדין ממועד מתן פסק הדין ועד מועד התשלום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מדובר בדירה שנרכשה מכונס נכסים לפיכך, טוענים התובעים, כי נציג הנתבעת, עו"ד סבג, אמר להם שדמי התיווך ישולמו רק לאחר אישור המכירה על ידי הרשות המוסמכת אך בסופו של דבר למרות שהעסקה אושרה, הנתבעת מסרבת לשלם את דמי התיווך.
...
לטענתם הנתבעת חתמה איתם על הסכם תיווך לצורך רכישת דירה ברח' אליהו מני 6 ירושלים דירה שסומנה כדירה 9A. בסופו של דבר הדירה נרכשה על ידי הנתבעת בתיווכו של התובע 1 בסכום של 2,650,000 ₪.
מדובר בדירה שנרכשה מכונס נכסים לפיכך, טוענים התובעים, כי נציג הנתבעת, עו"ד סבג, אמר להם שדמי התיווך ישולמו רק לאחר אישור המכירה על ידי הרשות המוסמכת אך בסופו של דבר למרות שהעסקה אושרה, הנתבעת מסרבת לשלם את דמי התיווך.
אמנם, כאמור לעיל, המתווך הוא שהראה לנתבעת את הדירה ואומנם מבחינת מחיר העסקה יש דמיון רב ואולי אף זהות בין הצעת המתווך לבין העסקה שנחתמה בסופו של דבר, אך כאמור העסקה שנחתמה אינה העסקה שאותה הציע כונס הנכסים, העסקה לא נחתמה עם בני הזוג בר אור אלא עם כונס הנכסים והמתווך פעל למעשה, במתן תצהיר מטעמו בתמיכה לטענות בר אור, לסיכול העסקה כפי שנחתמה בסופו של דבר.
בנסיבות אילו לא ניתן לאמר שהמתווך היה הגורם היעיל בעסקה שנחתמה ושאושרה על ידי רשמת ההוצאה לפועל ובתי המשפט ולפיכך המתווך לא זכאי לקבל דמי תיווך על עסקה זו. על אף שהתביעה נדחית לא מצאתי לנכון לפסוק לנתבעת שכר טרחה שכן, כאמור, אין ספק שקיומה של דירה זו ורכישתה בסופו של דבר על ידי הנתבעת נגרמו כתוצאה מכך שהמתווך – התובע – הראה לנתבעת את הדירה.
התוצאה היא איפוא שהתביעה נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

למעשה ,הרוכשת גמרה אומר בליבה לרכוש את הדירה עוד בתקופת הבלעדיות, אולם עשתה יד אחת עם הנתבעים לדחות את מועד החתימה הפורמלי לאחר תום תקופת הבלעדיות, וזאת במטרה להמנע מתשלום דמי התיווך לתובע.
התובע מנגד טען, כי הגורם האמתי אשר הקשה על מציאת רוכשים לדירה היה מצבה המשפטי והרישומי של הדירה- באשר מצב זה היה מורכב בהיות הדירה בכינוס נכסים והחברה אשר בנתה את הבניין נקלעה לקשיים כלכליים ולא סיימה את רשומו בלישכת רישום המקרקעין.
אשר על כן, הפנה לסעיף 5 בהסכם הבלעדיות הקובע כי: "היה ותתבצע עסקת מכירה/ השכרה בנכס לאחר תקופת הבלעדיות עם לקוח שהופנה על ידי המתווך, יחויבו הבעלים בעמלת התיווך כמפורט בהזמנת שירותי התיווך." אני סבורה כי התובע אינו יכול להסתייע בהוראה החוזית הנ"ל. כמצוין לעיל, אין הסכם התווך בבלעדיות יכול להתנות על דרישת הגורם היעיל שהיא קוגנטית, מה גם שלא הוכח ע"י התובע ,כי היפנה את הרוכשת אל הנתבעים וגם לדידו נימסרו רק פרטים על הדירה.
...
אני סבורה ,כי כל שהתובע זכאי הוא לדמי התיווך כקבוע בהזמנת שירותי התיווך בשיעור של 1.5% מסכומה הכולל של העסקה בצירוף מע"מ. לעומת זאת, לא מצאתי יסוד מהימן לחיובים האחרים ,משום שההוראות הדרקוניות בהסכם התווך עליהן הסתמך אינן מתיישבות עם מטרתו הצרכנית של חוק המתווכים ומעוותות את האיזון שבחר המחוקק לקבע בין הצדדים בנטייה להגן על הלקוח הנזקק לשירותיו של המתווך.
לסיכום לאור האמור ,אני מחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע סך של 34,452₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.
בנוסף, הנני מחייבת את הנתבעים בהוצאות וכן בשכ"ט עו"ד בסך של 7500 ₪.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2016 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

ובכל מקרה בנדון דידן שכל מהלך פירסום הדירה שהוביל להצעת הקניה שהציע הקונה, הקשר הראשוני עם הקונה ותהליך ההתמחרות שהתבצע ושבמהלכו נרכשה הדירה, הכול נעשה רק על ידי כונסי הנכסים, וגם המתווך הודה בכך בכתב הסיכומים, שהפירסום נעשה על ידי כונסי הנכסים, אין מקום לשלם למתווך דמי תיווך ואפילו לא כדין "מתחיל". ומה שטען המתווך שהוא הביא את השמאי וגם היה נוכח בתהליך ההתמחרות ולכן הוא שותף למכירת הדירה, מכל האמור עולה שאין בדבריו כלום.
...
ונראה דקל וחומר הדברים, דהשתא אם לווה מעות פטור אם אמר הלווה שלא יפרע לו, ועיין בר"ן נדרים שם ד"ה אפילו, מכל שכן אם עשה לו טובה בעלמא דפטור הנתבע, אם התנה שלא ישלם לו עבור טובה זו. ובהמשך דבריו כותב מהרי"א וז"ל: ובכל זאת נראה לי אף אם ידענו שהאמת כן הוא, שהסרסור לא רצה לעשות בחינם ודעתו היה לתבוע אחר כך בבית דין, מכל מקום איך יוכל להכריח את המוכר לשלם לו, כיון שהמוכר אמר מקודם שאין רצונו בטובה זו. וכן משמע קצת מדברי הרמ"א סימן של"ו סעיף א' דאם שכר פועל בשביל חבירו ושתק חבירו - שתיקה כהודאה, וחייב לתת לו שכרו עיין שם, משמע דווקא משום דהבעל הבית גופיה הסכים שישלם לו משום שתיקה כהודאה הא לאו הכי פטור.
לאור כל האמור מסקנת הדברים כי לא מגיע למתווך דמי תיווך, וזאת גם אם החוזה שנחתם עמו מחייב.
הרב בן ציון הכהן רבין מסקנה לאור האמור נדחית תביעת המתווך ואין המתווך זכאי לדמי התיווך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו